Σβίγκου: Η στάση της ΝΔ είναι φαιδρή


 
Σημεία παρέμβασης της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του ALPHA στην εκπομπή Alpha Ρεπορτάζ (Ρ. Τζίμα –Σπ. Λάμπρου)
Η στάση της ΝΔ στα εθνικά θέματα υπαγορεύεται από τα μικροπολιτικά της συμφέροντα
Βαρύτατο ατόπημα Γεωργιάδη , να πάρει θέση ο κ. Μητσοτάκης
· Σημαντική η επανεκκίνηση της θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Γιατί οι σχέσεις των δύο χωρών πέρασαν μια πολύ δύσκολη περίοδο. Την επόμενη περίοδο θα δούμε πώς αυτή η θετική ατζέντα θα αποκρυσταλλωθεί, μέσα από συναντήσεις των υπουργών Άμυνας, των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών, του κ. Βίτσα με τον ομόλογό του για το προσφυγικό.
· Στο θέμα των μουφτήδων, ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Πρόκειται για ένα εσωτερικό ζήτημα, που αφορά στις σχέσεις της ελληνικής πολιτείας με πολίτες της. Καμία συσχέτιση με Χάλκη. Για το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης θα πρέπει να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία η τουρκική ηγεσία και να επιτρέψει την επαναλειτουργία της σχολής.
· Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έδειξε την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και ζήτησε μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού στη βάση της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου. Εάν ο κ. Ερντογάν, θέλει την ευρωπαϊκή πορεία για την Τουρκία και την εξομάλυνση των σχέσεων με τα γειτονικά κράτη, αυτό περνάει μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και μέσα από τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο.
· Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν καν πάει ο πρωθυπουργός στην Τουρκία, αλλά και ενώ βρισκόταν στην Τουρκία ήταν απολύτως φαιδρή. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Μητσοτάκης προεξόφλησε τα αρνητικά της επίσκεψης, ενώ ήταν μάλιστα εκεί ο Πρωθυπουργός μίλησε για μια κακά προετοιμασμένη επίσκεψη, συνεχώς βλέπουμε τη Ν.Δ. σε σοβαρά εθνικά ζητήματα να κρατάει μια στάση η οποία υπαγορεύεται από τα καθαρά μικροπολιτικά της συμφέροντα.
· Ο κ. Γεωργιάδης σε χτεσινές του δηλώσεις είπε ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Βόρεια Μακεδονία Αυτό είναι ένα βαρύτατο ατόπημα από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη γιατί πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προφανώς όλοι τον ακούν και διεθνώς με προσοχή. Φανταστείτε τι θα λέγαμε εάν ένας Πρόεδρος της Τουρκίας, έλεγε «δεν με ενδιαφέρει τι έχουν υπογράψει οι προηγούμενοι, ας πάμε να τα αλλάξουμε.». Ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί και ο ίδιος με το να μην αναγνωρίσει ως Βόρεια Μακεδονία τη γειτονική χώρα; Ελπίζω να πάρει αποστάσεις από αυτές τις δηλώσεις.

Best Of

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

(Πάλι) ο Άδωνις δίνει τη μάχη της υπεράσπισης της κυβέρνησης (στα δύσκολα)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μαχητικός, όπως πάντα. Ειδικά στα δύσκολα. Ο Άδωνις...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Επείγει η αλλαγή ηγεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως και η αυτοδιάλυσή τους. Για κάτι καινούριο…

Απέναντι σε μια κυβέρνηση με αυταπόδεικτη, μετρήσιμη και διογκούμενη...

Ο Μπάιντεν “μαζεύει” τη διαφορά από τον Τραμπ. Αλλά στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων έρχεται… σφαγή

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν τα βασικά...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Επείγει η αλλαγή ηγεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως και η αυτοδιάλυσή τους. Για κάτι καινούριο…

Απέναντι σε μια κυβέρνηση με αυταπόδεικτη, μετρήσιμη και διογκούμενη φθορά, μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία, η αντιπολίτευση υποτίθεται ότι θα βρισκόταν σε διαδικασία......