Ρένα Δούρου: Να σπάσουμε τη τζαμαρία του αποκλεισμού και της προκατάληψης


 
«Τίποτα δεν έχει κριθεί» υπογραμμίζει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ρουμελιώτη τονίζοντας ότι «φτάσαμε πολύ μακριά, για να κάνουμε πίσω». «Για να επιτρέψουμε στους πιο τοξικούς εκπροσώπους του χθες να μας γυρίσουν στο αποκρουστικό παρελθόν, αυτό ακριβώς που οδήγησε την πατρίδα μας στην κρίση και τη χρεοκοπία. Να τους αφήσουμε να ξαναπάρουν τις ζωές μας στα χέρια τους και να καταστρέψουν ό,τι με κόπο καταφέραμε για τους πολίτες της Αττικής». «Σήμερα, όσο κι αν ακούγεται κλισέ, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι επίκαιρο το δίλημμα: πρόοδος ή οπισθοδρόμηση», σημειώνει η Ρένα Δούρου.
“Σε μια θητεία έχουμε κάνει έργο που άλλοι, με δεκαετίες στο ‘κοντέρ’ της Αυτοδιοίκησης δεν πλησιάζουν καν”
Η ίδια επισημαίνει ότι η μάχη του δεύτερου γύρου έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που αφορούν στη σημαντικότερη Περιφέρεια του τόπου. «Σε μια θητεία έχουμε κάνει έργο που άλλοι, με δεκαετίες στο ‘κοντέρ’ της Αυτοδιοίκησης δεν πλησιάζουν καν».
«Οφείλουμε στο παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, να διασφαλίσουμε την πρόοδο» αναφέρει η Περιφερειάρχης Αττικής. «Ότι θα συνεχίσουμε δηλαδή, αντιμετωπίζοντας τις όποιες υστερήσεις και βελτιώνοντας τα θετικά, στη ρότα μιας Αττικής που νοιάζεται για τους πολλούς, που στηρίζει το νέο επιχειρείν, που σέβεται το περιβάλλον, που προωθεί την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη. Την Αττική που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές μιας σύγχρονης Αυτοδιοίκησης και τις προσδοκίες των πολιτών της».
“Καλούμε τους πολίτες την Κυριακή να συγκρίνουν και να κρίνουν”
Η Ρένα Δούρου παρατηρεί ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μεταστροφή ή για ψήφο διαμαρτυρίας». «Στην Αττική πάντως το κρίσιμο είναι να ξέρουν οι πολίτες τι πιστεύουν οι άνθρωποι που διεκδικούν την ψήφο τους για πράγματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους». «Τι λέει για παράδειγμα ο κ. Πατούλης για τη δημόσια υγεία; Θέλει ΣΔΙΤ στην υγεία όπως ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς, με τις πράξεις μας, στηρίζουμε τη δημόσια υγεία, χρηματοδοτούμε με 40 εκατομμύρια τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής για να αγοράσουν σύγχρονο εξοπλισμό, στηρίζουμε με 23 εκατομμύρια τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας. Το ίδιο και για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πέρα από τις γενικόλογες κουβέντες, τι θέλει να κάνει ο κ. Πατούλης; Να δώσει τη διαχείριση σε ιδιώτες; Θέλει ΣΔΙΤ; Θέλει καύση; Εμείς έχουμε με σαφήνεια πάρει θέση. Έχουμε αλλάξει, σε συνεργασία με τους δήμους, το θεσμικό πλαίσιο ακολουθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, της αποκέντρωσης, της ανακύκλωσης, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της εναλλακτικής, οικολογικά και οικονομικά δίκαιης και βιώσιμης διαχείρισης. Γενικά, μέχρι σήμερα, οι πολίτες δεν έχουν σαφή εικόνα του τι σκοπεύει να κάνει στην Αττική ο κ. Πατούλης, ούτε γιατί διεκδικεί την Περιφέρεια. Για αυτό κι εμείς καλούμε τους πολίτες την Κυριακή να συγκρίνουν και να κρίνουν!».
“Χάρη στους πολίτες η Δύναμη Ζωής άντεξε και σήμερα είμαστε στον δεύτερο γύρο”
Η Περιφερειάρχης αναφέρεται στη μάχη ενόψει του δεύτερου γύρου, επιχειρώντας «να σπάσουμε τη τζαμαρία του αποκλεισμού και της προκατάληψης, και να φτάσει η ηχώ του μεγάλου και πολυεπίπεδου έργου που υλοποιήσαμε αυτά τα 4 χρόνια, σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες». «Πολίτες που καλούνται πια, αφού έστειλαν τα μηνύματά τους στον πρώτο γύρο, να επιλέξουν Περιφερειάρχη, να επιλέξουν περιεχόμενο και όχι περιτύλιγμα», υπογραμμίζει η ίδια. «Το βράδυ του πρώτου γύρου άλλωστε, ευχαρίστησα τους πολίτες που άντεξαν στον κανιβαλισμό των Fake News και της χυδαίας εκμετάλλευσης των θυμάτων δυο εθνικών τραγωδιών που μας συγκλόνισαν». «Ήσαν οι ίδιοι που μας στήριξαν επί 4.5 χρόνια απέναντι στη λάσπη και την παραπληροφόρηση που δεχθήκαμε από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, γιατί δεν μας χαρίστηκε ούτε μια ώρα, ούτε μια μέρα, ούτε ένας μήνας. Χάρη στους πολίτες η Δύναμη Ζωής άντεξε και σήμερα είμαστε στον δεύτερο γύρο. Δίνουμε τον καλό αγώνα, για να μας ακούσουν περισσότεροι, να συγκρίνουν και να κρίνουν. Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες».
“Εμείς, στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία, απαντήσαμε και απαντάμε με την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες”
Για το «μετρήσιμο και χειροπιαστό» έργο που έγινε τα τελευταία 4.5 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής, η Ρένα Δούρου επισημαίνει ότι «το βλέπουν οι πολίτες». «Βλέπουν τη νέα λεωφόρο Ποσειδώνος που ένα τμήμα της ήδη παραδόθηκε ή τον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας που ένα κομμάτι του ποντίστηκε ήδη. Όμως αυτό το έργο βρήκε απέναντί του τη λυσσαλέα αντίδραση όλων εκείνων που ξεβολεύτηκαν επειδή χαλάσαμε την πιάτσα, επειδή αλλάξαμε τα δεδομένα. Εξ ου και η λάσπη, η παραπληροφόρηση, τα fake news από έναν καλοκουρδισμένο μηχανισμό προπαγάνδας. Και ως γνωστόν, δυστυχώς, η επανάληψη του ψέματος αποδίδει. Όχι βέβαια στον βαθμό που θα ήθελαν οι εμπνευστές τους, για αυτό άλλωστε η “Δύναμη Ζωής” διεκδικεί ξανά την Κυριακή τη διοίκηση τη Περιφέρειας και δεν εξαφανίστηκε, όπως επιχείρησαν συστηματικά κάποιοι με την απίστευτη στοχοποίησή μας. Εμείς, στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία, απαντήσαμε και απαντάμε με την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες, χωρίς επικοινωνιακές φιέστες και κορδέλες, γιατί πιστεύουμε στην αλήθεια του έργου και της δουλειάς μας».
Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης αναφέρεται στο «ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα προωθητικών παρεμβάσεων, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με σεβασμό στο περιβάλλον» που «καταθέσαμε στην κρίση των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής».
“Κλείσαμε τις πόρτες μας στα συμφέροντα και τις αποκρουστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές του παρελθόντος, και τις ανοίξαμε διάπλατα για τους πολίτες”
«Βασική μέριμνά μας είναι η συνεπής υπεράσπιση του κοινωνικού πρόσημου που απέκτησε στη δική μας θητεία η Περιφέρεια Αττικής» σημειώνει η ίδια. «Η διασφάλιση ότι κανείς δεν θα απειλήσει ή θα ακυρώσει τις κοινωνικές δομές που δημιουργήσαμε, για να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, εκείνους που δοκιμάστηκαν περισσότερο ακραία από την κρίση. Η διασφάλιση ότι οι 22 χιλιάδες μαθητές θα συνεχίσουν να πηγαίνουν το πρωί στην ώρα τους στα σχολεία τους, με έξοδα της περιφέρειας. Η διασφάλιση ότι οι συμπολίτες μας με αναπηρία θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις πολιτισμού. Η διασφάλιση της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας, των δομών Διημέρευσης αστέγων, ηλικιωμένων, κακοποιημένων γυναικών». «Ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός των υποδομών. Ώστε να θωρακιστεί καλύτερα η Αττική απέναντι στην πλημμυρική, και όχι μόνο, απειλή. Να καταστεί έτσι περισσότερο ελκυστική σε επενδύσεις και οικονομικές πρωτοβουλίες καινοτόμες και δημιουργικές, με έμφαση στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων αξιοπρεπών θέσεων εργασίας». «Η εμπέδωση του νέου ηθικού υποδείγματος άσκησης διοίκησης. Εμείς, κλείσαμε τις πόρτες μας στα συμφέροντα και τις αποκρουστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές του παρελθόντος, και τις ανοίξαμε διάπλατα για τους πολίτες, με όρους διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας. Φτάσαμε πολύ μακριά, για να επιστρέψουμε σε τοξικούς κομιστές του χθες, να μας γυρίσουν στο παρελθόν».
“Ο κ. Πατούλης δεν… μας διαφώτισε για τις πραγματικές προθέσεις του για την Περιφέρεια Αττικής”
Για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Αττικής, με την εφαρμογή της απλής αναλογικής η Ρένα Δούρου κάνει λόγο για «σημαντική τομή Δημοκρατίας για την πατρίδα μας». «Δυστυχώς, δεν βλέπω να το έχουν κατανοήσει ή να το αντιλαμβάνονται οι αντίπαλοί μου. Οι εποχές των μοναχικών και αυτάρεσκων ηγεμονιών έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Θα χρειαστεί να καθίσουμε όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι και να ενώσουμε δυνάμεις. Να αθροίσουμε ιδέες και προγραμματικές λύσεις για τα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε προεκλογικά, όταν, παρά τις σχετικές προτροπές μου, ειδικά ο κ. Πατούλης δεν… μας διαφώτισε για τις πραγματικές προθέσεις του για την Περιφέρεια Αττικής», σημειώνει η ίδια.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών εξελίξεων. Ειδικά όταν διατηρείς την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά, να κοιτάζεις τις μεγάλες εικόνες...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν εκείνη της επόμενης χρονιάς. Το 1995. Στη Σαραγόσα. Με τα τρίποντα...