Ο Φαήλος Κρανιδιώτης προτρέπει τους Έλληνες να μην ψηφίσουν "σόγια, λόγια, λαμόγια"


 
Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Ο μέγας Μπιθικώτσης, ο μοναδικός Sir του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, έλεγε μια εν μέρει σοφή ατάκα, πως «όλοι στην ίδια σκάφη πλένουμε τα ρούχα μας». Δεν ισχύει, βέβαια, για όλους. Ο χειμαζόμενος λαός μας σίγουρα τα πλένει χώρια από την ψευτοελίτ, αριστερή, νεοφιλελεύθερη, γόνους, μπετατζήδες, εκδότες, καναλάρχες και νταραβεριτζήδες της διαχρονικής «Εισαγωγαί – Εξαγωγαί Πεπιεσμένου Αέρος Α.Ε.», της οποίας η παρδαλή διοίκηση, ό,τι ώρα κι αν περάσετε από το Κολωνάκι, φέρνει γυροβολιά τα παγάκια με το καλαμάκι του φρέντο.
Σε κάποια, πάντως, σοβαρά ζητήματα ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης σίγουρα τα πλένουν μαζί στην ίδια σκάφη. Συμφωνούν στο Μεταναστευτικό, τουτέστιν στον επιδοτούμενο ισλαμικό εποικισμό της Πατρίδας και της Ευρώπης, αφού άλλωστε ο Πρωθυπουργός υπέγραψε στο Μαρακές τη Συνθήκη του ΟΗΕ για την «ασφαλή και τακτική μετανάστευση», που μετατρέπει τη μετανάστευση από προνόμιο σε δικαίωμα και θα μετατρέψει τις «ροές» σε τσουνάμι. Ουδείς εξ αυτών, όπως και από τα λοιπά παρτάλια του «δημοκρατικού» τόξου, κατήγγειλε ποτέ τον δουλεμπορικό ρόλο της Τουρκίας, του Σόρος και των ΜΚΟ. Ουδείς από κυβέρνηση και αντιπολίτευση διανοήθηκε να πάει στους εταίρους μας, στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, απαιτώντας κυρώσεις για το κράτος-συμμορία του ημίτρελου Ερντογάν. Κανείς τους δεν απαίτησε, δεν βοήθησε να ανακοπεί η ροή, με διακοπή της πολιτικής τού καλωσορίσματος, των επιδομάτων και της αυτοκτονίας της Ευρώπης. Κανείς, ούτε από τους αριστερούς στην κυβέρνηση ούτε από τους ενοχικούς ψευτοδεξιούς της αντιπολίτευσης, δεν ύψωσε στεντόρεια φωνή για να απαιτήσει την απαγόρευση της δράσης των ΜΚΟ, τον εξονυχιστικό έλεγχο της ως τώρα δράσης τους, την ποινική δίωξη των απίθανων τύπων που αλωνίζουν στη χώρα και την έκδοση διεθνούς εντάλματος για τον Σόρος.
Εδώ αυτές τις ημέρες εξελίσσεται ένας κανονικότατος Αττίλας ΙΙΙ στη θάλασσα γύρω από την Κύπρο κι ενώ έχουμε δυνάμει ισχυρούς συμμάχους, καθώς τα συμφέροντα ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισραήλ, Αιγύπτου ταυτίζονται με τα ελληνικά, αντί να αδράξουμε την ευκαιρία για μια επιθετική διεκδικητική πολιτική, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κωλοβαράνε ψοφοδεώς.
Θυμίζω, άλλωστε, κάποια άλλα ρούχα που πλύνανε μαζί προ εβδομάδων. Ηρθε στο Ευρωκοινοβούλιο το ψήφισμα για τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας – Ε.Ε. και οι συριζαίοι και οι νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές, μόνον αυτοί, το καταψήφισαν! Και τώρα τολμούν και διεκδικούν ξανά την ψήφο σας, για να πηγαίνουν στις Βρυξέλλες να δείχνουν το μπόι τους.
Στο δε Σκοπιανό, ΣΥΡΙΖΑ και ηγετική ομάδα της Ν.Δ., κόντρα στη μισή βάση του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν σε όλη τη βάση της Ν.Δ., ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ στο βασικότερο, στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, ήτοι στο Βόρεια Μακεδονία, το οποίο μας το κοπανάνε πολλάκις ημερησίως η ΕΡΤ, ο μονοπύθμενος Σκάι και άλλοι, αλλά όπως είδα και ο Μιχάλης Ιγνατίου. Αγαπητέ Μιχάλη, από το «Βόρεια Μακεδονία» ως το «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» λίγη ακόμη χαμένη τσίπα δρόμος. Η Αριστερά πρόδωσε τη Μακεδονία, όπως την πρόδιδε από την αρχή της εμφάνισής της στην Ελλάδα, μέχρι όπλα σήκωσε για να την αποσπάσει από την Πατρίδα και να την παραδώσει σε εχθρούς. Τη σταμάτησε η πιο γενναία γενιά Ελλήνων, αδικημένη και ξεχασμένη σήμερα, με χορταριασμένα μνήματα. Τώρα ολοκλήρωσαν την προδοσία και ανταμείβουν τους συνεργούς τους, χαμένα κορμιά και κωλοτούμπες ολκής, με υπουργεία, ενώ ο Μητσοτάκης τούς φυλάει τσίλιες, διαφωνώντας στα επιμέρους, και ξεφυσάει με ανακούφιση που του έκανε ο Τσίπρας τη βρομοδουλειά.
Ολο το πνεύμα «αντίστασης» το βλέπεις ως φαρσοκωμωδία στην αποστολή Σπυράκη στον Ζάεφ, για να δώσει το μήνυμα «Μην ακούς τι λέμε…», και στη φαιδρή νομικά θεωρία πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να καταγγελθεί, κι αν το κάνουμε, θα μας κόψει το γάλα και θα ψοφήσει ο σκύλος, αφού πέσει πάνω μας χλαπάτσα και μαλαφράτζα. Χάντρες και καθρεφτάκια για εναπομείναντες δεξιούς. Εδώ πια, στο κουρελόχαρτο των Πρεσπών, τα ρούχα τους ξεβάφουν μεταξύ τους τόσο πολύ, που μόλις στεγνώσουν και τα βάλουν θα είναι αμφότεροι ντυμένοι παρδαλά, σαν κλόουν ή επιζήσαντες από έκρηξη ισλαμιστή σε κατάστημα της ΒΙΒΕΧΡΩΜ.
Το τελευταίο επεισόδιο της κοινής μπουγάδας τους θα μπορούσε να είχε τον τίτλο «κότερο εναντίον ελικοπτέρου». Τσάρκα με το ελικόπτερο του Κυριακού οι Μητσοτακαίοι; Κρουαζιέρα με το σκάφος του Παναγόπουλου ο Τσίπρας. Ακριβά σπορ και τα δύο. Νόμιμα, ίσως ναι. Ηθικά, όχι. Διότι αποτελούν κακό παράδειγμα ηγεσίας.
Γι’ αυτό στις 26 Μαΐου θυμηθείτε: η δύναμη είναι σε μας, στους Ελληνες. Οχι σόγια, όχι λόγια, όχι λαμόγια. Ψηφίζουμε κανονικούς ανθρώπους. Παίρνουμε πίσω την Πατρίδα μας.

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...