Τετ-α-τετ… με μέλλον, για Μητσοτάκη-Ζέρβα

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο της πόλης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα. Μετά το τέλος της συνάντησης, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Κ. ΖΕΡΒΑΣ: Καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη τον φίλο και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως γνωρίζετε, μας συνδέουν ισχυροί προσωπικοί, πολιτικοί δεσμοί και το γεγονός ότι επέλεξε τις τελευταίες ώρες μιας δύσκολης και μακράς προεκλογικής εκστρατείας να βρίσκεται στην πόλη μας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης σημαίνει για μένα, σημαίνει για μας, πολλά.

Οι Έλληνες έχουν ορίσει ποιο είναι το ζητούμενο στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Μετά από τόσα χρόνια κρίσης και οικονομικών δυσκολιών, απαιτούν μια νέα σελίδα, απαιτούν μια νέα αρχή. Αλλά περιμένουν και μια επιτυχημένη πορεία. Άλλωστε, αντίστοιχο ήταν και το κριτήριο με το οποίο ψήφισαν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές πριν από έναν, περίπου, μήνα. Η επόμενη ημέρα, δηλαδή η 8η Ιουλίου -όπως και η 1η Σεπτεμβρίου- θα είναι απαρχή επιτυχιών και για τη χώρα αλλά και για την πόλη. Είμαι σίγουρος ότι εφόσον οι Έλληνες δώσουν μεθαύριο μια ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας. Η Θεσσαλονίκη, ως δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ως πρωτεύουσα της Μακεδονίας, θα είναι παρούσα στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης αυτής της χώρας. Δεν μπορεί στα επόμενα χρόνια η πόλη, η πατρίδα μας, να σέρνονται. Και η Θεσσαλονίκη σε αυτή την προσπάθεια θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Με ουσιαστικές υποδομές, με λειτουργική διοίκηση μέσα από αλλαγές που θα γίνουν στο θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη, και με ένα οικονομικό περιβάλλον που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, που θα δίνει νέο εισόδημα, θα προκύπτει νέος πλούτος.

Αυτή την Κυριακή, λοιπόν, υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα. Το πρώτο είναι οι Έλληνες να πάνε, να πάμε, να ψηφίσουμε. Καλώ λοιπόν τον κόσμο να πάει μαζικά στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Εύχομαι στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλή επιτυχία σε λίγες ώρες, και θα είμαι εδώ δίπλα του, για να κάνω μια μεγάλη προσπάθεια στα επόμενα τέσσερα χρόνια που περιμένουν την πόλη και την πατρίδα μας.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Χαίρομαι πάρα πολύ -πιστός στη δέσμευση που είχα αναλάβει- που ολοκληρώνω την προεκλογική μου εκστρατεία στη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κωνσταντίνο για τα πολύ καλά του λόγια. Να τον συγχαρώ για τη μεγάλη του επιτυχία, και να γνωρίζει ότι την επόμενη ημέρα θα είμαι προσωπικά -εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός- αρωγός στην προσπάθεια την οποία θα κάνει να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως την πραγματική Πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Μια σύγχρονη πόλη, εξωστρεφή, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, μια πόλη με σύγχρονες υποδομές. Ένας πόλος εξωστρέφειας και καινοτομίας για τη Μακεδονία, για τη Βόρειο Ελλάδα, για τα Βαλκάνια συνολικά.

Συζητήσαμε, με τον Δήμαρχο, ζητήματα που αφορούν δυσλειτουργίες του καινούργιου εκλογικού νόμου με τον οποίο έγιναν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και τον διαβεβαίωσα ότι στο πρώτο μας νομοσχέδιο για την οργάνωση του κράτους θα υπάρχουν παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την κυβερνησιμότητα των δήμων. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου ο εκλεγείς δήμαρχος διαθέτει έναν, σχετικά, περιορισμένο αριθμό δημοτικών συμβούλων. Θέλω να γνωρίζει ο νέος δήμαρχος ότι και εγώ, όπως και αυτός, όπως και όλοι οι Θεσσαλονικείς, έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για την πόλη αυτή. Και θα είμαι αρωγός, την επόμενη ημέρα, στην προσπάθειά του, πάντα με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Απόστολου Τζιτζικώστα. Για να μπορούμε να υλοποιήσουμε μια σειρά από σημαντικά έργα που θα επιτρέψουν στη Θεσσαλονίκη να γίνει αυτή που της αξίζει. Είτε μιλάμε για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, όπως είναι το Μετρό και η σύνδεσή του με το αεροδρόμιο. Είτε μιλάμε για έργα με μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, όπως το σχέδιο για τη νέα Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη μετατροπή αυτού του χώρου σε έναν χώρο συνδυασμένων χρήσεων όπου θα μπορούμε να συνδυάζουμε εκθεσιακή δραστηριότητα με έναν χώρο πρασίνου, είτε μιλάμε για την αντιμετώπιση “ωρολογιακών βομβών” που μας κληροδοτεί αυτή η Κυβέρνηση, όπως το ζήτημα των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Το ενδιαφέρον το δικό μου θα είναι πάντα εδώ, θα είναι στη Θεσσαλονίκη.

Ζητώ και εδώ από τη Θεσσαλονίκη, καταρχάς, από τους πολίτες να έρθουν μαζικά να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής. Η συμμετοχή είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας και επειδή οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες δεν δικαιολογείται καμία χαλαρή ψήφος, δεν δικαιολογείται καμία αποχή. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και ότι θα δώσει ισχυρή εντολή στην Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα, να προχωρήσει τολμηρά μπροστά. Αυτό θα είναι για το καλό της πατρίδας συνολικά, αλλά είμαι σίγουρος, αγαπητέ Δήμαρχε, ότι θα είναι και για το καλό της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με την οποία με συνδέουν πάρα πολλοί δεσμοί και την οποία αγαπώ ιδιαίτερα. Και πάλι συγχαρητήρια, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...