Ο Γιώργος Λακόπουλος μιλάει για την αμετροέπεια των πολιτικών


 
Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Πηγή: anoixtoparathyro.gr
 
Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ένας χαμηλού προσωπικού βιογραφικού πολιτικός που μπήκε στη Βουλή το 2007 με τη ΝΔ, ως άνθρωπος της Ντόρας.Ήταν και από τους 3-4  (Κιλτίδης Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης και ο συνήθης Σκυλακάκης) που την ακολούθησαν στην ίδρυση της «Δημοκρατικής Ευθύνης» όταν τη διέγραψε ο Σαμαράς -όπως διέγραψε και τον ίδιο.
Πως από τη Ντόρα έφτασε να γίνει  γραμματέας της ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη – και να λειτουργεί σαν κάτι ανάμεσα σε τρίτος αντιπρόεδρος και πρωτοπαλίκαρο- είναι μυστήριο. Στο επίσημο βιογραφικό του πάντως παραλείπει να αναφέρει ότι πολιτεύθηκε με τη Ντόρα τον Μάιο του 2012 και δεν εξελέγη φυσικά.
Η κυρία τότε φρόντισε να τον βάλει στο πακέτο της επανένταξης της στη ΝΔ. Περασμένα ξεχασμένα.
Ο Αυγενάκης χαρακτηρίζεται ως εριστικός πολιτικός χωρίς ιδιαίτερη επιχειρηματολογία και πολιτικά προσόντα.  Οι κακεντρεχείς λένε ότι αυτό ακριβώς τον τοποθετεί δίπλα στον Κυριάκο, για  τον οποίο αναλαμβάνει και ειδικές αποστολές. Π.χ. φρόντισε όσο γίνεται για την καλή μεταχείριση του  Νίκου Γεωργιάδη και πράγματι έκανε  ό,τι μπόρεσε, ο ίδιος αυτοπροσώπως.
Με αυτό το δεδομένο είναι πολλοί όσοι προσπαθούν  εντοπίσουν αν η τελευταία παρέμβαση για ενδεχομένης «νοθεία» στις εκλογές είναι μια ακόμη διατεταγμένη υπηρεσία. Αλλιώς  θα πρόκειται για κάτι ανάμεσα σε αμετροέπεια, παλαβώματα ή προβοκάτσια. Ούτε καν από όσα είπε δεν βγαίνει νόημα.
«Υπάρχει ο φόβος και διάχυτη η πληροφόρηση ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αν τα καταφέρουν, αν τους επιτρέψουμε να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα».
Τίποτα  από αυτά δεν υπάρχει. Είναι  επινοήσεις του. Θα το έπαιρνε το ποτάμι αν δεν υπήρχαν προηγούμενα. Προ μηνών έλεγε σε κομματική συγκέντρωση ότι «διάφορα σενάρια ακούγονται και γράφονται, για κάποιες άλλες εταιρείες που δήθεν θα αναλάβουν τις εκλογές και για κάποιες νέες προδιαγραφές που τάχα θα εφαρμοσθούν».
Δημοσιεύματα που εμφάνισαν έκτοτε θεωρίες νοθείας και προφανώς δεν έπεσαν από τον ουρανό. Κάποιος τα προωθεί. Είναι ο Αυγενάκης;
Τότε ξέχασε ότι στο σπίτι  του κρεμασμένου -για τη νοθεία του 1961-δεν μιλάνε για σκοινί . Ή ότι όσες φορές το έκαναν- το 1985 και το 2000- γέλασαν και τα παρδαλά κατσίκια στην Κρήτη.
Ό,τι κι αν είναι, πρόκειται για πρόσωπο χρεωμένο στον Κυριάκο Μητσοτάκη -ανέκαθεν λειτουργεί ως «μπιστικός» στο Μητσοτακέικο. Όσα λέει  καταλήγουν να επιβαρύνουν τον ίδιο.  Και ως τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μίλησε.
Αν είναι δική του δουλειά, δεν χρειάζονται ενδιάμεσοι- ας τα πει ο ίδιος. Αν πάλι ο Αυγενάκης καίει λάδι, ή προσπαθεί να του προσφέρει υπηρεσίες σε περίπτωση ήττας και φυτίλιασε τη πολιτική ζωή αυτοβούλως, ήδη τον εξέθεσε και απέναντι στο νομικό κόσμο της χώρας. Τι περίεργα άλλοθι είναι αυτά;
Ας τον μαζέψει εγκαίρως. Μόνος ή με ιατρική συνδρομή.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....