Πατούλης: Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια


 
Στην 3η Ευρωαραβική Σύνοδο που πραγματοποιείται για δεύτερη ημέρα στο Μέγαρο Μουσικής με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων υψηλού κύρους από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και των επιχειρήσεων, παραβρέθηκε Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του για δεύτερη ημέρα στην 3η Ευρωαραβική Σύνοδο, ο Γ. Πατούλης, επισήμανε ότι «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει κομβικό ρόλο στη σύσφιξη των οικονομικών δεσμών της Ε.Ε. με τους Άραβες επιχειρηματίες. Οι προοπτικές ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασιών σε εμπορικό, τουριστικό και επενδυτικό επίπεδο είναι μεγάλες. Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση οφείλουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξάλειψη των γραφειοκρατικών προσκομμάτων.
Επιπλέον η ελληνική πολιτεία οφείλει να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες και δικλίδες ασφαλείας προκειμένου να αυξηθούν οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων προς τον αραβικό κόσμο».
Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και ο αραβικός κόσμος έχουν ισχυρούς δεσμούς και υπάρχουν μεγάλες προοπτικές συνεργασιών. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για επενδύσεις και νέα προϊόντα. Ενδεικτικό παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει και ο Τουρισμός Υγείας.
«Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει διεθνή επενδυτικά κεφάλαια αρκεί να καταφέρει με σοβαρότητα, αξιοπιστία και σταθερά βήματα να δείξει προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι βρίσκεται σε τροχιά αναπτυξιακών και θεσμικών αλλαγών. Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορεί η χώρα μας να μειώσει την ανεργία και να περιορίσει την φυγή των νέων μας προς άλλες χώρες».
Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της Συνόδου άνοιξαν με ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, ενώ ομιλητές, μεταξύ άλλων, ήταν ο Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Συμεών Τσομοκός, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κ.α.
Χθες πρώτη ημέρα της Συνόδου ανάμεσα στους ομιλητές που τοποθετήθηκαν ήταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....