Ο Μητσοτάκης προβλέπει… διαστρεβλώσεις και ψέματα, στην τελική ευθεία για τις εκλογές


 
Τις θέσεις του για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την έναρξη της καμπάνιας του Μάνφρεντ Βέμπερ για την Προεδρία της Κομισιόν, στο Ζάππειο.
Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:
 
“Η Ευρώπη που θέλουμε είναι σταθερή στις αρχές της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Ανταποκρίνεται στο όραμα των λαών της για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Μια Ευρώπη ασφαλή και ευημερούσα, που προσφέρει εργασία στους πολλούς και δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο.
Ο τάσσεται υπέρ της προστασίας και φύλαξης των ελληνικών συνόρων με ευθύνη της Ευρώπης και στηρίζει την προοπτική να μειωθούν τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα. Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να θέλουμε να βρεθεί αύριο στην κορυφαία θεσμική θέση ένας σύμμαχος της Ελλάδας.
Στον μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει χειρότερη. Οι θέσεις μας θα διαστρεβλώνονται με όλο και πιο ανέντιμο τρόπο και θα ακουστούν κι άλλα ψέματα. Εμείς όμως οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά. Στην Ελλάδα που αξίζουμε.
Στο μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει χειρότερη. Οι θέσεις μας θα διαστρεβλώνονται με όλο και πιο ανέντιμο τρόπο και θα ακουστούν κι άλλα ψέματα. Εμείς οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά. Στην Ελλάδα που αξίζουμε.
 

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,
στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Μάνφρεντ Βέμπερ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές στο Ζάππειο
Α’ Μέρος: Απόδοση στα ελληνικά του χαιρετισμού που απηύθυνε στα αγγλικά ο κ. Μητσοτάκης
Αγαπητέ Μάνφρεντ,
Κυρίες και Κύριοι,
Καλώς ήρθατε στην Αθήνα. Καλώς ήρθατε σε αυτόν τον χώρο που τον χαρακτηρίζει ένας μοναδικός συμβολισμός: Εδώ ακριβώς, αγαπητέ Μάνφρεντ, πριν 40 χρόνια, την 28η Μαΐου του 1979, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε την συμφωνία ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ και έτσι η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Είμαστε περήφανοι που διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση στην Αθήνα.
Είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας οικογένεια. Το ΕΛΚ στάθηκε δίπλα στη Νέα Δημοκρατία, στάθηκε δίπλα στη χώρα μας σε αυτό το έντονο και συχνά ταραχώδες ευρωπαϊκό μας ταξίδι, τόσο στις καλές, όσο και τις κακές στιγμές. Είμαστε πιο δυνατοί μαζί σας και εσείς είστε πιο δυνατοί μαζί μας. Έτσι αντιλαμβάνομαι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας μας «Η δύναμη του ΕΜΕΙΣ».
Εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν είμαστε νεοπροσήλυτοι στην ευρωπαϊκή ιδέα, αλλά πιστεύαμε ανέκαθεν σε αυτή. Από την πρώτη στιγμή, όταν το κόμμα μας -παρά τις αντιδράσεις της αριστερής αντιπολίτευσης- προσέδεσε με επιτυχία την εύθραυστη δημοκρατία μας στην Ένωση μας, μέχρι τον εφιάλτη του καλοκαιριού του 2015, όταν με τους βουλευτές μας στη Βουλή κρατήσαμε την Ελλάδα σταθερά μέσα στην ΕΕ, παρά το χάος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έφερε τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρωζώνη στο χείλος της αβύσσου.
Σε όλο αυτό το ταξίδι, έχουμε αγωνιστεί εναντίον των λαϊκιστών. Και τώρα είμαστε έτοιμοι να τους νικήσουμε οριστικά. Είναι πολύ σημαντική αυτή η ιστορία που έχει να πει η Νέα Δημοκρατία στα κόμματα της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Πολύ σημαντική για την Ελλάδα, και πολύ σημαντική για την Ευρώπη. Γιατί οι λαϊκιστές θα ηττηθούν για πρώτη φορά στη χώρα που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη.
Δίνουμε τη μάχη αυτών των εκλογών όχι μόνο για να αλλάξουμε την Ελλάδα αλλά και για να μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στην οικοδόμηση της Ευρώπης του αύριο. Μιας Ευρώπης που ενδυναμώνει και προστατεύει τους πολίτες της. Μίας Ευρώπης ισχυρότερης, μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο στον οποίον ολοένα και περισσότερο επικρατούν οι αντίπαλοι και οι εχθροί μας. Μιας Ευρώπης που, στην ηγεσία της, θέλουμε ειλικρινείς, ικανούς και σεμνούς πολιτικούς όπως εσύ, Μάνφρεντ. Σε στηρίζουμε με όλη μας την καρδιά για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και είμαστε βέβαιοι ότι θα είσαι αυτός που θα οδηγήσει την Ευρώπη σε ένα νέο κεφάλαιο.
Β’ Μέρος: Κυρίως ομιλία
Φίλες και φίλοι, αγαπητέ Μάνφρεντ, αγαπητοί καλεσμένοι,
Καλώς ήλθατε στο Ζάππειο! Σε αυτόν τον χώρο, όπου, πριν σαράντα χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άνοιγε για την Πατρίδα μας την πόρτα της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Σας καλωσορίζω όμως, και σε αυτόν τον ιστορικό τόπο που διάλεξε ο αυριανός  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μάνφρεντ Βέμπερ,  για να ξεκινήσει, επίσημα, την εκστρατεία του στην ήπειρό μας! Όπως και τότε, έτσι και τώρα, η Ευρώπη τιμά την Ελλάδα και η Ελλάδα τιμά την Ευρώπη. Έχει, λοιπόν διπλή σημασία και διπλό συμβολισμό η αποψινή μας συνάντηση.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε αυτόν ακριβώς τον χώρο στις 28 Μαΐου του 1979 έλεγε επί λέξει: «Αποδεχόμαστε την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή μας μοίρα, διατηρώντας, όμως, την εθνική μας ταυτότητα. Γιατί εμπιστευόμαστε και την Ευρώπη, και την Ελλάδα». Είναι λόγια που διαπερνούν τον χρόνο και διατηρούν αυτούσια την αξία τους και σήμερα. Είναι λόγια που θα επιβεβαιωθούν, για άλλη μια φορά, στις 26 Μαΐου του 2019! Όταν οι Έλληνες πολίτες θα κάνουν με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές τη Νέα .Δημοκρατία πρωταγωνίστρια και πάλι και το Λαϊκό Κόμμα την πρώτη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη  που θέλουμε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί.
Κυρίες και κύριοι,
Όπως μας περιέγραψε και ο Μάνφρεντ, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της πρώτης εικοσαετίας του 21ου αιώνα, τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. Και η πολιτική -όπως την ξέραμε- θα πάψει να υπάρχει αν δεν σταθεί με τόλμη απέναντι στα νέα ζητούμενα. Κι αυτό ισχύει τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η απειλή του λαϊκισμού και οι κίνδυνοι της δημαγωγίας και του εθνικισμού σκιάζουν σήμερα την Ευρώπη. Αν δεν τους αντιμετωπίσει πειστικά και αποτελεσματικά, μπορεί να μετατραπεί σε μια φοβική, σε μια κλειστή ήπειρο. Ταυτόχρονα, όμως, η Ευρώπη οφείλει να απαντήσει και σε μονόπλευρα δόγματα που απειλούν τον κοινό οικονομικό βηματισμό των μελών της. Να αποδειχθεί σταθερή στις αρχές της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου που την καθιστούν τόσο μοναδική μεταξύ όλων των διακρατικών οργανισμών. Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε αυτό το μήνυμα  το οποίο έρχεται ως παρακαταθήκη από μια προηγούμενη γενιά, τη γενιά των πατεράδων μας και των παππούδων μας, που στις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου έχτισαν την ενωμένη Ευρώπη, ακριβώς για  μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τα δράματα του πολέμου, των γενοκτονιών, των εμφυλίων σπαραγμών. Αυτή η παρακαταθήκη περνά τώρα στη δική μας τη γενιά.
Η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στο όραμα των λαών της για δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Εμείς ονειρευόμαστε, αλλά μας ζητούν και οι πολίτες, μια Ευρώπη ασφαλή και ευημερούσα, που προσφέρει εργασία στους πολλούς. Μια Ευρώπη που τελικά δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο. Γιατί κανένας δεν μπορεί να μείνει στην άκρη. Όλα αυτά η Ευρώπη πρέπει να τα πετύχει. Πρέπει να τα κερδίσει ξανά, έχοντας απέναντί της μεγάλες προκλήσεις, το Μεταναστευτικό, τη δημογραφική γήρανση. Ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να διαχειριστεί και τις προκλήσεις  της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης που  μεταμορφώνει, όχι μόνο τις παραγωγικές, αλλά και τις κοινωνικές σχέσεις στον πλανήτη μας. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, εμείς στη Νέα Δημοκρατία, εμείς -αγαπητέ Μάνφρεντ- στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έχουμε μια σταθερή πυξίδα: Θέλουμε την Ευρώπη της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης που θα αναπτύσσεται ισόρροπα, με ευαισθησία απέναντι σε εκείνους που χρειάζονται κοινωνική προστασία.
Μια Ευρώπη που θα προτάξει την κοινωνική της συνοχή: γιατί αυτό τελικά είναι το θεμέλιο της πολιτικής της ισχύος. Μόνο μια Ευρώπη ενωμένη θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα. Και εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα βρεθούμε δυνατοί και ενισχυμένοι στην επόμενη Ευρωβουλή μιλώντας όμως με τη δική μας φωνή, ως Έλληνες στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι οι προτεραιότητές μας τέμνονται με τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Προτεραιότητά μας δεν θα πάψει ποτέ να είναι η προστασία των συνόρων μας, διότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης και τα σύνορα της Ευρώπης είναι σύνορα της Ελλάδας. Θα διεκδικήσουμε την επόμενη ημέρα με τη στήριξη του Μάνφρεντ Βέμπερ τους αναγκαίους πόρους, τα αναγκαία κονδύλια, όχι μόνο ως ισότιμοι εταίροι, αλλά και με βάση τις ιδιαιτερότητές μας ως μια χώρα νησιών, αλλά και ορεινών όγκων.
Οι δύο αυτές αντιλήψεις -για τις προτεραιότητες της Ευρώπης από τη μία, για τα ζητούμενα της Ελλάδας από την άλλη- γεφυρώνονται στην πολιτική προσωπικότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ. Είναι ένας αποτελεσματικός πολιτικός. Έχει ενδιαφέρον ότι θα είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα προέρχεται από το Ευρωκοινοβούλιο, έχοντας έτσι πρόσθετη δημοκρατική νομιμοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας αληθινός Ευρωπαίος, είναι όμως και ένας φίλος της Ελλάδας. Και γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία στήριξε την υποψηφιότητά του, είναι μια σίγουρη επιλογή για τη θέση του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! Μάνφρεντ, είμαστε δίπλα σου και σε στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη.
Και εδώ πρέπει να ανοίξω μια παρένθεση. Τον τελευταίο καιρό -προφανώς λόγω των μεγάλων πολιτικών του δυσκολιών-  ο κ. Τσίπρας δεν λέει ψέματα μόνο για τα  ελληνικά θέματα, αλλά και για τα ευρωπαϊκά. Και είναι πραγματικά ντροπή ο κ. Τσίπρας να εμφανίζει τον Μάνφρεντ ως δήθεν αντίπαλο της Ελλάδας γιατί απλά είχε αντιταχθεί στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που μας κόστισε 100 δις ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο. Γιατί βρέθηκε απέναντι στα παρ’ ολίγον ολέθρια πειράματα για «παράλληλα νομίσματα» που έφεραν τα capital controls. Αλλά γιατί, ως υπέρμαχος πάντα της ενιαίας και αδιαίρετης Ευρώπης, στάθηκε απέναντι στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που θα έβγαζαν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Τσίπρας έχει στοχοποιήσει τον Μάνφρεντ. Γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα. Γιατί ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των θλιβερών χειρισμών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσα όμως ψέματα και να πει ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια υπάρχει και παραμένει αναλλοίωτη. Η αλήθεια λέει ότι ο Μάνφρεντ τάσσεται υπέρ της προστασίας και φύλαξης των ελληνικών συνόρων με ευθύνη της Ευρώπης. Και ότι ο Μάνφρεντ συμμερίζεται, στηρίζει και θα στηρίξει την επόμενη μέρα το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας όπως και την προοπτική να μειωθούν τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα, στα οποία έσπευσε να δεσμεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα. Και αυτή η έντιμη, αυτή η γενναία στήριξη του Μάνφρεντ στο οικονομικό μας πρόγραμμα, στην ανάγκη να μειώσουμε τους φόρους, να αποκτήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε πολλές καλές νέες θέσεις απασχόλησης, είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο για την επόμενη μέρα. Γιατί το οικονομικό μας πρόγραμμα, σε συνδυασμό με το επενδυτικό μας σχέδιο, με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, είναι αυτό που θα δώσει τελικά τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναπτυχθεί γρήγορα προς όφελος όλων των πολιτών. Είναι τελικά η οικονομία το κλειδί για το μέλλον της χώρας. Οι Έλληνες λοιπόν έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να βρεθεί αύριο σε μία κορυφαία θέση στην Ευρώπη ένας σύμμαχος της Ελλάδας. Ένας συμπαραστάτης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά, επιτρέψτε μου να πω, κι ένας προσωπικός μου φίλος.
Φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι,
Σε αυτές τις Ευρωεκλογές θέλουμε να ενισχυθεί ουσιαστικά η ευρωομάδα μας. Εμείς είμαστε ένα από τα ευρωπαϊκά Κόμματα, μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τα περισσότερα οργανωμένα μέλη. Σας ευχαριστώ, για άλλη μια φορά, για τη στήριξή σας στη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια. Είναι πολύ σημαντικό την επόμενη μέρα να δυναμώσει κι άλλο ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας στην Ευρωβουλή. Διαθέτουμε, εξάλλου, ένα πανάξιο ψηφοδέλτιο, πανέτοιμο να αντιμετωπίσει το έργο που καλείται να αναλάβει. Πλάι-πλάι βρίσκονται έμπειρα στελέχη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη,  αλλά και πολλοί άξιοι νέοι άνθρωποι που μπαίνουν στο στίβο της πολιτικής οπλισμένοι με επαγγελματική, με κοινωνική αναγνώριση που δεν θα τους τη στερήσει κανείς λασπολόγος του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, γνώστες των ευρωπαϊκών θεμάτων, αλλά ταυτόχρονα και άξιοι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.
Σήμερα το μεσημέρι γευτήκαμε, μαζί με τον Μάνφρεντ, τα προϊόντα της κορινθιακής γης και υψώσαμε το ποτήρι μας πίνοντας κρασί Νεμέας στη νίκη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί σήμερα στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία. Και αυτή η συγκυρία δίνει μια ακόμη πρόσθετη διάσταση στις κάλπες της 26ης Μαΐου. Θα είναι, αγαπητέ Μάνφρεντ, οι πρώτες εκλογές, μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα. Και θα είναι και η πρώτη ευκαιρία για τους Έλληνες, όχι μόνο να επιλέξουν τους καλύτερους ευρωβουλευτές. Θα είναι η πρώτη ευκαιρία να απαντήσουν οι ίδιοι σε όσα υπέμειναν αυτά τα τέσσερα χρόνια: Στα αμέτρητα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό, στον θεσμικό κατήφορο, αλλά και στην ταπείνωση που ένιωσαν με το εθνικό σφάλμα των Πρεσπών. Σε όλα αυτά, οι Έλληνες θα απαντήσουν με δύο λέξεις: «Ως εδώ»! Και με μία ψήφο: ψήφο στη Νέα Δημοκρατία! Για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα!
Χωρίς αμφιβολία, στον μήνα που μεσολαβεί από τώρα μέχρι τις Ευρωεκλογές, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ακόμη χειρότερη. Οι θέσεις μας θα διαστρεβλώνονται με όλο και πιο ανέντιμο τρόπο. Θα ακουστούν κι άλλα ψέματα, όπως, είμαι σίγουρος ότι θα αναβιώσει το αποτρόπαιο σύνθημα: «Ή εμείς, ή αυτοί. Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν!». Όμως, κυρίες και κύριοι, αγαπητέ Μάνφρεντ, στη Δημοκρατία, κανείς δεν τελειώνει. Εμείς, δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν. Εμείς κοιτάμε μπροστά και ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με όλους τους Έλληνες, όχι μόνο με αυτούς που μας στηρίζουν, αλλά και με αυτούς που δεν θα μας στηρίξουν την επόμενη ημέρα. Γι’ αυτό και στην κάλπη της 26ης Μαΐου θα δηλώσουμε πως θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα, γράφοντας ενωμένοι και όχι διχασμένοι, τον πρόλογο μιας νέας εποχής για την χώρα μας.
Είναι στιγμή ευθύνης για την Ελλάδα. Είναι στιγμή ευθύνης για την Ευρώπη, δεν χωρούν επιπόλαιες επιλογές. Είναι ψήφος ευθύνης, δεν είναι ανέξοδη διαμαρτυρία χωρίς αντίκρισμα! Αξίζουμε καλύτερα στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Το αισθάνονται σήμερα όλοι οι Έλληνες. Αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μία νέα πορεία, με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην πρώτη γραμμή, με τον Μάνφρεντ Βέμπερ στην πρώτη γραμμή ως τον επόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και οι Έλληνες θέλουμε, επιτέλους, να πάμε μπροστά. Μπορούμε! Μπορούμε και στην Ελλάδα, μπορούμε και στην Ευρώπη! Μάνφρεντ, μπροστά! Νέα Δημοκρατία, μπροστά! Σε ευχαριστούμε που επέλεξες την Αθήνα για την επίσημη εκκίνηση της προεκλογικής σου περιόδου. Σου ευχόμαστε καλή δύναμη. Νέα Δημοκρατία και Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πάμε μαζί για μια μεγάλη νίκη την 26η Μαΐου. Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους! Ευχαριστούμε και πάλι Μάνφρεντ για τη στήριξη σου στη Νέα Δημοκρατία και στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε πολύ.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...