Στέλιος Πέτσας: Οι Έλληνες αφήνουν πίσω το χθες και στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη


 
Γράφει ο Στέλιος Πέτσας
Πηγή: capital.gr
 
Λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 26ης Μαΐου ένα είναι το βασικό δίλημμα: αλλαγή, ή παρακμή.
Παρακμή είναι να λες ψέματα. Να υπόσχεσαι σκίσιμο των μνημονίων, “σεισάχθεια”, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, 751 ευρώ τον μήνα κατώτατο μισθό. Και αντί αυτών, να προκαλείς ένα δημοψήφισμα-παρωδία διακινδυνεύοντας τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, να φέρνεις 2 Μνημόνια, να προκαλείς κόστος 100 δισ. ευρώ στην οικονομία, να κλείνεις τις τράπεζες, να βάζεις capital controls αναγκάζοντας τους πολίτες να ξενυχτάνε στα ATMs για να πάρουν χαρτζιλίκι από τα λεφτά τους, να φέρνεις χιλιάδες πλειστηριασμούς, να παίρνεις 10 δισ. ευρώ από την τσέπη των Ελλήνων με μέτρα υπερφορολόγησης και κατάργησης κοινωνικών επιδομάτων, να δημιουργείς τη γενιά των “360 ευρώ” και για να τα “ξεχάσουν” όλα αυτά οι Έλληνες να τους πετάς ένα προεκλογικό επίδομα ως δήθεν “13η σύνταξη”.
Αλλαγή είναι να λες την αλήθεια. Να τερματίζεις την υπερφορολόγηση. Να μειώνεις τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Να μειώνεις το φόρο στα φυσικά πρόσωπα στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από 22% σήμερα. Να μειώνεις τις ασφαλιστικές εισφορές κύριας σύνταξης στο 15%, από 20% σήμερα. Να στηρίζεις την οικογένεια με 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και να εξασφαλίζεις ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Να αυξάνεις το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ, ώστε να καλύπτει 800 χιλιάδες συμπολίτες μας που σήμερα ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Να μειώνεις τον φόρο στις επιχειρήσεις στο 20% από 28% και στα μερίσματα στο 5%, από 10% σήμερα. Να ξεμπλοκάρεις μεγάλες επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, και να αποκαθιστάς την εμπιστοσύνη για να γίνουν χιλιάδες μικρότερες. Να δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί η οικονομία με 4% τον χρόνο και να γίνουν 120.000 νέες θέσεις εργασίας κατά μέσο όρο ετησίως την ερχόμενη πενταετία.
Παρακμή είναι να σαλπίζεις εθνική υποχώρηση. Να υπογράφεις την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και να εκχωρείς “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα στους βόρειους γείτονες. Να αγνοείς ότι η θάλασσα έχει σύνορα και να τα αφήνεις απροστάτευτα στους γείτονες από τα ανατολικά. Να χαλάς τον κόσμο για το air-condition στην Αμυγδαλέζα και να στοιβάζεις χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στο κολαστήριο της Μόρια.
Αλλαγή είναι να αγαπάς την Πατρίδα. Να αναδεικνύεις στο εξωτερικό πόσο ζημιά κάνει η Συμφωνία των Πρεσπών. Να μην απεμπολείς το δικαίωμα του veto στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να υπερασπίζεσαι και να ξεκινάς διεθνή εκστρατεία ανάδειξης των Μακεδονικών προϊόντων. Να έχεις ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταναστευτικές ροές: να επαγρυπνείς και να φυλάς τα σύνορά σου, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, να επιταχύνεις την εξέταση του ασύλου εντός δύο μηνών, να έχεις κλειστά, ανθρώπινα, προαναχωρησιακά κέντρα, να επιστρέφεις συντεταγμένα όσους δεν δικαιούνται άσυλο στη χώρα από την οποία ήρθαν.
Παρακμή είναι ο κυνισμός, η ασχήμια και η ανικανότητα. Να αφήνεις ανοχύρωτη την κοινωνία στις φυσικές καταστροφές. Να πνίγεται κόσμος στη Μάνδρα και να καίγεται στο Μάτι και εσύ να στήνεις τηλεοπτικά σόου για να παραπλανήσεις τους πολίτες. Να διαλύεις τη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία και να κουνάς το δάχτυλο στους γιατρούς και στους νοσηλευτές. Να πουλάς ευαισθησία και να τραμπουκίζεις άτομα με αναπηρία. Να πολεμάς τη “μικρή ΔΕΗ” και να καταλήγεις “χωρίς ΔΕΗ”. Να διαδηλώνεις κατά των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και να πνίγεις στα σκουπίδια την Αττική και την Κέρκυρα.
Αλλαγή είναι να έχεις Σχέδιο. Να προετοιμάζεσαι για τις φυσικές καταστροφές που θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, για να περιορίσεις τον αντίκτυπό τους και να σώσεις ανθρώπινες ζωές. Να μειώνεις τις δαπάνες κάθε νοικοκυριού για την εκπαίδευση των παιδιών του και να του εξασφαλίζεις πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας με μικρότερο κόστος. Να σχεδιάζεις ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης απορριμμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Να δίνεις γενναία κίνητρα για την ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των υφιστάμενων κατοικιών τονώνοντας την αγορά ακινήτων προς όφελος των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης.
Παρακμή είναι ο φόβος και η ανασφάλεια. Να μετατρέπεις το Πανεπιστήμιο σε άσυλο ανομίας, να υποθάλπεις τη βία και να εξοστρακίζεις την ελευθερία. Να κόπτεσαι δήθεν για τους νέους και να τους διώχνεις από την Πατρίδα. Να αυξάνεις την εγκληματικότητα. Να ενθαρρύνεις τους “μπαχαλάκηδες”. Να μην αφήνεις την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Να καταργείς τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και να βγάζεις βόλτες αμετανόητους τρομοκράτες.
Αλλαγή είναι η ασφάλεια ως προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας. Να καταργήσεις το άσυλο βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια για να ξαναγίνουν εργαστήρια ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Να αφήνεις την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Να επαναφέρεις την ομάδα ταχείας επέμβασης ΔΕΛΤΑ. Να ενισχύσεις την ομάδα ΔΙΑΣ. Να επανασυστήσεις φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Παρακμή είναι να υπονομεύεις τους θεσμούς, να χειραγωγείς τη δικαιοσύνη, να μη σέβεσαι το Κράτος Δικαίου.
Αλλαγή είναι να πιστεύεις ότι η Δημοκρατία μπορεί να μεγαλουργήσει ξανά εδώ που γεννήθηκε.
Αλλαγή είναι να παίρνεις δύναμη από τις ρίζες σου, αλλά να τολμάς να πετάξεις.
Αλλαγή είναι να κάνεις, όχι να μιλάς.
Το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί να περιμένει. Αρχίζει τώρα!
Οι Έλληνες αφήνουν πίσω το χθες και στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια καλύτερη ζωή.
Γιατί αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
* Ο κ. Στέλιος Πέτσας είναι διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα περίμενε κανείς, επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η ισορροπία δύναμης ανάμεσα στον Τζο...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στο προσκήνιο, λόγω ρευματοκλοπών, «προειδοποιεί»-αναγγέλλειι το αρμόδιο Υπουργείο από τον Μάιο. Ρευματοκλοπές από...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν αναμενόμενη, με αφετηρία την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση...