Ρένα Δούρου: Ο σεξισμός στην πολιτική παραμένει… “alive and kicking”


 
Μια «Αυτοψία» στις πολιτικές εξελίξεις, την Αυτοδιοίκηση, όσα προηγήθηκαν και εκείνα που έρχονται… Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Αυτοψία», του Αντώνη Σρόιτερ, κατέθεσε μια σειρά από σκέψεις για το σύνολο του πλέγματος των θεμάτων αιχμής.
Η συνέντευξη δόθηκε στο Θέατρο Άλσους (το πλήρως ανακαινισμένο κτίριο Οικονομίδη) στο Πεδίο του Άρεως, εκεί όπου η Περιφέρεια έχει αφιερώσει αυτή την τετραετία πλεόνασμα πόρων και περίσσευμα δουλειάς, για να βελτιώσει τη μορφή και τις συνθήκες του χώρου.
Η Ρένα Δούρου μίλησε για τη συνειδητή επιλογή της να μην κάνει… παρέλαση στα τηλεοπτικά κανάλια, επικεντρωνόμενη στην καθημερινότητα του έργου που οφείλει να προωθεί η Περιφέρεια, κατέθεσε τη δική της οπτική και εμπειρία για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και στη Μάνδρα, και παρουσίασε πρωτοβουλίες αιχμής για το λεκανοπέδιο, όπως την προωθητική επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η Περιφερειάρχης Αττικής ανέπτυξε τις σκέψεις της για τη νέα μάχη που θα δώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, θέτοντας στην κρίση των πολιτών τα πεπραγμένα της θητείας της, στο πλαίσιο της αυτονόητης κοινωνικής λογοδοσίας, και παρουσιάζοντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, για να μην μείνει ημιτελής η μεγάλη προσπάθεια αυτής της τετραετίας, απέναντι σε εκείνους που διεκδικούν επιστροφή σε «γκρίζες» εποχές.
Η Ρένα Δούρου περιέγραψε ακόμη τα επιμέρους δεδομένα που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, τόσο στην Ελλάδα όσο και συνολικά στην Ευρώπη, με φόντο την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών της άνοιξης του 2019, που θα καθορίσει το μέλλον της ηπείρου μας για τα επόμενα χρόνια.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου στον Αντώνη Σρόιτερ, και την εκπομπή «Αυτοψία» της τηλεόρασης του Alpha:
· Δεν άρχισα να εμφανίζομαι στα κανάλια γιατί έρχονται εκλογές, αλλά γιατί στα κανάλια βρέθηκαν κάποιοι κακεντρεχείς και με στοχοποίησαν για την Ανατολική Αττική. Έπρεπε να δώσω απαντήσεις.
· Στη Ζάκυνθο, στη Νεάπολη Λακωνίας, κανείς δεν είπε ότι τις φωτιές τις σβήνει η Περιφέρεια.
· Ο πολίτης έχει μονίμως την αίσθηση ότι υπάρχει μια κατάσταση ατιμωρησίας.
· Εγώ παραιτήθηκα από το βουλευτικό αξίωμα το 2014 για να αλλάξω αυτό το μοντέλο.
 
Οι τηλε-εισαγγελείς αποφάσισαν ότι… «Για όλα φταίει η Δούρου»
 
· Δεν λάβαμε ποτέ εισήγηση για να απομακρύνουμε τους πολίτες στην Ανατολική Αττική. Διάφοροι συνάδελφοί σας είπαν ότι δόθηκε. Στην Εύβοια και στην Κέρκυρα δόθηκε, στην Ανατολική Αττική ποτέ.
· Βρέθηκα στην Ανατολική Αττική ελάχιστες ώρες μετά την τραγωδία. Υπήρχαν κάμερες που το κατέγραψαν, αλλά δεν το έδειξαν ποτέ, ίσως γιατί έπεσαν πάνω στον κ. Μητσοτάκη.
· Δεν αρκεί μια συγγνώμη και μετά να δώσουμε ραντεβού με την επόμενη καταστροφή. Αυτοί που τώρα κουνάνε το δάχτυλο, είτε ως νομάρχες, είτε ως Περιφερειάρχες, δεν είχαν ζητήσει ποτέ συγγνώμη.
· Οι τηλε-εισαγγελείς αποφάσισαν ότι τις φωτιές τις σβήνει η Δούρου, ότι οι φωτιές δεν σβήστηκαν από τη Δούρου, άρα η Δούρου είναι ύποπτη. Έγινε και hashtag “Η Δούρου φταίει για όλα”.
 
Εμείς αναδείξαμε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν ήταν «σέξι» θέμα. Με σωστές αποφάσεις, τα σκουπίδια είναι χρυσάφι
 
· Στα σκουπίδια είχαμε να τα βάλουμε με μία νοοτροπία που λέει ότι, τα λύματα από τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στον Πειραιά, στην Ψυττάλεια, από την Πολιτεία και το Κερατσίνι στη Φυλή.
· Δύο εθνικές τραγωδίες δεν μπορούν να αφορούν την Περιφέρεια ή τη δουλειά που έκανε η Δούρου. Μας αφορούν όλους.
· Την ιστορία της διαχείρισης των απορριμμάτων εμείς την αναδείξαμε. Μέχρι τότε δεν ήταν «σέξι θέμα». Τα σκουπίδια είναι χρυσάφι. Γι’ αυτό επιμένουμε στο ζήτημα της διαχείρισης. Είναι πλούτος, με σωστές αποφάσεις.
· Πολιτική μου αρχή είναι το «μην υποτιμάτε τη διαχείριση». Το να διαχειρίζεσαι κάτι, δεν είναι ουδέτερο, έχει πρόσημο. Υπάρχει καλή και καλή διαχείριση.
· Όταν ξυπνάω το πρωί και πηγαίνω στη δουλειά μου στην Περιφέρεια, σκέφτομαι ως πολίτης, και όταν το βράδυ κάνω τον απολογισμό της ημέρας, τον κάνω ως πολίτης.
· Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με την αναγνώριση, έχει να κάνει με την περηφάνεια ότι έχεις κάνει κάτι, ότι έχεις καταφέρει κάτι.
· Κέντρα Κοινότητας σε δεκάδες Δήμους, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το περιβαλλοντικό πάρκο στο Φαληρικό όρμο, το επίδομα «Ρεύμα για όλους»… Για να μην διακοπούν όλα αυτά απότομα, γι’ αυτό διεκδικώ τη νέα θητεία στην Περιφέρεια.
 
Ο σεξισμός στην πολιτική παραμένει “alive and kicking”. Απλά σήμερα γίνεται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επώνυμα κι ανώνυμα.
 
· Αισθάνθηκα ότι δεν έλειψα ποτέ από την κεντρική πολιτική σκηνή. Μου το θύμιζαν και οι άλλοι με το «για όλα φταίει η Δούρου». Με την πολιτική μου στοχοποίηση σε κάθε περίπτωση.
· Με τους ΑΝΕΛ έχουμε μια καλή συνεργασία. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι η κυβέρνηση αυτή, παρά τα τεράστια προβλήματα που διαχειρίστηκε και τις πολιτικές διαφορές, πέρασε 4 χρόνια μαζί.
· Δεν μου αρέσει να βγαίνω να διαμαρτύρομαι για τις δυσκολίες ή τις αδικίες. Στο κάτω-κάτω οι γυναίκες πολιτικοί διαθέτουν δημόσιο βήμα για να καταγγέλλουν τις αδικίες. Για σκεφτείτε τις άλλες γυναίκες που δεν το διαθέτουν…
· Ο σεξισμός στην πολιτική παραμένει “alive and kicking”. Απλά σήμερα γίνεται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επώνυμα κι ανώνυμα.
· Απορρίπτω όμως και τη λογική από γυναίκες επώνυμες που δέχονται επίθεση να επιχειρούν να την εργαλειοποιήσουν ώστε να φανούν ως θύματα και τελικά να έχουν κέρδος στην εικόνα τους.
 
https://www.alphatv.gr/show/aytopsia/ekpobes_autopsia/?vtype=episodes&vid=35060&year=2018&showId=843

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...