Παπαδημούλης: Στις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας


 
Χαιρετισμό, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε σεμινάριο για την ενημέρωση των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης  σχετικά με τις θεσμικές ενημερωτικές δράσεις ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών 2019.
Το σεμινάριο, που διοργανώνει το Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, πραγματοποιείται στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, σήμερα, Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 στις 11.00 π.μ. (Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης).
Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Ακολουθεί το μήνυμα του Δημήτρη Παπαδημούλη:
«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Δυστυχώς, δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Παρόλα αυτά, θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο θέμα.
Κάθε εκλογική διαδικασία είναι σημαντική και ξεχωριστή, και ως πολίτες οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι ο ρόλος και η συμβολή μας στη διαμόρφωση, την ακύρωση ή τη στήριξη των πολιτικών, περνά μέσα και από την κάλπη.
Οι ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου 2019 αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική εκλογική διαδικασία, στην οποία καλό θα είναι να μετάσχουν μαζικά όλοι οι πολίτες. Πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μιλούν για «χαλαρή ψήφο», αλλά αυτές οι ευρωεκλογές θα είναι ίσως οι σημαντικότερες των τελευταίων δεκαετιών. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να ψηφίσουμε στις προσεχείς ευρωεκλογές.
Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικές; Τι διακυβεύεται;
Πρώτον, διακυβεύονται οι θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ -η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ευημερία, η ειρήνη, η ασφάλεια, η ίδια η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα- μέσα από την ανησυχητική άνοδο ακροδεξιών και ξενοφοβικών κομμάτων που σπέρνουν το διχασμό, το μίσος στις κοινωνίες μας, που θέλουν να γυρίσουμε πίσω στους τυφλούς και αδιέξοδους εθνικισμούς,  στα κλειστά σύνορα.
Δεύτερον, διακυβεύεται η κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, μέσα από τις καταστροφικές πολιτικές της νεοφιλελεύθερης λιτότητας. Η ενίσχυση των ανισοτήτων τρέφει και την άνοδο της άκρας δεξιάς. Η αποδυνάμωση, διαρκώς, των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων δε βοηθά. Επίσης βλάπτει το ότι δεν προχωρούν οι απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, για την ενίσχυση της δημοκρατικής λογοδοσίας. Ακόμη, δυστυχώς, δεν προχωρούν πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Αυτό πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αλλάξουμε πολιτική κατεύθυνση, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή ενοποίηση, για μια καλύτερη, ουσιαστικότερη, πιο κοινωνική, πιο δημοκρατική Ευρώπη. Μόνο έτσι δεν θα αφήσουμε την ΕΕ να καταλήξει μια ήπειρος όπου ευημερούν οι ισχυροί, και που όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στο περιθώριο.
Τρίτον, διακυβεύεται το μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας. Θέλουμε μια Ευρώπη με μεγαλύτερες κοινωνικές και εισοδηματικές ανισότητες και διακρίσεις  ή μια Ευρώπη με καλύτερη εργασία, ασφάλεια, ισχυρότερη δικαιοσύνη και περισσότερες ευκαιρίες; Θέλουμε μια Ευρώπη που θα έχει στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών της ή μια Ευρώπη που θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα λίγων και ισχυρών και θα κάνει πως δεν ακούει τις ανησυχίες των πολλών;
Αυτά που διακυβεύονται είναι συγκεκριμένα, και συγκεκριμένες πρέπει να είναι και οι απαντήσεις μας, με πειστικό τρόπο, στις ανησυχίες των πολιτών -της κάθε πολιτικής δύναμης, του κάθε ευρωβουλευτή, αλλά και του κάθε πολίτη.
Γι’ αυτό η ενεργή, μαζική συμμετοχή στις επόμενες ευρωεκλογές είναι απαραίτητη για να καταφέρουμε να αλλάξουμε πορεία, βελτιώνοντας ισχύουσες πολιτικές, προωθώντας δημοκρατικές και προοδευτικές αλλαγές, για να επαναφέρουμε το «ευρωπαϊκό καράβι» σε πιο ήρεμα νερά, με ούριους ανέμους.
Η καμπάνια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι θετική και την στηρίζω ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χρειαζόμαστε η χώρα μας να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στην επόμενη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι να σκεφτούμε, πολιτικοί, κόμματα, αλλά και πολίτες.
Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια».
 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...