Τα συγχαρητήρια του Κωστή Χατζηδάκη στον “παλιό φίλο και στενό συνεργάτη” Γιώργου Στεργίου

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την επιλογή του Γιώργου Στεργίου ως νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της γαλάζιας παράταξης.

Ο Γιώργος Στεργίου υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη, και οι δυο τους είχαν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη:

Μπράβο στον Γιώργο Στεργίου, παλιό φίλο και στενό συνεργάτη που εξελέγη σήμερα Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας! Δικαίωση και για μας, τους φίλους του από την ΟΝΝΕΔ.

 

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την εκλογή του Γιώργου Στεργίου στο αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, αναφέρει τα εξής:

 

Υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε σήμερα η Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, βουλευτής B’ Πειραιά κ. Γιάννης Τραγάκης, αφού έκανε γνωστό στο Σώμα ότι μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ήταν ο κ. Γιώργος Στεργίου, διαπίστωσε την ομόφωνη αποδοχή της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Κατόπιν τούτου, νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύεται ο κ. Γιώργος Στεργίου.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Γιώργος Στεργίου

Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από το 1994, που ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία, εργάσθηκε σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες (Shell, Mobil, Toyota, Unimac). Έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών της αγοράς ενέργειας και των μεταφορών ενώ έχει θητεύσει επίσης ως Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Καταναλωτή και ως Ειδικός Γραμματέας Εποπτείας Αγοράς, στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει διατελέσει μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Φεβρουάριο 2016, ορίστηκε Γραμματέας Προγράμματος, θέση από την οποία συντόνισε τη διαμόρφωση του Κυβερνητικού Προγράμματος του κόμματος.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...