Ρένα Δούρου: Να μην επιτρέψουμε να έρθουν και πάλι στα πράγματα, εκείνοι που μας έφτασαν εδώ


 
Το διακύβευμα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών έθεσε επί τάπητος η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε χθες στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Blue Sky, με τον Άκη Παυλόπουλο, και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Χατζηνικόλα και Χρήστο Κώνστα.
Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στα έργα κοινωνικού αποτυπώματος, υποδομών και προοπτικής ανάπτυξης, που υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής επί ημερών της δικής της διοίκησης, και έριξε το γάντι στους αντιπάλους της, καλώντας τους σε debate, προκειμένου να γίνει αντιπαράθεση επί προγραμματικών θέσεων και να ενημερωθούν οι πολίτες για τις απόψεις του καθενός.
Η Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε και για τις εθνικές τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα, αναφερόμενη στις πρόσφατες εξελίξεις στη δικαστική έρευνα, και ζητώντας από όλους να δείξουν σεβασμό έναντι των θυμάτων και των οικογενειών τους.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:
«Είναι απορίας άξιον που η κα Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης ζητούν την παραίτησή μου, περίπου με την ίδια συχνότητα που ζητούν τα τελευταία χρόνια πρόωρες εκλογές. Θέλουν μια Αυτοδιοίκηση μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, χωρίς αυτονομία, να λειτουργεί ως δεξαμενή ψήφων.
Καλώ τον κ. Σγουρό και τον κ. Πατούλη σε debate, ώστε να μας αποδείξουν τι έχουν κάνει οι ίδιοι, στα πολλά χρόνια θητείας τους σε δημόσια αξιώματα, αντί να λένε διαρκώς «τι κάνει η Δούρου».
Εμείς θέσαμε ως προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική, όταν αναλάβαμε, ενώ ο προηγούμενος Περιφερειάρχης τόκιζε χρήματα στις τράπεζες, την ώρα που, λόγω της κρίσης, οι πολίτες δεν μπορούσαν ούτε τον θερμοσίφωνα να ανάψουν στο σπίτι τους. Με το πρόγραμμα «Ρεύμα για όλους», βοηθήσαμε τους συμπολίτες μας να μην εξαθλιώνονται.
Αυτό που θέλω εγώ είναι δουλειές με αξιοπρέπεια και όχι απασχόληση για τους συμπολίτες μας. Γι’ αυτό και είναι ανοικτά σε ολόκληρη την Αττική 327 εργοτάξια, που δίνουν δουλειά και τονώνουν τις τοπικές οικονομίες.
Υλοποιούμε 168 αντιπλημμυρικά έργα, που δεν έχουν εγκαίνια και δεν κόβουμε κορδέλες. Έτσι όμως θωρακίσαμε τις περιοχές του λεκανοπεδίου. Συνολικά διαθέσαμε 514 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα. Δηλαδή, για έργα που δεν φαίνονται, αλλά θωρακίζουν τις ζωές μας.
Βρήκαμε μια Αττική αθωράκιστη, και σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αρκετές περιοχές δοκιμάστηκαν. Πολλοί αρνούνται ακόμη και σήμερα την κλιματική αλλαγή, και προσπαθούν να την εμφανίσουν ως άλλοθι για πιθανές αβελτηρίες.
Τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας είναι ζητήματα εθνικής ασφαλείας. Το έχω τονίσει πολλές φορές σε σχετικές ημερίδες που διοργανώσαμε έγκαιρα σε ανύποπτο χρόνο και με τραγική προνοητικότητα, και μας λοιδορούσαν.
Θυμάμαι τον κ. Πατούλη, να βάλλει κατά του θεσμού των Περιφερειών, μετά να διεκδικεί τον Δήμο της Αθήνας και τελικά να καταλήγει να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής!
Καλά κάνουν οι πολίτες και ζητούν ευθύνες για τις εθνικές τραγωδίες. Είπα από την πρώτη στιγμή, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Να εντοπιστούν οι ευθύνες, να αποδοθούν και να επιμεριστούν.
Θυμίζω το παράδειγμα της Μάνδρας, που ανεξάρτητα πορίσματα δικαίωσαν τη δουλειά της Περιφέρειας. Τι λένε σήμερα όλοι εκείνοι που ζητούσαν την παραίτησή μου, επειδή στο πρόσωπό μου ήθελαν να βρουν μια Ιφιγένεια;
Όταν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, δεν έγιναν σωστά τα πράγματα. Το είπα από την πρώτη στιγμή. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει επιχειρησιακό ρόλο, κατά την κατάσβεση πυρκαγιών και τη διαδικασία διάσωσης – διαφυγής των πολιτών.
Σεβόμενοι το έργο των ανδρών και γυναικών πυροσβεστών, παραχωρήσαμε το ΚΤΕΟ Μεγάρων στο Πυροσβεστικό Σώμα και το ενισχύσαμε επιπροσθέτως με κονδύλια για αγορά οχημάτων αν και τίποτα από αυτά δεν προβλεπόταν από τις αρμοδιότητές μας.
Όσοι έχουν μαυροφορεθεί, και βλέπουν το αλαλούμ που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, με τις δημόσιες υπηρεσίες να κουτουλούν μεταξύ τους, σου λένε… «αποκλείεται να μην είχε ρόλο και η Δούρου». Όταν ο άλλος πονάει και πενθεί, δεν μπορείς να του λες ‘εγώ δεν είμαι αρμόδια’.
Όσοι ασκούσαν διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια, μας είχαν συνηθίσει να πηγαίνουν μπροστά στις κάμερες, να παριστάνουν ότι αγωνιούν και συντονίζουν, και στην ουσία να μην υποβοηθούν σε τίποτα.
Σε επίπεδο αυτοδιοίκησης αλλά και κεντρικής πολιτικής, οι αντίπαλοί μας είδαν τα θύματα ως ευκαιρία για μια πολιτική νίκη. Και πραγματικά, αναρωτιέμαι: Όλοι αυτοί δεν έχουν πενθήσει ποτέ δικό τους άνθρωπο;
Δρομολογήσαμε μια σειρά από παρεμβάσεις αιχμής, όπως τη χρηματοδότηση με 40 εκατομμύρια των 31 δημοσίων νοσοκομείων της Αττικής, με 20 εκατομμύρια ευρώ των στρατιωτικών, τη χρηματοδότηση των 55 Κέντρων Κοινότητας για 6 χρόνια με 23 εκατομμύρια, διασφαλίσαμε την έγκαιρη μετακίνηση στα σχολεία τους 22.000 μαθητών, στηρίζουμε Κοινωνικά Παντοπωλεία, Φαρμακεία, συσσίτια, υλοποιούμε το μεγάλο όραμα της Αττικής Ριβιέρας.
Να μην επιτρέψουμε να έρθουν και πάλι στα πράγματα, εκείνοι που μας έφτασαν εδώ».

Best Of

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Κωστής Χατζηδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη σε ρόλο-κλειδί για τις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη...

Μανώλης Κοττάκης: Το στρατηγικό βάθος του ελληνισμού

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Ακουσα προχθές το βράδυ στο...

Κωστής Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ολοκλήρωσε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Αδαμαντία Λιόλιου στο πολεμικό μέτωπο του Ισραήλ για το Open

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η καλοκουρδισμένη ενημερωτική μηχανή του Open, υπό...

Ο Τραμπ σχεδιάζει (ήδη) τη νέα ομάδα-κρούσης στο Οβάλ Γραφείο

Του Κυριάκου Βελισσάριου Οι εκλογές απέχουν πολύ ακόμη, κάθε άλλο...

Η Μελάνια αναλαμβάνει (και πάλι) να… σκουπίσει τη σκόνη από το προφίλ του Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Στην πιθανότατα περισσότερο κρίσιμη καμπή της προεκλογικής...

Ο Κένεντι άρχισε να ροκανίζει (και) τον Τραμπ

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ...

Ο ΣΕΒ “γυρίζει σελίδα”, με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο σε θέση… οδηγού

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μετά την απόφαση του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου να...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Αδαμαντία Λιόλιου στο πολεμικό μέτωπο του Ισραήλ για το Open

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η καλοκουρδισμένη ενημερωτική μηχανή του Open, υπό την ευθύνη του πολύπειρου Χρήστου Παναγιωτόπουλου, δίνει... ρέστα και στην κάλυψη της πολεμικής ανάφλεξης στη...

Ο Τραμπ σχεδιάζει (ήδη) τη νέα ομάδα-κρούσης στο Οβάλ Γραφείο

Του Κυριάκου Βελισσάριου Οι εκλογές απέχουν πολύ ακόμη, κάθε άλλο παρά έχουν κριθεί, ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο δείχνει να... βιάζεται. Επτά μήνες πριν τις κάλπες των...

Η Μελάνια αναλαμβάνει (και πάλι) να… σκουπίσει τη σκόνη από το προφίλ του Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Στην πιθανότατα περισσότερο κρίσιμη καμπή της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η Μελάνια Τραμπ πυκνώνει τις εμφανίσεις και τις...