Παρέμβαση από Βόζεμπεργκ στις Βρυξέλλες για την καλύτερη προστασία των παιδιών


 
Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της Europol για την εμπορία ανθρώπων, που καταγράφει ανησυχητική αύξηση στο δουλεμπόριο ανηλίκων εντός Ε.Ε., η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να ληφθούν επιπλέον μέτρα τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καλύτερη προστασία των παιδιών.
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στην ερώτηση υπογραμμίζει ότι οι δουλέμποροι στοχοθετούν ολοένα και περισσότερα παιδιά από φτωχές χώρες και τα εξαναγκάζουν να εργάζονται, να κλέβουν και να επαιτούν ή τα πουλάνε για σεξουαλική εκμετάλλευση, ενώ άλλα πάλι καταλήγουν σε παράνομες υιοθεσίες.
Ειδικότερα, η κυρία Βόζεμπεργκ ζητά καλύτερη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και γενικότερη αξιολόγηση της κατάστασης στα κράτη μέλη από στην ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:
«Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Europol, το δουλεμπόριο ανηλίκων εντός ευρωπαϊκού εδάφους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο. Πολλά παιδιά πωλούνται σε εγκληματικά δίκτυα από τις ίδιες τους τις οικογένειες με την ελπίδα μίας καλύτερης ζωής ενώ άλλα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ή διακίνησης απευθείας από τους συγγενείς τους. Μάλιστα, τα παιδιά θύματα πολλές φορές δεν αποκαλύπτονται, καθώς συχνά δεν γνωρίζουν ότι τα εκμεταλλεύονται.
Οι δουλέμποροι στοχοθετούν ολοένα και περισσότερα παιδιά από φτωχές χώρες, κυρίως αγόρια και νεαρούς πρόσφυγες, και τα εξαναγκάζουν να εργάζονται, να κλέβουν και να επαιτούν ή τα πουλάνε για σεξουαλική εκμετάλλευση, τα δίνουν σε παράνομες υιοθεσίες και τα υποχρεώνουν σε ψεύτικους γάμους.
Σήμερα, υπολογίζεται ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως πέφτουν θύματα εγκληματικών δικτύων εμπορίας ανθρώπων.
Δεδομένου ότι η εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση καταγράφει άνοδο στην Ε.Ε., ως κυρίαρχη μορφή της σύγχρονης δουλείας σε αρκετές χώρες, ενώ η Europol προειδοποιεί τα ευρωπαϊκά κράτη να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν χιλιάδες παιδιά από τα χέρια των δουλεμπόρων, ερωτάται η Επιτροπή:
Έχει προβεί σε μία γενική αξιολόγηση της κατάστασης στα κράτη μέλη, κυρίως όσον αφορά τη συμμόρφωσή τους με τις Οδηγίες 2011/36/EU και 2012/29/EU για την πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και την προστασία των θυμάτων;
Ποια επιπλέον μέτρα θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν για την καλύτερη προστασία των παιδιών σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο;».   

Best Of

Το “ευχαριστώ” του (εορτάζοντα) Κώστα Μπακογιάννη, και μια ματιά… στο μέλλον

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Γεννημένος την 16η Μαρτίου. Του 1978. Ετών...

Φαήλος Κρανιδιώτης: Ο μόνος αληθινός εχθρός της ΝΔ είναι ο εαυτός της

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης Πηγή: newsbreak.gr   Ο μόνος αληθινός εχθρός της Ν.Δ. είναι ο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Υπάρχουν πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε σε συζήτηση...

Μητσοτάκης: Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με θεσμικούς εκπροσώπους...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δημήτρης Μιχαλέλης και Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη (ραδιοφωνική) παρέα στους εκδρομείς που επέστρεφαν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δημήτρης Μιχαλέλης και η Κασσιανή Βραχά...

Η φθορά μας πρόλαβε. Και παγιώθηκε ως εθνική παρακμή…

Η Ελλάδα που μικραίνει διαρκώς. Η Ελλάδα που στερείται...

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

  Το... ατίθασο θηλυκό που λέγεται καρδιά, έχει τον τρόπο...

I’ m back… Η φράση που άλλαξε (για δεύτερη φορά) τον παγκόσμιο αθλητισμό

  Του Αλέκου Ευγενικού   Μια φράση που άλλαξε τον παγκόσμιο αθλητισμό,...

Η αλλαγή ηγεσίας που… εξολόθρευσε το ΠΑΣΟΚ (χειρότερα από κορονοϊό)

  Η 18η Μαρτίου του 2012 καταγράφεται ήδη από τη......
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Δημήτρης Μιχαλέλης και Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη (ραδιοφωνική) παρέα στους εκδρομείς που επέστρεφαν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δημήτρης Μιχαλέλης και η Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη παρέα στους εκδρομείς του τριημέρου οι οποίοι επέστρεφαν στην Αθήνα και τα...

Η φθορά μας πρόλαβε. Και παγιώθηκε ως εθνική παρακμή…

Η Ελλάδα που μικραίνει διαρκώς. Η Ελλάδα που στερείται τεράστια μεγέθη, και αδυνατεί μοιρολατρικά να τα αντικαταστήσει. Στην επέτειο της απώλειας του Οδυσσέα Ελύτη, σαν...

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

  Το... ατίθασο θηλυκό που λέγεται καρδιά, έχει τον τρόπο της να κλιμακώνει την ποσόστωση συναισθήματος στο μυαλό ενός ανθρώπου, διαχειριζόμενη τη φόρτιση των συμβολισμών...