Μητσοτάκης: Να διεξαχθούν άμεσα εθνικές εκλογές


 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 20 Οκτωβρίου, την Κεφαλονιά. Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι σήμερα την Κεφαλονιά γι να συμμετέχω και εγώ στη μεγάλη γιορτή του Αγίου Γερασίμου. Επισκέπτομαι την Κεφαλονιά, ένα νησί το οποίο αγαπώ ιδιαίτερα και το οποίο έχω επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, ενόψει Περιφερειακών και εθνικών εκλογών. Με την  ευκαιρία αυτή συνοδεύομαι από την κυρία Ρόδη Κράτσα, η οποία θα είναι και υποψήφια Περιφερειάρχης που θα απολαμβάνει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις Περιφερειακές εκλογές  το ερχόμενου Μαΐου. Η κυρία Κράτσα είναι ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη εμπειρία, με διεθνή εμβέλεια, καταγόμενη από τα Επτάνησα. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να δώσει στα όμορφα νησιά των Επτανήσων μια καινούργια εξωστρεφή αναπτυξιακή δυναμική. Αυτό ακριβώς το οποίο χρειάζεται αυτός ο τόπος ο οποίος είναι τόσο προικισμένος με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Και βέβαια είμαι εδώ για να ολοκληρώσω τη δέσμευση την οποία είχα αναλάβει ότι θα επισκεφθώ όλα τα νησιά των  Επτανήσων, έτσι ώστε και εδώ στα Επτάνησα, να γίνει πράξη η μεγάλη πολιτική αλλαγή και η μονοεδρική της Κεφαλονιάς στις επόμενες εθνικές εκλογές να κερδηθεί και πάλι από  τη Νέα Δημοκρατία».  
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, χθες το βράδυ ο κ. Ζάεφ στα Σκόπια κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την πρώτη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα. Θα θέλαμε το δικό σας σχόλιο.
Κ. Μητσοτάκης: «Εμείς, από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία αυτή όποτε και αν έρθει στην Ελληνική Βουλή, είτε τώρα είτε μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Και δεν θα το κάνει διότι θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες “Μακεδονική” γλώσσα και “Μακεδονική” εθνότητα. Δυστυχώς, καθώς προχωράει αυτή η διαδικασία παράγονται ολοένα και περισσότερα τετελεσμένα. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή είναι να διεξαχθούν εθνικές εκλογές πρίν η συμφωνία αυτή έρθει προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε ο Ελληνικός λαός να αποφανθεί -όχι μόνο για την τύχη της χώρας- αλλά και για τη συμφωνία αυτή την οποία όπως σας είπα, θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.  Από εκεί και πέρα, θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα: Η εικόνα η οποία δόθηκε τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας γι’ αυτήν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, κατά την άποψη μου, δεν είναι μια εικόνα η οποία συνάδει με μια χώρα η οποία να μπορεί να προσδοκά να γίνει μέλος  της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας».   
Δημοσιογράφος: Διαπιστώσατε κάτι, κατά την περιοδεία σας στα Ιόνια νησιά που θα έμπαινε ψηλά στην ατζέντα σας εάν είστε Κυβέρνηση την επόμενη ημέρα;
Κ. Μητσοτάκης: «Τα Ιόνια νησιά πρέπει να γίνουν πολύ πιο εξωστρεφή, πρέπει να αξιοποιήσουν τα σημαντικά τους συγκριτικά πλεονεκτήματα, πρέπει να αναδείξουν  τη μοναδικότητα του τουριστικού τους προϊόντος, πρέπει να διευρύνουν την τουριστική τους περίοδο, πρέπει να συνδέσουν το τουριστικό τους προϊόν με τον πολιτισμό ο οποίος είναι  αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας των Ιονίων. Και πρέπει, βέβαια, ταυτόχρονα, να μπορέσουν να ρυθμίσουν και βασικά ζητήματα υποδομών τα οποία δυστυχώς με ευθύνη πολύ μεγάλη των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, αλλά και της Περιφερειακής  Αυτοδιοίκησης, δεν έχουν ακόμα επιλυθεί. Ήρθα εδώ στην Κεφαλονιά και βλέπω ένα νησί το οποίο είναι τακτοποιημένο και καθαρό. Πρέπει να σας πω ότι δεν είναι η εικόνα την οποία απεκόμησα από την τελευταία μου επίσκεψη στην Κέρκυρα. Κατά συνέπεια το ποιους θα επιλέξουν οι τοπικές κοινωνίες ως τοπικούς άρχοντες, σε επίπεδο Δήμων, αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Διότι, πολλά  από τα ζητήματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη, αλλά και την ίδια την ποιότητα της ζωής των πολιτών εξαρτώνται τελικά απο την ικανότητα των τοπικών αρχόντων».
Ακολούθως, ο κ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Δήμο Κεφαλλονιάς, όπου και ανέφερε τα εξής:
«Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη θερμή υποδοχή. Έρχομαι σε έναν τόπο με τον οποίον με συνδέουν παλιοί και πολύ στενοί δεσμοί. Για όσους δεν το γνωρίζουν περνούσα σταθερά μια εβδομάδα στην Κεφαλονιά κάθε Καλοκαίρι, από τα 18 μου μέχρι τα 30 μου. Έχω πολύ καλούς φίλους από την Κεφαλονιά- και είχα την ευκαιρία από τότε να γνωρίσω καλά αυτόν τον όμορφο τόπο, ο οποίος έχει τόσα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε.
Χαίρομαι επίσης πάρα πολύ που έρχομαι εδώ, στο Δημαρχείο, και συναντώ έναν πολύ παλιό καλό οικογενειακό φίλο, τον Aλέκο Παρίση, με τον οποίο συνδεόμαστε με οικογενειακούς δεσμούς φιλίας με την οικογένειά μου εδώ και πολλά χρόνια. Με τον Αλέκο πέραν της φιλικής μας σχέσης είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και όταν ήμουν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης -όταν στο βαθμό που μπόρεσα-  ανταποκρίθηκα στα αιτήματα του Δήμου. Και βοηθήσαμε και στα ζητήματα της κινητικότητας του προσωπικού, έτσι ώστε το νησί -με τη στήριξη της δημοτικής αρχής- να βρει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το βηματισμό του. Θα το πω ξανά, έρχομαι σε ένα νησί το οποίο είναι τακτικό και τακτοποιημένο. Και αυτό βέβαια, οφείλεται εν πολλοίς στην εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η δημοτική ομάδα. Και αρκεί μια επίσκεψη σε άλλα νησιά των Επτανήσων για να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντικό είναι τελικά να εκλέγουμε στις τοπικές κοινωνίες, ασχέτως παραταξιακών προτιμήσεων, ανθρώπους ικανούς, αποτελεσματικούς, που να αγαπούν  τον τόπο τους και να παράγουν έργο. Και νομίζω ότι εδώ η δημοτική αρχή έχει παράξει ένα σημαντικό έργο, όχι μόνο στις βασικές υποδομές του νησιού, αλλά και στο να στηρίξει την προοπτική του, αλλά και το μέλλον, το οποίο ανοίγεται εξαιρετικά ελπιδοφόρο μπροστά μας για την Κεφαλονιά.
Η Κεφαλονιά είναι το νησί το οποίο σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα νησιά των Επτανήσων έμεινε σχετικά πίσω στην κούρσα της ανάπτυξης. Αυτό κάποτε μπορεί να ήταν μειονέκτημα. Σήμερα, όμως, μπορεί να είναι ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, διότι έχει καταφέρει -σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό- να προστατεύσει το περιβάλλον. Και πάνω σε αυτό ακριβώς θα πρέπει το νησί να οικοδομήσει κοιτώντας το μέλλον με εξωστρέφεια και με αισιοδοξία.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας πω και πόσο χαίρομαι που η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να στηρίξει πολιτικά για υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την πολύ καλή μου φίλη τη Ρόδη Κράτσα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι γνωστή σε όλες και σε όλους ως ένα στέλεχος της Παράταξης που έχει αφήσει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Σε μια εποχή λοιπόν που μιλάμε για  εξωστρέφεια, για άνοιγμα των Ιονίων στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πιο κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Και θέλω να ζητήσω από όλα τα στελέχη μας να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια την οποία θα κάνει η Ρόδη, έτσι ώστε η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων να ξαναέρθει κάτω από την πολιτική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Θέλω τελειώνοντας να σας πω ότι έχω πολύ υψηλές προσδοκίες και για το πολιτικό αποτέλεσμα εδώ στην Κεφαλονιά. Τελευταία φορά που κερδήθηκε η μονοεδρική της Κεφαλονιάς από τη Νέα Δημοκρατία ήταν το 2007. Ήρθε η ώρα να την κερδίσουμε και πάλι. Και σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, παλιά έμπειρα στελέχη, νέα στελέχη, να δώσουμε τον αγώνα με ομόνοια, με ευπρέπεια, με πολιτικό πολιτισμό, βάζοντας ως κυρίαρχο στόχο το συμφέρον του Κόμματος. Και το συμφέρον του Κόμματος σε αυτήν τη συγκυρία είναι ταυτισμένο με το συμφέρον της χώρας. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για τα Ιόνια, τόσο καλύτερα θα είναι για την Κεφαλονιά. Δεν θέλω να πω περισσότερα εδώ στο Δημαρχείο. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον Αλέκο, όλη τη δημοτική ομάδα για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξαν. Να ευχηθώ καλή δύναμη στις επερχόμενες εκλογές και θέλω να πω και πάλι ότι η Ρόδη Κράτσα είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εξαιρετική Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων».

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....