Ν. Ελευθερόγλου: Τις καταγγελίες Τσουκάτου… τις έκαναν γαργάρα


 
Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν τον είχαν ρωτήσει ποιο θα ήταν αυτό που θεωρούσε σημαντικό για να αλλάξει η μοίρα αυτού του τόπου, είχε απαντήσει με τον γνωστό δωρικό του τρόπο: θα πήγαινε στους Δελφούς και θα έβγαζε τον… ομφαλό της γης ώστε να σταματήσουμε εμείς οι Ελληνες να θεωρούμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου και γύρω από εμάς κινούνται τα πάντα στον κόσμο.
Το γράφω αυτό γιατί πραγματικά είναι εντυπωσιακό πόσο ασχολούμαστε με τον Μωραΐτη και τον Τόλκα, που από το ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ εν μια νυκτί. Λες και είναι οι πρώτοι που αυτά τα χρόνια έχουν πάει από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Ν.Δ. Για την υποκρισία δε των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που έχουν βγει στα κάγκελα και τους καταγγέλλουν λέγοντας ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν τα στελέχη που έφυγαν, η απορία είναι μία: Αφού είναι μηδενικά και άλλα πολλά που λένε όλες αυτές τις ημέρες, γιατί τους… πυροβολούν; Τι φοβούνται; Οτι θα τους ακολουθήσουν και άλλοι; Ή τους καίνε οι δύο που μπήκαν στην κυβέρνηση, όταν το ΠΑΣΟΚ το εγκατέλειψαν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του; Σε αυτό να δώσουν απάντηση, όπως και σε κάτι άλλο: Στις καταγγελίες του κ. Τσουκάτου, που τις έκαναν… γαργάρα.
Αυτά για το… μαύρο χρήμα 16 δισ. δρχ., όπως είπε, που μπήκαν στο ΠΑΣΟΚ μόνο μέσα στο 2000 από… χορηγούς εταιρίες και πολυεθνικές. Σε αυτά ας απαντήσουν και ίσως βρουν γιατί πλέον μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Μα ας έρθω τώρα στην ουσία του σχολίου μου, μια και παρασύρθηκα και εγώ από όσα συμβαίνουν στον μικρόκοσμο της πολιτικής ζωής μας.
Ολοι μας έχουμε βιώσει τη σκληρή και ανάλγητη προτεσταντική πολιτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ιθύνοντος νου όσων έχουν βιώσει ο τόπος μας αλλά και οι χώρες του Νότου τα τελευταία εννιά χρόνια. Μια πολιτική που μετέτρεψε το όνειρο της ευρωπαϊκής οικογένειας σε πραγματικό εφιάλτη για τους λαούς της. Χθες ο πρόεδρος της γερμανικής -ομοσπονδιακής- Βουλής αποκάλυψε το επόμενο σχέδιό του, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μιας Ε.Ε. όπου η Γερμανία και οι δορυφόροι της δεν θα κυριαρχούν μόνο στην οικονομία αλλά και στην πολιτική της Ενωσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός φαίνεται ότι έχει βάλει στο μυαλό του είτε να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ενωση είτε να την υποτάξει στη Γερμανία. Ο Β. Σόιμπλε, βλέποντας το πολιτικό τέλος της κυρίας Μέρκελ, θέλει να καταργήσει τη δυνατότητα βέτο των χωρών της Ε.Ε. σε αποφάσεις και την αρχή της υποχρεωτικής ομοφωνίας. Αυτό με πολύ απλά λόγια σημαίνει ότι είτε θα παραδώσουν οι μικρές χώρες τα κλειδιά τους στη Γερμανία είτε θα τις βάλουν στο περιθώριο!
Οπως πολύ ωμά τόνισε μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (rbb), «η αρχή της ομοφωνίας σημαίνει ότι ο πιο αργός μπορεί να μπλοκάρει τα πάντα. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα σύστημα ψηφοφορίας με πλειοψηφία, έστω και με ειδική πλειοψηφία». Αυτό, αν γίνει αποδεκτό, θα σημάνει στην πράξη την αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπως τουλάχιστον την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της.
Ο κ. Σόιμπλε τάχθηκε παράλληλα υπέρ της μεταφοράς μέρους της εθνικής δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής σε ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα: «Μόνο εάν επιτευχθεί αυτό θα μπορούσε επίσης να καθιερωθεί ένας υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οσο δεν γίνεται, δεν έχει νόημα από μόνο του να υπάρχει ένας (Ευρωπαίος) υπουργός Οικονομικών, διότι τότε θα είναι απλώς ένα σύμβολο που δεν έχει αρμοδιότητες. Ενας Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών χρειάζεται έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, χρειάζεται ευρωπαϊκά έσοδα και φυσικά χρειάζεται τις κατάλληλες αρμοδιότητες». Αυτά που έρχονται φαίνεται ότι είναι λεπτομέρειες για τη χώρα μας. Τα σημαντικά, μια και άνοιξε και το Τριώδιο, είναι ο Μωραΐτης και ο Τόλκας.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Μητσοτάκης προτιμά ως αντίπαλο τον Κασσελάκη (αντί για τον Ανδρουλάκη)

Η άνοδος την οποία έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ στις...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Μητσοτάκης προτιμά ως αντίπαλο τον Κασσελάκη (αντί για τον Ανδρουλάκη)

Η άνοδος την οποία έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, μετά τα... παρατράγουδα του Συνεδρίου-παρωδία, με περαστικούς χειροκροτητές αντί για κανονικούς συνέδρους, και με...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...