Πώς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την άρση ασυλίας Πολάκη

 

Με non-paper το οποίο κυκλοφόρησε, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να άρει την ασυλία του Παύλου Πολάκη.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστηρίζει τα εξής:

 

 

Κυβερνητικό Βατερλώ– Η κυβερνητική πλειοψηφία πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη!

 

Σοβαρά τραυματισμένη βγήκε από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή η κυβερνητική παράταξη.

 

Η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου στοχοποιώντας τον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψε τα όσα σκανδαλώδη συνέβαιναν επί χρόνια στο χώρο της υγείας. Απέτυχε οικτρά.

 

Αυτοί που εμφανίστηκαν ως κατήγοροι, σύντομα βρέθηκαν υπόλογοι καθώς βαρύνονται με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μεθόδευση σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

 

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι έχουν καταλάβει: το μεγάλο σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τη συστηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τον σκοτεινό ρόλο του Σταμάτη Πουλή. Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία φέρεται να εμπλέκονται πρώην Υπουργοί και πλήθος στελεχών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  υπογραμμίζει τη συνάντηση του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και της επιχειρηματικής διαπλοκής που υπήρξε για χρόνια το υπόστρωμα του παλιού πολιτικού συστήματος.

 

Οι επιλογές της ΝΔ, η συμμετοχή του Σταμάτη Πουλή στα ψηφοδέλτιά της αλλά και η όψιμη σιωπή του κου Στουρνάρα σχετικά με πιθανούς δημοσιονομικούς κινδύνους τους οποίους δεν δίσταζε να υπενθυμίζει όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση φανερώνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

 

Σε αυτό το έδαφος  η ΝΔ μεθόδευσε την όλη διαδικασία ώστε να μη συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής με προφανή στόχο να μην γίνουν δημοσίως γνωστά τα συντριπτικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση. Είχε δηλαδή προαποφασίσει να παραβιάσει το Σύνταγμα ώστε να συγκαλύψει τα καταγγελλόμενα σκάνδαλα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την εφαρμογή του για να τα αποκαλύψει.

 

Και για να προλάβουμε το επιχείρημα ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιφάσκει ζητώντας σήμερα την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος υπενθυμίζουμε τα εξής: η κριτική μας στο άρθρο 86 αφορούσε και αφορά δύο ζητήματα: 1ον τον μειωμένο χρόνο παραγραφής των αδικημάτων για όσους διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης και 2ον την διασταλτική ερμηνεία της έννοιας των καθηκόντων των Υπουργών. Τίποτα από τα δύο αυτά δεν αφορά την παρούσα περίπτωση καθώς δεν τίθεται επουδενί θέμα παραγραφής ούτε όμως υπάρχει αμφισβήτηση για το ότι οι επίδικες υποθέσεις σχετίζονταν με τα καθήκοντα του Παύλου Πολάκη ως Υπουργού όπως έγινε σαφές από την καταιγιστική σημερινή του τοποθέτησή από το βήμα της Βουλής.

 

 

Η ΝΔ που επιδιώκει εκδικητικά την πολιτική δίωξη του Παύλου Πολάκη για όσα ο ίδιος έχει αποκαλύψει είναι σήμερα για ακόμη μια φορά έκθετη. Υποψιαζόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία.

 

Best Of

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Κωστής Χατζηδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη σε ρόλο-κλειδί για τις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη...

Μανώλης Κοττάκης: Το στρατηγικό βάθος του ελληνισμού

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Ακουσα προχθές το βράδυ στο...

Κωστής Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ολοκλήρωσε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο ΣΕΒ “γυρίζει σελίδα”, με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο σε θέση… οδηγού

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μετά την απόφαση του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου να...

Παιδικά Χωριά SOS: Πάσχα με μια κίνηση αγάπης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς τους στα...

Το Ιράν… άλλαξε πίστα στη διεθνή σκακιέρα

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του Ιράν...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατομμύρια ευρώ

Στις 21:15 η κλήρωση για το μέγιστο ποσό του...

Ο Κασσελάκης ως (χρυσός) χορηγός του Μητσοτάκη

Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο ΣΕΒ “γυρίζει σελίδα”, με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο σε θέση… οδηγού

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μετά την απόφαση του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου να μην διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στην ηγεσία του ΣΕΒ, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έκανε το αναμενόμενο...

Παιδικά Χωριά SOS: Πάσχα με μια κίνηση αγάπης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media, τα Παιδικά Χωριά SOS στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την περίοδο της...

Το Ιράν… άλλαξε πίστα στη διεθνή σκακιέρα

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του Ιράν Ιμπραήμ Ραϊσί στο Πακιστάν, ήρθε να επιβεβαιώσει με εκκωφαντικό τρόπο ότι η Τεχεράνη έχει... αλλάξει...