Ρένα Δούρου: Αντιμετώπισα εξωφρενική στοχοποίηση από μέλη της ΝΔ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους


 
«Θέλω να τηρήσω την υπόσχεσή μου ότι ήρθα για να υλοποιήσω ένα έργο που έχουν τόσο πολύ ανάγκη οι συμπολίτες μου στο σύνολο των 66 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενη στην εκ νέου υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας χθες το βράδυ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην Περιφέρεια έχουμε κάνει την επιλογή να λειτουργήσουμε αθόρυβα, να λειτουργήσουμε το παράδειγμα του αποτελέσματος και κρινόμαστε από αυτό».
«Στην πατρίδα μας, ειδικά οι νέοι αισθάνονται ότι λείπει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, υπάρχει καχυποψία απέναντι στους αιρετούς όλων των βαθμίδων. Ο πατέρας μου, μου έμαθε να τηρώ τις υποσχέσεις μου, και αυτό κάνω, διεκδικώντας εκ νέου την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου».
«Δεν ήρθα στην Αυτοδιοίκηση για να ακολουθήσω το παράδειγμα εκείνων που τη χρησιμοποιούσαν, είτε ως σκαλοπάτι για την κεντρική πολιτική σκηνή, είτε για τιμητική συνταξιοδότηση», υπογράμμισε η ίδια.
Κάναμε την Περιφέρεια ορατή
Η Περιφερειάρχης παρατήρησε ότι από το 2014 ως σήμερα έχουν γίνει πολλά που έχουν καταστήσει την Περιφέρεια «ορατή, σε βαθμό μάλιστα που ‘για όλα φταίει η Περιφέρεια’, αυτό όμως είναι μία νίκη για τις τοπικές κοινωνίες, ότι ένας θεσμός της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι πιο ορατός».
Πολλά από όσα έχουν γίνει στην Περιφέρεια Αττικής, παρατήρησε η ίδια, «δεν έχουν γίνει γνωστά για αρκετούς λόγους». «Ο πρώτος λόγος είναι γιατί κάναμε μία επιλογή ως διοίκηση να λειτουργήσουμε αθόρυβα, με το παράδειγμα της πράξης. Δεύτερον, πριν το 2014 ελάχιστοι ήταν οι συμπολίτες μου που γνώριζαν τι ακριβώς κάνει η Περιφέρεια, όχι μόνο η Περιφέρεια Αττικής, που είναι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της πατρίδας μας, αλλά το σύνολο των δεκατριών Περιφερειών».
Ντιμπέιτ για να απαντήσουν οι ανθυποψήφιοί μου για το πως αντιλαμβάνονται την επόμενη μέρα της Αττικής
Στην ίδια συνέντευξη, η Περιφερειάρχης κάλεσε σε δημόσιο διάλογο «επί συγκεκριμένων προγραμματικών αρχών», τους υπόλοιπους υποψηφίους για την Περιφέρεια.
«Γιατί πρέπει να γίνει ένα ντιμπέιτ για να απαντήσουν σε επίδικα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και/ή η κοινωνική πολιτική, για να πουν πως ακριβώς αντιλαμβάνονται την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Αττικής».
«Θα τους καλέσω να μας πουν το πως επαναδιεκδικούν μία θέση στην πιο σπουδαία Περιφέρεια της πατρίδας μας ενώ, αν και έχουν δοκιμαστεί στην Αυτοδιοίκηση πολύ περισσότερα χρόνια από ό,τι εγώ, δεν έχουν να επιδείξουν μετρήσιμα αποτελέσματα, για παράδειγμα, την ανάπλαση στο Φαληρικό, τη στήριξη στα νοσοκομεία», σχολίασε η ίδια, δίνοντας το συγκεκριμένο παράδειγμα της στήριξης της Περιφέρειας στη δημόσια υγεία.
«Στηρίζουμε με 40 εκατομμύρια ευρώ τα 31 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, με 20 εκατομμύρια τα 13 στρατιωτικά νοσοκομεία, με 24 εκατομμύρια τις ΤΟΜΥ, ενώ, από ό,τι καταλαβαίνω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει μνημόνια για την υγεία και ιδιωτικοποιήσεις σε όλα».
«Σε αυτές τις εκλογές θα δοκιμαστεί το αν θέλουμε συναίνεση μπροστά στις κάμερες, αλλά την ίδια στιγμή ποστάρουμε χυδαιότητες, και χρησιμοποιούμε εμφυλιοπολεμικό λόγο», είπε χαρακτηριστικά.
Τα τελευταία 4,5 χρόνια κάναμε φροντιστήρια συναίνεσης
Ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι εκλογές αυτές θα γίνουν με την απλή αναλογική τονίζοντας ότι «εμείς στην παράταξή μας, η οποία αποτελείται από διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους, τα τελευταία 4,5 χρόνια κάναμε φροντιστήρια συναίνεσης».
Αναφερόμενη στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφερειάρχης παρατήρησε ότι στον δημόσιο διάλογο για τον “Κλεισθένη”, υποστήριξε την κατάργηση ή έστω την αλλαγή του ονόματος των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, «κάτι που θα ήταν συνέπεια λόγων και πράξεων του κυβερνώντος κόμματος» αφού «πολλοί πολίτες μπερδεύουν ακόμα και σήμερα την αιρετή Περιφέρεια με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».
Εξωφρενική στοχοποίηση από μέλη της ΝΔ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει στοχοποίησή της με αφορμή τις εθνικές τραγωδίες που έζησε η Αττική, ενώ σε άλλες, παρεμφερείς περιπτώσεις δεν συνέβη το ίδιο, η Ρένα Δούρου εξέφρασε την απέραντη θλίψη που αισθάνεται για τα θύματα και όπως ανέφερε «είναι μία θλίψη που δεν θα με αφήσει ποτέ, αλλά κοντά σε αυτή τη θλίψη αθροίζεται και η λύπη για το πώς δημοσιογράφοι, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου από τα πρώτα εικοσιτετράωρα, όταν ακόμα αναζητούσαμε τους αγνοούμενους, είχαν ήδη βγάλει το κατηγορητήριο της δίωξης».
«Και στοχοποίηση υπήρξε και πολιτικές σκοπιμότητες, απέναντι σε ένα πρόσωπο που έχει διατρανώσει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου όπως όταν στην περίπτωση της μήνυσης Κασιδιάρη, μετά το επεισόδιο με το νερό, είχα ζητήσει να αρθεί η ασυλία μου, ή όταν μετά την εθνική τραγωδία της Μάνδρας, που δεν ήταν μια τραγωδία της Δούρου ή της Περιφέρειας Αττικής, προσήλθα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διερεύνηση των αιτιών», συνέχισε η ίδια.
«Και όλο αυτό το διάστημα που υπήρξε μια εξωφρενική στοχοποίηση από μέλη της ΝΔ και συγκεκριμένους δημοσιογράφους σιώπησα και για αυτό κατηγορήθηκα», προσέθεσε η Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι «άλλο οι πολιτικές ευθύνες, για τις οποίες μπορούμε να συζητήσουμε, και άλλο η ποινική δίωξη και η φυσική εξόντωσή μου».
Να κριθώ για αυτά που είπαμε το 2014
«Να κριθώ για αυτά που είπαμε το 2014 και δεν περαιώσαμε, ή για αυτά που είπαμε και περαιώσαμε και όχι να βρίσκομαι σε μία ομηρία και σε μία ποινικοποίηση της δράσης και του έργου της Περιφέρειας Αττικής», τόνισε η ίδια λέγοντας ότι «είναι λυπηρό ότι έχουμε μπει σε ένα κύκλο ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, όπου όταν διαφωνεί κάποιος με τον άλλο, αλληλομηνύονται». Και έφερε το παράδειγμα ανθυποψήφιου της για την Περιφέρεια Αττικής που «έχει κάνει πριν από ενάμιση χρόνο μηνυτήρια αναφορά για την τοξικοεξάρτηση στο Πεδίο του Άρεως», ενώ αυτή ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, αλλά «προκειμένου να με έχει σε ομηρία ή να έχει τρία λεπτά δημοσιότητας, έκανε μηνυτήρια αναφορά!».
Προσωπικό στοίχημα το Πεδίο του Άρεως
Μιλώντας για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία 4,5 χρόνια στην Αττική, η Περιφερειάρχης στάθηκε στη ριζική αναμόρφωση του Πεδίου του Άρεως, ένα “προσωπικό στοίχημα” που έβαλε η ίδια από το ξεκίνημα της θητείας της, και ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για τη συνδρομή της, τονίζοντας με έμφαση ότι, «τώρα υπάρχει ασφάλεια», ενώ απέδωσε τα εύσημα σε κατοίκους της περιοχής, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και αιρετούς, που άθροισαν δυνάμεις. Τα πράγματα δεν είναι τέλεια, υπάρχουν πολλά να γίνουν», παρατήρησε.
Ευρωπαίοι α λα καρτ για τα απορρίμματα
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Περιφερειάρχης επισήμανε ότι ήταν ένα από τα θέματα που έβαλε στον πυρήνα της προεκλογικής ατζέντας το 2014 παρά τις συστάσεις που δέχθηκε περί αποφυγής του πολιτικού κόστους. «Κάποιοι τότε μου έλεγαν ότι αυτοκτονώ πολιτικά!», είπε χαρακτηριστικά.
Παρατήρησε ότι στο θέμα αυτό «προσπαθήσαμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο δεκαετιών», σχολιάζοντας ότι «είμαστε Ευρωπαίοι α λα καρτ» και εξηγώντας: «είμαστε Ευρωπαίοι όσον αφορά τις πολιτικές λιτότητας αλλά στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές για την ισότητα των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τη διαχείριση των απορριμμάτων, είμαστε Βαλκάνιοι».
Σχολίασε ότι όταν το 2014, ανέλαβε η σημερινή διοίκηση την ευθύνη της Περιφέρειας, βρήκε τον σχεδιασμό για «τέσσερις θηριώδεις εγκαταστάσεις, που δεν λάμβαναν υπόψη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, αλλά ούτε και τα μεγάλα πρόστιμα που πλήρωνε η χώρα μας». «Ψηφίσαμε περιφερειακό σχεδιασμό και διασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Ευρώπη», τόνισε η Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους, ότι τα σκουπίδια είναι φυσικός πόρος». «Έχουν να γίνουν ακόμα πολλά», συνέχισε η ίδια ενώ παρατήρησε ότι υπάρχουν Δήμοι, όπως το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια και άλλοι που κάνουν πολλά στο θέμα αυτό σε αντίθεση με άλλους που δεν κάνουν τίποτε, όπως ο Δήμος Μαραθώνα. «Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι… ‘σέξι θέμα’. Τα αντιπλημμυρικά, η οδοποιία, τα απορρίμματα, τα αποχετευτικά έργα δεν έχουν εγκαίνια», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στην «Αττική Ριβιέρα» η Περιφερειάρχης δήλωσε περήφανη που ξεκόλλησε ένα έργο το οποίο χρόνιζε από τις απαρχές της Μεταπολίτευσης. Δίνουμε πειστική και έμπρακτη απάντηση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών, με το οποίο κανείς δεν ασχολήθηκε».
Τέλος, η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC, το οποίο αποτέλεσε την αιτία για έντονη πολιτική αντιπαράθεση. «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε, αν δεν υπογράφαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία αφαιρέθηκε από το Σύνταγμα των γειτόνων μας κάθε ένοχος αλυτρωτισμός». «Λυπάμαι για τον κ. Μητσοτάκη, που είχε δώσει συνέντευξη σε διεθνή ΜΜΕ, μιλώντας για μειονότητες, Καταλωνίες και άλλα τέτοια συναφή».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...