Ρένα Δούρου: Προστατεύουμε τους καταναλωτές, στηρίζουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα


 
Τον χώρο του παλιού αμαξοστασίου των λεωφορείων του πρώην ΗΣΑΠ, έκτασης περίπου 6 στρεμμάτων στην πλατεία Ιπποδαμείας, στον Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη.
Στον συγκεκριμένο χώρο αποφασίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη των συναρμοδίων Υπουργείων, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του οικοπέδου ΣΤΑΣΥ ΑΕ, του «Υπερταμείου», του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) και την επιστημονική στήριξη του ΕΜΠ, η κατασκευή της νέας, σύγχρονης κλειστής Αγοράς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων: ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, Σταύρος Στεφόπουλος, η εκπρόσωπος του «Υπερταμείου», Μαρκελένα Λεόδη, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΑ, Μιχάλης Μυτιληνάκης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΑΑ, Γιάννης Τριανταφύλλης.
Ερωτηθείσα σχετικά η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου τόνισε την ανάγκη «να αποκτήσει πλέον ο Πειραιάς τη νέα, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένη κλειστή αγορά τροφίμων που αρμόζει στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Ήταν ένα αίτημα που για δεκαετίες είχε τεθεί από τους φορείς της πόλης. Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, μετά από συστηματική συνεργασία με το ΕΒΕΠ, τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, τον Δήμο Πειραιά και άλλους προώθησε τη διεκδίκηση αυτή. Σήμερα έχουμε την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού, με την αξιοποίηση του Παλαιού Αμαξοστασίου της ΣΤΑΣΥ, για τη δημιουργία της νέας Κλειστής Αγοράς. Η νέα Αγορά θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών και θα στηρίζει εμπράκτως τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε: «Χρειάστηκε η συστηματική και επίμονη προσπάθεια, με τη συνεργασία όλων των φορέων της πόλης, για να φτάσουμε σ’ αυτή τη θετική απόφαση και την ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επαγγελματιών και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Η σημερινή απόφαση μας επιτρέπει να περάσουμε στην επόμενη μέρα, όπου θα αναζητηθούν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και ενέργειες με τους φορείς της πόλης για να φτάσουμε στην οριστική οργάνωση και λειτουργία της Νέας Αγοράς. Η Νέα Αγορά θα έχει ως κύριο αντικείμενο τη λιανική πώληση τροφίμων αλλά και χρήσεις καφέ, εστίασης και συμπληρωματικές δραστηριότητες με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα περίμενε κανείς, επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η ισορροπία δύναμης ανάμεσα στον Τζο...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στο προσκήνιο, λόγω ρευματοκλοπών, «προειδοποιεί»-αναγγέλλειι το αρμόδιο Υπουργείο από τον Μάιο. Ρευματοκλοπές από...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν αναμενόμενη, με αφετηρία την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση...