Το… απόλυτο σενάριο συνωμοσίας, για "απόσυρση" του Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Το… συρρίκνωμα του “βαθέως κράτους” της Ουάσινγκτον, ήταν το κεντρικό πολιτικό επιχείρημα της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, στη μάχη για την κατάληψη του Λευκού Οίκου απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Μαζί φυσικά με την ενίσχυση της “ξεχασμένης κοινωνίας”, του συνθήματος που εμπνεύστηκε η Κέλιαν Κόνγουεϊ, και επέτρεψε σε έναν βαθιά τοξικό και συστημικό επιχειρηματία, να εμφανιστεί ως… σταυροφόρος των δικαιωμάτων όσων βρίσκονταν στο περιθώριο.
Κανείς βέβαια δεν πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε… πόλεμο με το “βαθύ κράτος” της Ουάσινγκτον. Γι’ αυτό και, εσχάτως, κυρίως στα social media στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κυριαρχεί μια εξαιρετικά προχωρημένη και ενδιαφέρουσα θεωρία συνωμοσίας. Η… απόλυτη θεωρία συνωμοσίας.
Σύμφωνα με αυτή, στην περίπτωση κατά την οποία, η πολιτική Τραμπ αποδοκιμαστεί στις Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και οι Δημοκρατικοί ενισχυθούν σε σημείο που να κάνουν… ζόρικο το δεύτερο μισό της θητείας του στον Λευκό Οίκο, ή ακόμη και να… πατήσουν το κουμπί της διαδικασίας καθαίρεσης, στη σκιά της έρευνας Μιούλερ για “συνωμοσία” με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο σημερινός ένοκος του Οβάλ Γραφείου θα… την κάνει.
Το σενάριο θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, ώστε να μην υποστεί την ατίμωση που είχε ζήσει ο Ρίτσαρντ Νίξον, παραιτούμενος λόγω του σκανδάλου Watergate.
Σε μια τέτοια περίπτωση, υποψήφιος Πρόεδρος για λογαριασμό των Ρεπουμπλικανών το 2020, δεν θα είναι ο Μάικ Πενς, σημερινός Αντιπρόεδρος και δύναμη… μετριοπάθειας στον Λευκό Οίκο, όπως ευρέως πιστεύεται, αλλά η… Νίκι Χέιλι. Η ανερχόμενη πολιτικός, η οποία αποχωρεί στα τέλη του έτους από το αξίωμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
Η Νίκι Χέιλι είναι σήμερα το δημοφιλέστερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με απήχηση και στους Δημοκρατικούς, ενώ το πώς χειρίστηκε την αποχώρησή της, η συνάντηση με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, και οι αποστάσεις που παίρνει έκτοτε, από συγκεκριμένες πτυχές της πολιτικής του Αμερικανού Προέδρου, είναι κομμάτια του… σκανδαλιστικού παζλ, το οποίο ενώνουν αρκετοί.
Σε αυτά, προσθέτουν την απλόχερη στήριξη του Ισραήλ, του “βαθέως” Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και παραδοσιακών χρηματοδοτών, οι οποίοι έχουν αποστασιοποιηθεί, λόγω Τραμπ.
Σε σχετικές δημοσκοπήσεις μάλιστα, η Νίκι Χέιλι εμφανίζεται να κερδίζει το 2020 στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, όποιον βρεθεί απέναντί της από την πλευρά των Δημοκρατικών. Ακόμη και τον Τζο Μπάιντεν.
Η “γυάλινη οροφή” της Προεδρίας λοιπόν, ραγίζει ήδη…

Best Of

Το “ευχαριστώ” του (εορτάζοντα) Κώστα Μπακογιάννη, και μια ματιά… στο μέλλον

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Γεννημένος την 16η Μαρτίου. Του 1978. Ετών...

Φαήλος Κρανιδιώτης: Ο μόνος αληθινός εχθρός της ΝΔ είναι ο εαυτός της

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης Πηγή: newsbreak.gr   Ο μόνος αληθινός εχθρός της Ν.Δ. είναι ο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Υπάρχουν πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε σε συζήτηση...

Μητσοτάκης: Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με θεσμικούς εκπροσώπους...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δημήτρης Μιχαλέλης και Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη (ραδιοφωνική) παρέα στους εκδρομείς που επέστρεφαν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δημήτρης Μιχαλέλης και η Κασσιανή Βραχά...

Η φθορά μας πρόλαβε. Και παγιώθηκε ως εθνική παρακμή…

Η Ελλάδα που μικραίνει διαρκώς. Η Ελλάδα που στερείται...

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

  Το... ατίθασο θηλυκό που λέγεται καρδιά, έχει τον τρόπο...

I’ m back… Η φράση που άλλαξε (για δεύτερη φορά) τον παγκόσμιο αθλητισμό

  Του Αλέκου Ευγενικού   Μια φράση που άλλαξε τον παγκόσμιο αθλητισμό,...

Η αλλαγή ηγεσίας που… εξολόθρευσε το ΠΑΣΟΚ (χειρότερα από κορονοϊό)

  Η 18η Μαρτίου του 2012 καταγράφεται ήδη από τη......
Μαρίκα Λυσιάνθη
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Δημήτρης Μιχαλέλης και Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη (ραδιοφωνική) παρέα στους εκδρομείς που επέστρεφαν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δημήτρης Μιχαλέλης και η Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη παρέα στους εκδρομείς του τριημέρου οι οποίοι επέστρεφαν στην Αθήνα και τα...

Η φθορά μας πρόλαβε. Και παγιώθηκε ως εθνική παρακμή…

Η Ελλάδα που μικραίνει διαρκώς. Η Ελλάδα που στερείται τεράστια μεγέθη, και αδυνατεί μοιρολατρικά να τα αντικαταστήσει. Στην επέτειο της απώλειας του Οδυσσέα Ελύτη, σαν...

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

  Το... ατίθασο θηλυκό που λέγεται καρδιά, έχει τον τρόπο της να κλιμακώνει την ποσόστωση συναισθήματος στο μυαλό ενός ανθρώπου, διαχειριζόμενη τη φόρτιση των συμβολισμών...