Ούτε τον Σημίτη, ούτε τον Βενιζέλο… Η Σπυράκη διαψεύδει τα σενάρια


 
 

Σημεία από τις συνεντεύξεις της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την τηλεόραση του OPEN
Για την αναθεώρηση του άρθρου 32
–  Είναι απαραίτητο να φύγει η αβεβαιότητα από το τραπέζι, για όλους τους πολίτες, αλλά και για το επενδυτικό κλίμα. Δεν πρέπει να υπάρχει συζήτηση ότι θα γίνουν εκλογές μετά τις εκλογές, ότι η χώρα θα βρεθεί σε μια εκλογική περιδίνηση. Αυτό θα είναι καταστροφικό, πρώτα πρώτα για τους κόπους και τις θυσίες όλων των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Θα είναι καταστροφικό για την εικόνα της χώρας, κανείς δεν ξέρει πώς θα βγει η χώρα μέσα  από απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Επιμένουμε λοιπόν ότι θα πρέπει να προχωρήσει η αναθεώρηση του άρθρου 32, που αφορά τη διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και να υπάρξει αποσύνδεσή της από την διάλυση της Βουλής. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 
– Ήταν εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε στη συζήτηση χθες το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί η αλλαγή του άρθρου 32 δεν αφορά μόνο την επόμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αφορά την αποσύνδεση του τρόπου εκλογής του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής. Είναι μια πολύ σημαντική ενέργεια και μια σημαντική επιλογή.
– Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προταθούν από τη Ν.Δ. στην επόμενη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Σημίτης.
– Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη εκφράσει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου. Από κει και πέρα, όμως, επειδή η εποχή δεν προσφέρεται να γίνονται σενάρια, εμείς είμαστε ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά τα σενάρια, και σε ό,τι αφορά την ίδια την ουσία της αποσύνδεσης της διάλυσης της Βουλής από την προεδρική εκλογή.
– Ο κ. Τσίπρας προεξόφλησε την ήττα του πρώτα δια του κ. Κατρούγκαλου. Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, έδειξε ότι αντιλαμβάνεται ότι η Ν.Δ. έρχεται με απόλυτη πλειοψηφία. Και χθες προεξόφλησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και πάλι την ήττα του. Ανέπτυξε διάφορα σενάρια προεξοφλώντας ότι όχι μόνο θα χάσει, αλλά ότι θα είναι τέτοιοι οι συσχετισμοί που δεν θα ενδιαφέρεται κανένας για το τι θα κάνει το δεύτερο κόμμα.
 
Για τη διαδικασία της αναθεώρησης
 
– Η βασική δουλειά αυτής της Βουλής είναι να προσδιορίσει ποια είναι τα υπό αναθεώρηση άρθρα. Το περιεχόμενο των άρθρων που θα αναθεωρηθούν είναι δουλειά της επόμενης Βουλής, διότι μεσολαβούν εκλογές και οι πολίτες εκφράζονται μέσα από τις εκλογές και επιλέγουν και την κατεύθυνση της αναθεώρησης.
 
Για την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24
 
– Οι βουλευτές θα βρεθούν υπόλογοι απέναντι στη συνείδησή τους.  Ας σκεφτεί ο καθένας πού σπούδασε, που στέλνει τα παιδιά του να σπουδάσουν και ας πάρει θέση. Μπορεί ο ίδιος ενώ διατηρεί το προνόμιο να έχει σπουδάσει ο ίδιος ή να σπουδάσουν τα παιδιά του σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, μη κρατικό, ιδιωτικό, την ίδια ώρα να στερήσει αυτή τη δυνατότητα από τα παιδιά της μεσαίας τάξης, από το δημόσιο υπάλληλο, από τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, από τον μικροεπιχειρηματία που θέλει το παιδί του να κάνει εξειδικευμένες σπουδές στην Ελλάδα σε μη κρατικό ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Λευτέρης Κουσούλης: Η γενικευμένη φθορά πολλαπλασιάζεται

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Από τα πρώτα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών εξελίξεων. Ειδικά όταν διατηρείς την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά, να κοιτάζεις τις μεγάλες εικόνες...