Ο Τζανακόπουλος… έληξε την αγωνία, για το πώς θα παραμείνει η κυβέρνηση στην εξουσία μέχρι το φθινόπωρο του 2019


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι, εκ της θέσεώς του, υποχρεωμένος να… μην λέει την αλήθεια. Εκτός κι αν, η συγκυρία είναι τέτοια, που τον αναγκάζει να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, έστω κι αν οι πολιτικοί αντίπαλοι συνεχίζουν να μπλοφάρουν.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Real Fm” και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αποκάλυψε το πλαίσιο στρατηγικής της κυβέρνησης για παραμονή της στην εξουσία μέχρι το φθινόπωρο του 2019.
Δηλαδή, μέχρι τη συνταγματική ολοκλήρωση της τετραετίας, κάτι που έχει να συμβεί στη χώρα μας από το 2004, όταν ο Κώστας Σημίτης ολοκλήρωσε τη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του, η οποία είχε ξεκινήσει το 2000. Μιλάμε για… 15 ολόκληρα χρόνια, με επιλογικό ορόσημπ το 2019.
Η στρατηγική στόχευση του Μεγάρου Μαξίμου είναι προφανής: Ακόμη κι αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος, με όσους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ελέγχει ακόμη, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται από μια πρόταση μομφής, από τη στιγμή που ο μέχρι σήμερα κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα δεν… αλλάζει στρατόπεδο, ώστε να στηρίξει μια τέτοια πρόταση.
Και όπως φαίνεται, ο Αλέξης Τσίπρας.. δεν ανησυχεί για ανατροπή αυτών των δεδομένων.
 
 
Αναλυτικά, το κείμενο της συνέντευξης του Δημήτρη Τζανακόπουλου στο ραδιόφωνο του “Real Fm” και τον Νίκο Χατζηνικολάου:
 
Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον ρ/σ «Real Fm» και τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Να καλημερίσουμε τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κύριο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Κύριε Υπουργέ, καλή σας ημέρα.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καλή σας ημέρα, κύριε Χατζηνικολάου.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα ξεκινήσω με το θέμα, που είναι το θέμα των ημερών, αναμφισβήτητα. Το θέμα της έγκρισης της διαδικασίας, της έγκρισης του ανοίγματος – να το πω έτσι – της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης στα γειτονικά Σκόπια. Φαίνεται ότι εκεί έχει διαμορφωθεί μια πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή τους, που απαιτείται για την τελική έγκριση των συνταγματικών αλλαγών και την κύρωση της Συμφωνίας. Θέλω να σας ρωτήσω, τι χρονοδιάγραμμα εξελίξεων παράγει αυτή η απόφαση στα καθ’ ημάς, στην Ελλάδα;
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ’ αρχάς να σας πω ότι είναι ένα ιστορικό βήμα αυτό που έγινε στη γειτονική χώρα, στην πΓΔΜ, για την εκκίνηση των διαδικασιών της Συνταγματικής Αναθεώρησης και μας φέρνει ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην τελική θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, πράγμα το οποίο δημιουργεί εντελώς διαφορετικές θετικές προοπτικές και στις διμερείς μας σχέσεις με τη γειτονική μας χώρα, αλλά και στο πεδίο της Βαλκανικής, σε ολόκληρο το πεδίο της Βαλκανικής. Μπαίνουμε σε μια άλλη ιστορική φάση πλέον. Αφήνουμε πίσω τις διενέξεις του παρελθόντος και νομίζω ότι αυτή η νέα φάση θα αποδειχθεί εξαιρετικά θετική για την ευημερία και τη συνεργασία στη Χερσόνησο. Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και το χρονοδιάγραμμα…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, γιατί, κύριε Υπουργέ, μπορεί να έχετε δίκιο ότι όντως παράγει αποτελέσματα θετικά και εκτονώνει τις αντιπαλότητες στα Βαλκάνια, αλλά φαίνεται ότι παράγει και πολιτική ένταση στο εσωτερικό της χώρας.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως. Ωστόσο, πρέπει να σας πω, ότι από τη μεριά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού, ποτέ ένα κακώς εννοούμενο μικροπολιτικό συμφέρον ή οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δε θα μπουν πάνω από αυτό το οποίο θεωρεί και είναι συμφέρον της χώρας. Επομένως, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: Αφ’ ης στιγμής, ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση στη γειτονική μας χώρα, πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται να γίνει πριν από τα τέλη του Ιανουαρίου, η ελληνική πλευρά οφείλει να καταθέσει τη Συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να συζητήσει επ’ αυτής. Και τελικά, να την κυρώσει με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που προβλέπεται. Η γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά θα συμβούν. Θα συμβούν, καθώς υπάρχει ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός για την κύρωση και θέση σε ισχύ της Συμφωνίας, χωρίς να προκληθούν οιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις, που δε θα σχετίζονται με αυτή καθεαυτή τη Συμφωνία.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το περί Μαρτίου που λέγεται, είναι λογικό; Ότι γύρω στον Μάρτιο θα έχουμε την ψηφοφορία;
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός και ο κύριος Καμμένος είπαν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα τους απασχολήσει στις αρχές του Μαρτίου. Επομένως, νομίζω ότι αυτό είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, κύριε Υπουργέ, δεν μπορώ να αποφύγω το να ρωτήσω, αν αυτό σημαίνει ότι πάμε και σε εκλογές τον Μάιο. Διότι…
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι βέβαια.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Λέτε, όχι βέβαια;
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σε καμία περίπτωση.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αλλά ο κύριος Καμμένος, ο κυβερνητικός εταίρος – και το επανέλαβε και την Κυριακή…
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είπε ότι εφόσον έρθει…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είπε ότι θα φύγει από την κυβέρνηση.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εφόσον έρθει η Συμφωνία…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα αποχωρήσει.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εφόσον έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είπε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Αυτό δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως, λέτε ότι η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακόμη και χωρίς τους ΑΝΕΛ.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως και θα έχει. Είμαι πεπεισμένος για αυτό. Ωστόσο, θεωρώ ότι αυτή είναι μια συζήτηση, την οποία δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε τώρα. Είναι μια συζήτηση, την οποία ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος – με τον οποίο έχουν μια έντιμη, ειλικρινή σχέση, συνεργασία και τακτικότατη επαφή – θα το συζητήσουν στις αρχές του Μάρτη, όπως προέκυψε και από τη συζήτηση που έκαναν προ μερικών εβδομάδων. Εξάλλου, πρέπει να σας πω ότι ο κύριος Καμμένος, στο Υπουργικό Συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας, δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμπλεύσει με τη ΝΔ και τον κύριο Μητσοτάκη ή με οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη που θα επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Να ρίξει την κυβέρνηση.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: …θα επιχειρήσει να ρίξει την κυβέρνηση. Ακριβώς.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μάλιστα. Είστε σαφής στις απαντήσεις σας στο θέμα αυτό. Έρχομαι στη συζήτηση που έγινε τις τελευταίες ημέρες για την παραίτηση Κοτζιά. Θέλω να σας ρωτήσω, αν η παραίτηση Κοτζιά επιδιώχθηκε – και σας το ρωτώ γιατί αυτό υπαινίσσονται και από την αντιπολίτευση και από μερίδα του Τύπου – επιδιώχθηκε και από τον Πρωθυπουργό; Γιατί ακούγεται, ας πούμε, ότι δεν τον κάλυψε, ενώ θα μπορούσε να τον καλύψει ή ότι δεν έκανε προσπάθεια να τον μεταπείσει.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, ο κύριος Κοτζιάς, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός κατά τη διαδικασία της τελετής παράδοσης – παραλαβής, είναι ένα πολιτικό στέλεχος, ένας πρακτικός πολιτικός, αλλά ταυτόχρονα και ένας διανοούμενος, τον οποίο ο Πρωθυπουργός σέβεται, ακούει. Με τον οποίο συζητάει και με τον οποίο είχε και έχει και θα έχει μια εξαιρετικά στενή συνεργασία. Από εκεί και πέρα, ως προς την παραίτησή του, νομίζω ότι έχουν ειπωθεί πάρα πολλές ανακρίβειες, έχουν γραφτεί, έχουν χυθεί τόνοι μελάνης, που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν περιγράφουν την κατάσταση ως έχει. Νομίζω ότι, αυτό το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση είναι η ενότητά της. Είναι το γεγονός ότι οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Νίκου Κοτζιά, όπως είναι, για παράδειγμα, η μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία που έγινε σε συνεννόηση και σε απόλυτη ταύτιση με τον Πρωθυπουργό, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχωρά. Νομίζω αυτό είναι το κύριο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε από την πολιτική συμβολή και προσφορά του Νίκου Κοτζιά στην ελληνική Κυβέρνηση.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έρχομαι, κύριε Υπουργέ, στο άλλο θέμα, που, επίσης, έπαιξε πολύ στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τις τελευταίες ημέρες. Μιλώ για τις δηλώσεις Πολάκη, για την ακρίβεια, δεν ήταν δηλώσεις, ήταν η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είπε ότι πρέπει κάποιοι να πάνε στη φυλακή, για να ξανακερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Θέλω να σας ρωτήσω, πώς αντιμετωπίζετε αυτές τις δηλώσεις; Και κάτι ακόμη. Θέλω να ρωτήσω και για το ευρύτερο θέμα της κάθαρσης, το ευρύτερο θέμα της διαφθοράς στην πολιτική και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι η ομιλία του κυρίου Πολάκη διαστρεβλώθηκε και μάλιστα σκοπίμως. Αυτό στο οποίο επιμένει ο Παύλος Πολάκης και αυτό στο οποίο επιμένει και η ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η πολύ μεγάλη προσπάθεια για την κάθαρση και τη θεσμική θωράκιση της ελληνικής Πολιτείας από φαινόμενα διαφθοράς. Ξέρετε, ότι ο κύριος Πολάκης έχει δώσει μια τεράστια μάχη στον χώρο της Υγείας για να δημιουργήσει καλύτερους όρους ελέγχου και διαφάνειας σε έναν χώρο, τον οποίο λυμαίνονταν παραθεσμικά και εξωθεσμικά δίκτυα εξουσίας και διαφθοράς. Και νομίζω ότι ακριβώς αυτό ήταν που τονίστηκε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Δηλαδή, ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ο,τι περνάει από το χέρι της, ώστε όσοι έχουν παρανομήσει να πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Από εκεί και πέρα, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά – και ο κύριος Πολάκης το γνωρίζει – ότι δε βάζει στη φυλακή η Κυβέρνηση, η ελληνική Δικαιοσύνη βάζει στη φυλακή. Ωστόσο, υπάρχουν διοικητικές ενέργειες, διοικητικοί έλεγχοι, εξεταστικές επιτροπές, τις οποίες η κυβέρνηση παίρνει την πρωτοβουλία για να εκκινήσει και να ολοκληρώσει, που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το οποίο είναι στόχος όλων μας σε αυτή την κυβέρνηση. Δηλαδή, τη θεσμική θωράκιση, αλλά και την απόδοση Δικαιοσύνης. Νομίζω ότι σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ερμηνευτούν και οι δηλώσεις Πολάκη.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω, όμως, και την άποψή σας για το πώς μπορεί να προχωρήσει η προσπάθεια για διαφάνεια στον δημόσιο βίο και πώς μπορεί η διαφθορά να χτυπηθεί στην πολιτική ζωή. Και το ρωτώ, γιατί έχουμε σήμερα και τον κ. Παπαντωνίου στον εισαγγελέα.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε κάνει πάρα πολλά προς αυτή την κατεύθυνση. Εγώ, προφανώς, δεν πρόκειται να σχολιάσω τη δικονομική φάση στην οποία βρίσκεται η υπόθεση Παπαντωνίου. Πρέπει, όμως, να σας θυμίσω ότι με πρωτοβουλία της συμπολίτευσης έγινε η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία παρέπεμψε και τον φάκελο του κ. Παπαντωνίου στην τακτική Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για τα περαιτέρω. Η ελληνική κυβέρνηση, λοιπόν, σας λέω ότι έχει κάνει πάρα πολλά ως προς αυτό τον τομέα. Βεβαίως, μένουν ακόμα πολύ σημαντικά βήματα να γίνουν. Και έχει κάνει σε δύο πεδία. Το πρώτο είναι η απόδοση Δικαιοσύνης. Δηλαδή, έχουμε ανοίξει μια σειρά από υποθέσεις που στο παρελθόν αποτέλεσαν τις βασικές, τις κύριες περιοχές διασπάθισης δημόσιου χρήματος και κατάχρησης εξουσίας. Είναι η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι η υπόθεση της Novartis, είναι άλλες υποθέσεις, μια σειρά από Υπουργεία, είναι η υπόθεση Παπαντωνίου, οι οποίες υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ακριβώς επειδή η ελληνική Κυβέρνηση πήρε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και έκανε τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για να προχωρήσουν. Και από εκεί και πέρα, σας ξαναλέω ότι είναι η ελληνική Δικαιοσύνη η οποία θα αποφασίσει για την πορεία των υποθέσεων αυτών. Και το δεύτερο έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες για τη θεσμική θωράκιση. Ξέρετε ότι διαρκώς προσπαθούμε να βελτιώνουμε τους όρους λειτουργίας του ελληνικού Δημοσίου, με τις ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις, με ένα νέο ηλεκτρονικό ψηφιακό πλαίσιο για το ΕΣΠΑ, με μια σειρά από πρωτοβουλίες νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες στην πραγματικότητα παρέχουν όλες τις απαραίτητες θεσμικές εγγυήσεις για να περιορίζονται οι εστίες διαφθοράς στο εσωτερικό της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Έχουν γίνει, λοιπόν, πάρα πολλά και θα συνεχίσουν να γίνονται πάρα πολλά και στα δύο αυτά πεδία. Δηλαδή και στο πεδίο της απόδοσης Δικαιοσύνης , αλλά και στο πεδίο της θεσμικής θωράκισης του ελληνικού κράτους. Διότι, ξέρετε, δεν μπορεί η χρηστή διοίκηση να επαφίεται απλώς και μόνο στην αρετή των πολιτικών. Πρέπει να δημιουργούνται και οι θεσμικές εγγυήσεις, οι θεσμικοί όροι και, αν θέλετε, οι διοικητικές διαδικασίες τέτοιες, που να μην επιτρέπουν τη δημιουργία εστιών διαφθοράς.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Συντάξεις. Πού βρισκόμαστε;
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει γίνει ένα καθοριστικό βήμα, κύριε Χατζηνικολάου. Ένα πολύ σημαντικό βήμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή, η Κομισιόν δεν απέστειλε επιστολή ζητώντας διευκρινίσεις από την ελληνική Κυβέρνηση για τον ελληνικό Προϋπολογισμό. Τα πράγματα είναι σαφή. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα έχουμε, εν ευθέτω χρόνω, και την τυπική πια έγκριση από τη μεριά της Κομισιόν. Νομίζω ότι αυτό είναι που βυθίζει σε θλίψη τη ΝΔ, η οποία στήριξε το σύνολο της αντιπολιτευτικής της ρητορικής στο υποτιθέμενο 4ο μνημόνιο, στα υποτιθέμενα προψηφισμένα μέτρα για την 1/1/2019. Και τελικά, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται ολοκληρωτικά εκτεθειμένη, έχει καταρρεύσει το σύνολο του πολιτικού της αφηγήματος για το υποτιθέμενο άτυπο 4ο μνημόνιο. Και νομίζω ότι ακριβώς για αυτό τον λόγο θα προσπαθήσει να εκτρέψει την πολιτική ατζέντα και την πολιτική συζήτηση σε άλλους τομείς και σε άλλα πεδία. Αυτό δείχνει και την πολιτική της ένδεια, αποδεικνύει και το ότι η ΝΔ δεν έχει καταλάβει, δεν έχει κατανοήσει σε ποια φάση βρίσκεται πλέον η χώρα. Βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση, κάνουμε τα πρώτα βήματα για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μας και η ΝΔ επιμένει στα καταστροφολογικά της σενάρια, τα οποία, για άλλη μια φορά, θα την οδηγήσουν σε απόλυτο αδιέξοδο. Η στρατηγική της αμηχανία είναι πλέον πρόδηλη και πασιφανής.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον κύριο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Καλημέρα, κύριε Υπουργέ.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Και εγώ σας ευχαριστώ, κύριε Χατζηνικολάου.

Best Of

Το “ευχαριστώ” του (εορτάζοντα) Κώστα Μπακογιάννη, και μια ματιά… στο μέλλον

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Γεννημένος την 16η Μαρτίου. Του 1978. Ετών...

Φαήλος Κρανιδιώτης: Ο μόνος αληθινός εχθρός της ΝΔ είναι ο εαυτός της

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης Πηγή: newsbreak.gr   Ο μόνος αληθινός εχθρός της Ν.Δ. είναι ο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Υπάρχουν πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε σε συζήτηση...

Μητσοτάκης: Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με θεσμικούς εκπροσώπους...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δημήτρης Μιχαλέλης και Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη (ραδιοφωνική) παρέα στους εκδρομείς που επέστρεφαν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δημήτρης Μιχαλέλης και η Κασσιανή Βραχά...

Η φθορά μας πρόλαβε. Και παγιώθηκε ως εθνική παρακμή…

Η Ελλάδα που μικραίνει διαρκώς. Η Ελλάδα που στερείται...

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

  Το... ατίθασο θηλυκό που λέγεται καρδιά, έχει τον τρόπο...

I’ m back… Η φράση που άλλαξε (για δεύτερη φορά) τον παγκόσμιο αθλητισμό

  Του Αλέκου Ευγενικού   Μια φράση που άλλαξε τον παγκόσμιο αθλητισμό,...

Η αλλαγή ηγεσίας που… εξολόθρευσε το ΠΑΣΟΚ (χειρότερα από κορονοϊό)

  Η 18η Μαρτίου του 2012 καταγράφεται ήδη από τη......
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Δημήτρης Μιχαλέλης και Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη (ραδιοφωνική) παρέα στους εκδρομείς που επέστρεφαν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δημήτρης Μιχαλέλης και η Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη παρέα στους εκδρομείς του τριημέρου οι οποίοι επέστρεφαν στην Αθήνα και τα...

Η φθορά μας πρόλαβε. Και παγιώθηκε ως εθνική παρακμή…

Η Ελλάδα που μικραίνει διαρκώς. Η Ελλάδα που στερείται τεράστια μεγέθη, και αδυνατεί μοιρολατρικά να τα αντικαταστήσει. Στην επέτειο της απώλειας του Οδυσσέα Ελύτη, σαν...

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

  Το... ατίθασο θηλυκό που λέγεται καρδιά, έχει τον τρόπο της να κλιμακώνει την ποσόστωση συναισθήματος στο μυαλό ενός ανθρώπου, διαχειριζόμενη τη φόρτιση των συμβολισμών...