Ο Μανώλης Κοττάκης εξηγεί το (εκλογικό) πρόβλημα που προκαλούν στη ΝΔ "Τατσόπουλοι και Ψαριανοί"

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Στην πορεία προς τις ευρωεκλογές ζούμε ένα δραματικό πολιτικό οξύμωρο, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αναδείξουμε: Ολες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ένα σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος -αυτό που εγώ ονομάζω ασύντακτη Δεξιά- αισθάνεται πολιτικά ορφανό και αναζητεί εναγωνίως ιδεολογική έκφραση. Οι πολίτες αυτοί, που φθάνουν το 15%, ψήφισαν στο παρελθόν Ν.Δ., το 2004, αλλά μετά το 2012 την εγκατέλειψαν, Ανεξάρτητους Ελληνες, Χρυσή Αυγή, άλλα σχήματα και τώρα έχουν μετακινηθεί στους αναποφάσιστους. Οι μισοί εκ των αναποφάσιστων, μάλιστα, είναι πρώην δεξιοί νεοδημοκράτες του 2004, ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες κάλπες, όχι φασίστες όμως.
Τι θα περίμενε κανείς λογικά διαβάζοντας τους αριθμούς; Μα πως η Ν.Δ. θα τους προσέγγιζε. Οποία έκπληξις. Το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, που περιείχε τον Ιωάννη Μεταξά, έδειξε ότι η Αριστερά έχει το θράσος να τους διεκδικεί και να προσπαθεί να διεμβολίσει υποκριτικά το τμήμα αυτό του εκλογικού σώματος που ψήφισε όχι στο δημοψήφισμα από… δεξιά. Αντιθέτως, η Ν.Δ., αντί να ασχοληθεί γνησίως με αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο τους προκαλεί με επιλογές τύπου Τατσόπουλου ή Ψαριανού, αλλά κάνει κριτική στον Τσίπρα από… αριστερά!
Με εμμονή στην ιστορία με το κότερο και στην ιστορία με τον «χουντικό» πατέρα Τσίπρα. Για να πετύχει τι; Μα να καταστήσει συμπαθή τον πρωθυπουργό στους υπερήλικες οπαδούς του Παπαδόπουλου που συνήθως ψηφίζουν τη συντηρητική παράταξη! Ωραία! Στην πραγματικότητα, η Ν.Δ. έχει καταφέρει να «τσιπροποιήσει» τον δημόσιο βίο, εκτοπίζοντας από το κάδρο την εικόνα του αρχηγού της. Κάθε μέρα ζούμε και ένα επεισόδιο λες και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 10 μονάδες στις μετρήσεις και όχι η Ν.Δ.: Ο Τσίπρας στο κότερο, ο Τσίπρας στη χούντα κ.λπ. Ούτε κόμικς να ήταν!
Με αυτά και με άλλα αναδεικνύεται ως η πατερναλιστική φιγούρα του δημόσιου βίου! Πρόκειται για κατόρθωμα. Στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έσπευδα να αποδομήσω το ύπουλο και επιθετικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, ενώ έχει το θράσος να εμφανίζει τον Τσίπρα να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από σημαντικούς συντηρητικούς ηγέτες, όπως ο Καραμανλής και ο Μεταξάς (αγαπημένος των αναποφάσιστων δεξιών), και έχει επίσης το θράσος να χρησιμοποιεί πλάνο από τον… συνωστισμό της Σμύρνης, ξέχασε εσκεμμένα να περιλάβει τρεις σημαντικότατες προσωπικότητες του Ελληνισμού: τον Μέγα Αλέξανδρο, την κληρονομιά του οποίου προστατεύει δήθεν, τον Παύλο Μελά και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Οσοι έκαναν τον κόπο να δουν στο διαδίκτυο το σποτ αυτό, στο οποίο παρελαύνουν προσωπικότητες που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με την Αριστερά, θα διαπίστωσαν τα εξής:
Πρώτον, είναι αντιγραφή (η αριστεία είναι ρετσινιά -πού να κοπιάζουν να σκεφτούν κάτι νέο τα παιδιά-, ασφαλής λύση οι ιδέες Λαλιώτη) δύο σποτ του ΠΑΣΟΚ του 1993 και του 2004. Από το πρώτο έκλεψαν την ιδέα και τα πρόσωπα και από το δεύτερο την… μπιτάτη μουσική που συνόδευε τη διαφήμιση των έργων του Σημίτη!
Δεύτερον, είναι κακή αντιγραφή διότι από το σποτ του 1993 αφαίρεσαν τις μορφές του Θουκυδίδη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Παύλου Μελά για να τις αντικαταστήσουν με φωτογραφίες του Μαρξ, του Χάρρυ Κλυνν, του Πλουμπίδη και του Μπελογιάννη. Δίπλα σε αυτούς τοποθέτησαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Ιωάννη Μεταξά! Τρικυμία εν κρανίω, βεβαίως. Το ακόμη μεγαλύτερο θράσος τους είναι όμως το συναισθηματικό άνοιγμα σε συντηρητικά κοινά. Τόλμησαν και έβαλαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ιωάννη Μεταξά, τον… Οδυσσέα Ελύτη (αποστρεφόταν την Αριστερά), τον Νίκο Γκάτσο στο ίδιο πλάνο με τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού και με την κυβέρνηση των Κορυσχάδων! Τόλμησαν και έβαλαν φωτογραφίες από την πυρπολημένη Σμύρνη και αντίγραφο της πρώτης σελίδας της δεξιάς «Βραδυνής» του 1940 μαζί με τον Αρη Βελουχιώτη, τον Νίκο Τεμπονέρα και τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ποιο Μάτι; Αυτό κι αν είναι εμπόριο νεκρών! Αντί λοιπόν η Ν.Δ. να ξυπνήσει και να ξεσκεπάσει την αγυρτεία, έχει κάνει φέιγ βολάν τους φακέλους του πατέρα Τσίπρα και προσπαθεί να πείσει πόσο καλοί… χουντικοί ήταν ο πατέρας του Αλέξη και η οικογένειά του. Και πόσο συγγνώμη τού οφείλεται όταν ευρωβουλευτές της Ν.Δ. τον κτυπούν με λάθος φωτογραφίες από το παρελθόν. Ημαρτον. Ή πόσο ελίτ -δεξιοί πάλι- είναι ο Αλέξης και οι υπουργοί του, ώστε να θυμώσουν οι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ. Που και σε αυτό υπήρξε αναθεώρηση: Στην αρχή η Ν.Δ. κατήγγειλε τον Τσίπρα πως κακώς ανέβηκε στο γιοτ, μετά είπε πως καλώς ανέβηκε αλλά γιατί το έκρυψε. Αντιφάσεις.
Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ειλικρινά το τελευταίο πράγματα που επιθυμώ είναι να κάνω κριτική! Επιθυμώ μεγάλη και καθαρή ήττα της Αριστεράς που καθήλωσε τη χώρα.
Ωστόσο, όταν παρατηρώ να βάζει σημαία σε σποτ του ο ΣΥΡΙΖΑ τον Τσαρούχη, την Κάλλας, τον Καραμανλή, τον Καποδίστρια και τον Κολοκοτρώνη να παραδίδουν τη σκυτάλη στον… Τσίπρα και αντί να χαλά ο κόσμος ασχολούμαστε με την παραπολιτική, θυμώνω.
Θέλω η παράταξη να έχει καθαρό μυαλό και να αφιερώνει όλη την ενέργειά της στα μείζονα διακυβεύματα. Να μην ξοδεύεται σε ιστορίες που πείθουν μόνο τους πεπεισμένους. Να καταλαβαίνει τη στρατηγική του αντιπάλου που της βγαίνει από δεξιά και να σταματήσει να τον πλαγιοκοπεί λάθος από τα αριστερά!
Ξέρετε τι μου είπε ένας πολίτης από τη Μακεδονία; «Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα πεθάνω νεοδημοκράτης, τατσοπουλικός και ψαριανός». Συγκρατήστε το. Καλημέρα σας.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...