Ο Μητσοτάκης προσδοκά μια τολμηρή φυγή της Ελλάδας προς το μέλλον (μετά τις εκλογές)


 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το πρωί σε διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στα γραφεία του ΔΗ.ΣΥ. Στο τέλος της συνάντησης που είχαν, οι δύο άνδρες δήλωσαν τα εξής:
Αβέρωφ Νεοφύτου: «Είναι χαρά και τιμή μας γιατί έχουμε μαζί μας σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που στο πρόσωπό του βλέπουμε το μέλλον της Ελλάδος και το μέλλον του Ελληνισμού γενικότερα. Είμαι σίγουρος πως πολύ σύντομα, αγαπητέ μου Κυριάκο, τα ηνία της χώρας της Ελλάδος θα είναι στα δικά σου χέρια για μια καλύτερη Ελλάδα, μέσα σε μια καλύτερη Ευρώπη. Εδώ στην Κύπρο περάσαμε δύσκολα, όπως και εσείς στην Ελλάδα. Όμως είδαμε τις δυσκολίες ως ένα μεγάλο στοίχημα. Ένα μεγάλο στοίχημα να διορθώσουμε τα λάθη μας, τις στρεβλώσεις και μέσα από ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά, να μειώσουμε τους φόρους, αλλά και να δώσουμε κίνητρα στην επιχειρηματικότητα. Αυτό ήταν το κλειδί που μας οδήγησε από τα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας, να τρέχει σήμερα η Κύπρος με τους υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θέλω να ευχηθώ σε εσένα και τη Νέα Δημοκρατία καλή επιτυχία στις επόμενες Ευρωεκλογές. Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια μας. Είναι το μέλλον μας, δεν είναι τέλεια, αλλά μέσα από τις δικές μας παρεμβάσεις και μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη ακόμη καλύτερη».
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αγαπητέ μου Αβέρωφ, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και γι’ αυτήν την εξαιρετικά θερμή υποδοχή. Σε ευχαριστώ που με τιμάς με τη φιλία σου. Να γνωρίζεις ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία, όπως αμοιβαία ισχυροί είναι οι δεσμοί οι οποίοι συνδέουν τα δυο μας κόμματα, τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τη Νέα Δημοκρατία. Και οι δύο έχουμε ως συστατικό του ονόματός μας την έννοια της Δημοκρατίας. Μια Δημοκρατία η οποία δοκιμάζεται σήμερα στην Ευρώπη και αμφισβητείται συχνά από τις δυνάμεις του εθνικισμού και του λαϊκισμού. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που οι ευρωπαϊκές εκλογές που έχουμε μπροστά μας, είναι τόσο σημαντικές. Και που το αρραγές μέτωπο το οποίο έχουμε χτίσει ως κόμματα που ανήκουμε στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι τόσο σημαντικό. Και γιατί είναι σημαντικό το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να είναι ξεκάθαρα η πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη στις Ευρωεκλογές που έρχονται.
Είμαι εδώ για να σου μεταφέρω για άλλη μια φορά την αμέριστη υποστήριξή μας στον αγώνα στον οποίο θα δώσετε και εσείς ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου. Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω για άλλη μια φορά όχι μόνον τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, αλλά και τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των δύο κομμάτων μας.  Είμαι, επίσης, εδώ για να χαιρετήσω την οικονομική επιτυχία της Κύπρου τα τελευταία πέντε χρόνια. Και για να πάρουμε και μαθήματα και διδάγματα για το πως η Κύπρος χειρίστηκε μια βαθιά οικονομική κρίση, ενδεχομένως με λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά από την κρίση που είχε η Ελλάδα. Αλλά το βέβαιο είναι ότι η Κύπρος πέτυχε αυτό το οποίο δεν έχουμε πετύχει ακόμη στην Ελλάδα. Δηλαδή να μπορέσει να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά πετυχαίνοντας ταυτόχρονα πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξεως του 4%. Αυτός είναι ο στόχος της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνεται στις πλάτες της μεσαίας τάξης και δεν μπορεί να γίνεται με κύριο όχημα την υπερφορολόγηση της παραγωγικής οικονομίας. Είναι κάτι το οποίο το αποδείξατε εσείς στην πράξη. Καταφέρατε να εξυγιάνετε τα δημόσια οικονομικά χωρίς να αυξήσετε τους φόρους. Στηρίζοντας την υγιή επιχειρηματικότητα, απλοποιώντας το επιχειρηματικό περιβάλλον, προσελκύοντας επενδύσεις σε κλάδους όπου η Κύπρος είχε και έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε και εμείς την επόμενη μέρα στην Ελλάδα.
Για εμάς το 2019 θα είναι ένα κρίσιμο έτος. Δεν είναι μόνο έτος ευρωεκλογών, είναι και έτος εθνικών εκλογών, οι οποίες θα λάβουν χώρα το αργότερο τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Και πιστεύω ότι θα είναι μια ευκαιρία και για την πατρίδα μας για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια τολμηρή φυγή στο μέλλον, για μια άλλη πολιτική που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και που θα επιτρέψει, επιτέλους, στην Ελλάδα να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς προς το μέλλον. Σε αυτή την προσπάθεια είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την αρωγή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αλλά πάνω απ’ όλα, είναι μια προσπάθεια που αφορά  την Ελλάδα. Όπως η δική σας προσπάθεια δεν αφορούσε μόνο το κόμμα, αφορούσε ολόκληρη την Κύπρο.
Η Ελλάδα, σήμερα παρά ποτέ, χρειάζεται ενότητα, δεν περισσεύει κανείς, θα αφήσουμε πίσω τους διχασμούς  που μας κράτησαν καθηλωμένους στο χθες και θα φύγουμε με τόλμη μπροστά. Γιατί αξίζουμε καλύτερα στην Ελλάδα, αξίζουμε καλύτερα και στην Ευρώπη και χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό να το κάνουμε πράξη. Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ για αυτήν τη θερμή σου υποδοχή και εύχομαι πραγματικά με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού να δοθεί η ευκαιρία στα δύο κόμματά μας ταυτόχρονα -δεν έχει συμβεί πάρα πολλές φορές αυτό στο παρελθόν- να αναλάβουν τα ηνία των χωρών μας. Πιστεύω θα είναι για καλό. Για την Κύπρο το αποδεικνύετε ήδη έμπρακτα αλλά θα είναι για το καλό της Ελλάδος αλλά και για το καλό των ελληνοκυπριακών σχέσεων».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...