Ρένα Δούρου: Όσοι έχουμε μαυροφορεθεί, επειδή χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, ξέρουμε καλά μέσα μας ότι, δικαίωση δεν υπάρχει


 
Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σήμερα το πρωί, στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Γιακουμή και Αμαλία Κάτζου αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και στο διακύβευμα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Υπηρετώ τον λόγο της πράξης και του αποτελέσματος, αθροίζοντας έργα κατά τη διάρκεια της θητείας μου», είπε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι τιμά το «συμβόλαιο αξιοπρέπειας» που έχει υπογράψει με τους πολίτες της Αττικής. «Επέλεγα πάντοτε τα δύσκολα και μη δημοφιλή», παρατήρησε.
Η Ρένα Δούρου άνοιξε την καρδιά της για την ανείπωτη θλίψη από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, μετά και την άσκηση διώξεων από πλευράς Δικαιοσύνης, θυμίζοντας την πάγια θέση της ότι, «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», αλλά και προσθέτοντας ότι «και οι αθώοι πρέπει να περιμένουν», ενώ συνέστησε σε εκείνους που ασκούν κριτική, ενώ δεν έχουν εξηγήσει ακόμη γιατί επέτρεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να γίνει το Μάτι «παγίδα θανάτου», να μην προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πένθος των οικογενειών.
Η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε ακόμη στο έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια, επί δικής της διοίκησης, το συνέκρινε με όσα δεν έγιναν τα χρόνια που προηγήθηκαν, κάλεσε τους αντιπάλους της σε debate, και έθεσε το κρίσιμο διακύβευμα της κάλπης των εκλογών, ώστε να μην επιστρέψουμε στο χθες, και σε εκείνους που ευθύνονται για την κρίση.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:
Για το Μάτι
«Οι ανακριτές θα εξετάσουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διαπιστώσουν αν υπήρξαν αμέλειες ή παραλείψεις.
Προσωπικά, βιώνω μια ανείπωτη θλίψη, που δεν περιμένω ότι θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή.
Συνεχίζω να λέω ότι, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου.
Δεν θα πάρω τη σκυτάλη από όσους φωνάζουν για πολιτική δίωξη και απειλούν τη Δικαιοσύνη, για υποθέσεις παιδεραστίας, διαφθοράς και άλλων σκανδάλων.
Χρειάζεται υπομονή. Κάποιες φορές, και οι αθώοι πρέπει να περιμένουν.
Όσοι έχουμε μαυροφορεθεί, επειδή χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, ξέρουμε καλά μέσα μας ότι, δικαίωση δεν υπάρχει.
Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι δεν επιχειρούν στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς. Γι’ αυτό και αντιμετώπισα μια αμείλικτη χυδαιότητα από τους πολιτικούς αντιπάλους μου και μέλη της Αυτοδιοίκησης, που είχαν βγάλει κατηγορητήριο, αγνοώντας ή παραχαράσσοντας το θεσμικό πλαίσιο.
Δεν μας εξήγησαν ποτέ γιατί μπάζωσαν τα ρέματα, γιατί επέτρεψαν να γίνει το Μάτι παγίδα θανάτου. Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι.
Όσοι φέρουν ευθύνη ας σωπάσουν. Και ας δουλέψουμε όλοι, ώστε να μην δίνουμε κάθε φορά ραντεβού με την επόμενη τραγωδία.
Η κα Γεννηματά, όπως και αρκετοί άλλοι που μου επιτέθηκαν, αποτελούν μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης. Υπηρέτησαν επί μακρόν την Αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή, και έχουν ευθύνες για την κατάσταση που κληρονομήσαμε. Δεν μπορεί να κουνάς το δάχτυλο, και να πατάς στο πένθος των οικογενειών.
Για την υποψηφιότητά της και το έργο της Περιφέρειας
«Υπηρετώ τον λόγο της πράξης και του αποτελέσματος, αθροίζοντας έργα κατά τη διάρκεια της θητείας μου.
Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες της Αττικής και το τιμώ. Επέλεγα πάντοτε τα δύσκολα και μη δημοφιλή.
Μαζί με την κρίση χρέους, βιώνουμε και μια κρίση Δημοκρατίας που οδηγεί τα νέα παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά ως λύση στα προβλήματά τους στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και θυσίασαν οι παππούδες τη ζωή τους ενάντια στον ναζισμό.
Δεν υπάρχει γειτονιά στην Αττική, στην οποία να μην δρομολογήσαμε έργα και παρεμβάσεις.
Πρέπει να κρινόμαστε από τις πολιτικές τις οποίες υπηρετούμε. Μετά από 8 χρόνια κρίσης και πολιτικών λιτότητας, που οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, με ξαφνιάζει ακόμη να έρχονται ως τιμητές οι υπεύθυνοι του παρελθόντος για την κατάσταση του παρόντος.
Καλώ τους αντιπάλους μου σε debate, ώστε να συζητήσουμε επί προγραμματικών αρχών και θέσεων. Λόγω και της απλής αναλογικής, θα πρέπει να συνηθίσουμε στις συνεργασίες.
Η δική μας διοίκηση πέτυχε αρκετές πρωτιές για την Περιφέρεια Αττικής.
Η Αττική Ριβιέρα είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα παιδιά πηγαίνουν για πρώτη φορά στην ώρα τους σχολείο, ενώ πριν αναλάβουμε, υπήρχαν στιγμές που πήγαιναν ακόμη και Νοέμβριο στις τάξεις.
Στο Πεδίο του Άρεως καταφέραμε να ανατάξουμε την εικόνα που βρήκαμε, έναν χώρο ρημαγμένο και με συμπολίτες μας με τοξικοεξάρτηση, που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Σήμερα, έχουμε διαμορφώσει συνθήκες ασφαλείας, ξαναπιάσαμε το κόκκινο νήμα της Ιστορίας και του πολιτισμού, και πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, από τη Λυρική Σκηνή, τη Συμφωνική Ορχήστρα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τον ΣΕΓΑΣ».

Best Of

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

Νατάσα Παζαϊτη: Η οικογένειά μας μεγαλώνει

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μια (Πρώτη) Κυρία, ετών 58. Η Νατάσα...

Τα γενέθλια μιας (Πρώτης) Κυρίας…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Γεννημένη την 14η Απριλίου. Ψηλά, στην Επανομή...

Κώστας Μπακογιάννης: Η δικαιολογημένη απογοήτευση των νέων τους απομακρύνει από την πολιτική πραγματικότητα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο,...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

(Πολεμική) ανάφλεξη, ακρίβεια, λιτότητα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Η νέα πολεμική ανάφλεξη, στη... βάρδια του Τζο Μπάιντεν,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 05.00 π.μ. της Τρίτης 16 Απριλίου...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το έπαθλο ρεκόρ ύψους 98 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση που...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο, όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, μετά την... ελεγχόμενη ανάφλεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν. Ο...