Μητσοτάκης: Θα φέρουμε και πάλι την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη όλων των Ελλήνων


 
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στην Τρίπολη σε εκδήλωση των ΝΟ.Δ.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας
Νεοδημοκράτισες και Nεοδημοκράτες,
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την πραγματικά εντυπωσιακή συγκέντρωση, σήμερα εδώ, στην Τρίπολη. Με συγκινείτε βαθιά με την αγάπη, με τη ζεστασιά, με την αφοσίωσή σας στη μεγάλη μας Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία. Ξέρετε, κάθε φορά που έρχομαι στην Αρκαδία -θυμήθηκε ο Πρόεδρος την προηγούμενή μου ομιλία σε αυτό το χώρο όταν ήμουν υποψήφιος τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας-  χαίρομαι διπλά. Και χαίρομαι διπλά διότι ίσως κάποιοι από εσάς δεν γνωρίζετε ότι έχω μια ρίζα από την Αρκαδία στην οικογένειά μου. Ο παππούς μου, Αγαμέμνων Γιαννούκος, έμπορος δερμάτων, κατάγεται από τη Στεμνίτσα. Οπότε δικαιολογούμαι και εγώ να λέω ότι έχω ρίζες από την  Αρκαδία, το κέντρο της Πελοποννήσου, σε έναν τόπο που αγαπώ ιδιαίτερα  και τον οποίον επισκέπτομαι πάντα με πολύ μεγάλη χαρά, είτε για πολιτικούς, είτε για προσωπικούς λόγους. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα σε αυτόν εδώ το χώρο μπορέσατε και φτάσατε άνετα χωρίς να περάσετε από κλούβες ΜΑΤ που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό όταν ήρθε και μίλησε ακριβώς σε αυτόν τον χώρο, πριν από κάποιους μήνες.
Είμαι εδώ για να υποστηρίξω και εγώ  την υποψηφιότητα  ενός σπουδαίου αυτοδιοικητικού, ενός καλού φίλου, του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μπορώ να σας πω τέσσερις λόγους γιατί πιστεύω ότι η Πελοπόννησος πρέπει να στηρίξει τον Παναγιώτη ασχέτως κομματικων προτιμήσεων και ασχέτως της κομματικής επιλογής που κάναμε εμείς να στηρίξουμε την υποψηφιότητά του. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο Παναγιώτης Νίκας είναι ένας άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα. Και αυτο για μένα είναι χαρακτηριστικό αδιαπραγμάτευτο όταν κάποιος ασκεί δημόσιο λειτούργημα και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αυτοδιοικητικός. Το έργο του στην Καλαμάτα μιλάει μόνο του. Η Καλαμάτα σήμερα -πρωτίστως λόγω της παρουσίας του Παναγιώτη Νίκα και της ομάδας του- είναι μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις στην Ελλάδα. Ίσως η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη περιφερειακή πόλη στη χώρα. Αυτά τα οποία έκανε στην Καλαμάτα μπορεί να τα κάνει και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Ο τρίτος λόγος είναι ότι έχει σχέδιο για την Πελοπόννησο. Έχει όραμα, έχει πάθος για την Περιφέρεια. Βλέπει τις προκλήσεις, βλέπει τις δυσκολίες, αλλά βλέπει και τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου. Ξέρει να τοποθετεί την Περιφέρεια στο επίκεντρο των εξελίξεων και θα χαρώ πολύ να συνεργαστώ μαζί του, ελπίζω με τη στήριξή σας, ως ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας. Υπάρχει και ένας τέταρτος λόγος, όμως, ο οποίος δεν αναφέρθηκε από τους προλαλήσαντες, τον θεωρώ όμως σημαντικό. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που στη ζωή δεν επιλέγουν τον σίγουρο, τον εύκολο δρόμο. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που παίρνουν ρίσκα. Ο Παναγιώτης Νίκας θα επανεκλεγόταν μετα βεβαιότητος Δήμαρχος Καλαμάτας. Επέλεξε, όμως, να πάρει το ρίσκο να εκπροσωπήσει όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είμαι σίγουρος ότι θα τον ανταμείψετε για αυτό εκλέγοντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.
Κάναμε πολιτικές επιλογές, φίλες και φίλοι, και θέλουμε να δώσουμε στις Περιφερειακές εκλογές  ένα έντονο πολιτικό στίγμα. Και θέλουμε να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες και ο χάρτης των Περιφερειακών εκλογών να βαφτεί γαλάζιος. Γιατί οι Περιφερειάρχες είναι αρωγοί στην υλοποίηση της αξιακής μας πολιτικής. Θέλουμε να είναι άνθρωποι όχι απλά που να προέρχονται από την Παράταξή μας, αλλά άνθρωποι με τους οποίους να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Άνθρωποι με τους οποίους να μπορούμε να συνεργαστούμε για να πετύχουμε τελικά τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να αλλάξουμε την Ελλάδα και να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη.
Φίλες και φίλοι, καθώς το 2018 πλησιάζει προς το τέλος του, θα μπούμε σε λίγες εβδομάδες σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά για τη χώρα το 2019 που είναι εκλογικό έτος. Είναι έτος στο οποίο θα γίνουν Εθνικές εκλογές, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές εκλογές, Δημοτικές εκλογές. Είναι το έτος που θα σηματοδοτήσει την μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές. Εύχομαι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα. Όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σε κάθε περίπτωση, στην κάλπη των Εθνικών εκλογών, θα πρέπει να έρθει η ώρα να κάνουν όλοι τον απολογισμό τους. Ο κ. Τσίπρας σε μια ομιλία του στη Βουλή, πριν από κάποιες μέρες, μας είπε ότι επί της ουσίας κυβερνά τη χώρα μόλις 100 μέρες. Ότι το ρολόι του χρόνου για τον ίδιο αρχίζει να τρέχει από τότε που δήθεν η χώρα βγήκε από το τρίτο Μνημόνιο. Κυβερνά όμως τη χώρα 1.414 ημέρες. 1.414 ημέρες που η χώρα, δυστυχώς, πήγε πίσω, οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η αξιοπρέπεια της χώρας καταρρακώθηκε, η οικονομία επέστρεψε σε βαθιά κρίση. Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την σκληρή πραγματικότητα την οποία ζείτε καθημερινά, η οποία συγκρούεται με το φαντασιακό success story της κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για την ανεργία, ειδικά εδώ στην περιφέρεια, για τα ρημαγμένα χωριά, για το γεγονός ότι 2 εκατ. Έλληνες χρωστούν σήμερα στην εφορία μικρά ποσά κάτω των 500 ευρώ. Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για το γεγονός ότι και στον ιδιωτικό τομέα οι δουλειές που δημιουργούνται είναι δουλειές μερικής απασχόλησης και οι μισθοί μειώνονται.
Φίλες και φίλοι, όλα αυτά τα γνωρίζετε και ο απολογισμός για αυτήν την κυβέρνηση γίνεται από τους πολίτες κάθε μέρα. Και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή όσο μένει στην εξουσία τόσο προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά. Είχαμε προειδοποιήσει φίλες και φίλοι την κυβέρνηση για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή της άκρως προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Δυστυχώς δικαιονόμαστε κάθε μέρα στην κριτική μας. Είχαμε πει ότι η αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικής” εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει.  Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας  είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει “όχι”. Εκεί που είχε πει “όχι” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκεί που είχε πει “όχι” ο Κώστας Καραμανλής, εκεί που είχε πει “όχι” ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε “ναι”. Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον κ. Ζάεφ να έρχεται τώρα να μας κουνά το δάχτυλο. Να μας λέει: “Ποια Βόρεια Μακεδονία. Εμείς “Μακεδόνες” είμαστε, τη “μακεδονική” γλώσσα μιλάμε και θα διεκδικήσουμε αύριο να διδάσκεται και αυτή η “μακεδονική” γλώσσα επίσημα και στην πατρίδα μας”. Του λέμε λοιπόν εδώ, από αυτόν τον τόπο που έχει τόσο βαρύ ιστορικό συμβολισμό, απο την κοιτίδα της ελεύθερης Ελλάδος, ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία  των Πρεσπών και θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας.
Τα συμφέροντα, δυστυχώς της χώρας, τα οποία υπονομεύονται κάθε μέρα από μια κυβέρνηση η οποία ακόμα και σήμερα χρησιμοποιεί το δικό σας υστέρημα για να έρθει να παιξει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών. Αφού σας πήρε 10, έρχεται τώρα να μοιράσει το 1 και να περιμένει ότι θα την ευχαριστήσετε κιόλας γιατί -δήθεν- σας γύρισε πίσω ελάχιστα από τα πολλά που σας πήρε. Θα έρθει ο κ. Τσίπρας την Τρίτη στη Βουλή να μας πει ότι τελικά κατάφερε να μην κόψει τις συντάξεις τις οποίες ο ίδιος έκοψε και των οποίων η περικοπή θα ήταν αχρείαστη  αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας. Και θα του θυμίσουμε ότι εμείς  ήμασταν απέναντι σε αυτήν την περικοπή των συντάξεων, θα του θυμίσουμε ότι πριν από 6 μήνες είχαμε καταθέσει τροπολογία για να μην περικοπούν οι συντάξεις, την οποία τότε είχε απορρίψει και θα του εξηγήσουμε γιατί ενδεχομένως τότε δεν μπορούσε να δεχτεί την τροπολογία μας. Ίσως δεν είχε ρυθμίσει ακόμα τις υπόλοιπες διευθετήσεις του στο παζάρι στο οποίο έκανε. Οι Έλληνες πολίτες, φίλες και φίλοι της Αρκαδίας, της Πελοποννήσου, δεν εξαπατώνται άλλο από τις κούφιες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Γνωρίζουν ότι αυτά τα 4 χρόνια η χώρα πήγε πίσω. Δεν έγινε απλά η δική σας ζωή χειρότερη. Υπονομεύτηκε το κύρος και η αξιοπρέπεια της χώρας. Έβλεπα τις εικόνες από τα καμένα Εξάρχεια και νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες από τη Συρία. Κάποιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα ως τη νέα κανονικότητα. Τους λέμε ξεκάθαρα αυτά τα φαινόμενα με τη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Να τα ξεχάσουν. Η ανομία και η παραβατικότητα τελειώνει την επόμενη μέρα των εκλογών.
Φίλες και φίλοι θα έχουμε μπροστά μας μια σκληρή εκλογική μάχη. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Και δεν μου αρκεί μόνο να καβαλήσουμε αυτό το ισχυρό κύμα το οποίο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Αυτό το κύμα το οποίο λέει: “Φύγετε επιτέλους να τελειώνουμε μαζί σας”. Είναι υπαρκτό αυτό το κύμα, όπως και η εντονότατη αντίδραση πολιτών που δεν στηρίζουν -κατ΄ανάγκη τη Νέα Δημοκρατία- απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση. Αλλά δεν μου αρκεί μόνο αυτό. Διότι θέλω την επόμενη μέρα όχι απλά να πάρουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή, αλλά να είμαστε και μια καλή κυβέρνηση. Και για να είμαστε καλή κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα είναι το μόνο σχέδιο σήμερα το οποίο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Να σας μιλήσουμε για τα ζητήματα που σας απασχολούν πραγματικά. Να σας εξηγήσουμε πως θα σας βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα, μειώνοντας τους φόρους. Γιατί Νέα Δημοκρατία σημαίνει λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες δουλειές. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα το οποίο θέλω να συγκρατήσετε. Δεν αντέχει άλλο η μέση ελληνική οικογένεια, η μεσαία τάξη η οποία αφανίζεται σήμερα, αυτήν την υπερφορολόγηση, ώστε να παίρνει ο κ. Τσίπρας τα χρήματα των φορολογούμενων και να τα μοιράζει μετά στοχευμένα σε επιδόματα, σε παροχές και σε ρουσφέτια.
Εμείς θέλουμε να βάλουμε μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις στον τόπο. Ξέρουμε πως να συνεργαστούμε με περιφερειακές διοικήσεις, με τοπικές αυτοδιοικήσεις για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε την ιδιωτική οικονομία, να γίνουν επενδύσεις στον τόπο μας, να δημιουργηθούν πολλές καλές θέσεις απασχόλησης, να μείνουν τα νέα παιδιά εδώ στον τόπο τους, να είναι υπερήφανα που θα έρθουν, θα εργαστούν και θα δουλέψουν στον τόπο τους: Στην Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Κορινθία.
Δείτε λίγο πόσο άλλαξε η όψη της Μεσσηνίας από μια μεγάλη τουριστική επένδυση η οποία έγινε από έναν άνθρωπο ο οποίος είχε όραμα για τον τόπο του και υπομονή μεγάλη να ξεπεράσει δεκαετίες γραφειοκρατικών εμποδίων και δυσκολιών. Δεν θέλω φίλες και φίλοι να χρειαστεί να περάσει ό,τι πέρασε ο μακαρίτης, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος για να κάνει αυτή τη σημαντική επένδυση που τόση πνοή έδωσε στη Μεσσηνία και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Θέλω να κάνουμε τη ζωή των επενδυτών πιο εύκολη. Αλλά θέλουμε να σκύψουμε, φίλες και φίλοι, και πάνω στα προβλήματα των συμπολιτών μας που σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ξέρω ότι ανάμεσα σας υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που χρωστούν μικρά ποσά στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία. Κάποιοι επιχειρηματίες μεγαλύτερα ποσά στις τράπεζες. Γι’ αυτό και επιμένουμε στην ανάγκη να υπάρχει μία οριζόντια ρύθμιση 120 δόσεων, με ελάχιστη καταβολή τα 20 ευρώ για αυτούς που χρωστούν μικρά ποσά. Για να μπορέσουν να ξεφύγουν από αυτόν τον βραχνά των χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία που τους κρατά πίσω, που δεν τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν τη ζωή πάλι με αισιοδοξία.
Θα έχουμε την ευκαιρία από τώρα μέχρι τις εκλογές να ξεδιπλώσουμε και να επαναλάβουμε όλον τον πρόγραμματικό μας λόγο. Να μιλήσουμε για τη σημασία που αποδίδουμε στην ασφάλεια. Γιατί η ασφάλεια είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Να μιλήσουμε για το πόσο σημαντική είναι για εμάς η παιδεία, η δημόσια παιδεία, το δημόσιο πανεπιστήμιο, το δημόσιο σχολείο. Γιατί ξέρω πολύ καλά ότι το τελευταίο το οποίο θέλετε εσείς που στηρίζετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας, είναι να  πληρώνετε από την τσέπη σας, γιατί η δωρεάν παιδεία δεν είναι ακριβώς δωρεάν στη χώρα μας. Το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Πληρώνετε από την τσέπη σας για να πετύχει το παιδί ή το εγγόνι σας σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Το τελευταίο που θέλετε είναι όταν το στείλετε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, να αντικρίσει αυτό το απαράδεκτο αχούρι το οποίο αντιμετωπίζουν σήμερα οι φοιτητές  και οι καθηγητές μας στα δημόσια πανεπιστήμια. Το άσυλο καταργείται από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και έτσι θα αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, από τη Δικαιοσύνη και από όσους είναι επιφορτισμένοι για να τηρούν τον νόμο και την τάξη σε αυτόν τον τόπο.
Θα έχουμε πολλά να πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές. Και να θέσουμε και κάποια σκληρά διλήμματα για την επόμενη μέρα της χώρας. Για το πού θέλουμε να πάμε: Αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή αν θέλουμε να πάμε πίσω. Αν θέλουμε να είμαστε με τον λαϊκισμό και τα εύκολα λόγια ή με τον συγκροτημένο πολιτικό λόγο και τις τεκμηριωμένες προτάσεις. Αν θέλουμε να είμαστε με τις ευκαιρίες για τους πολλούς ή με τα επιδόματα και τα ρουσφέτια για λίγους. Αν τελικά θέλουμε να δώσουμε τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι το τελικό δίλημμα των εκλογών. Και σε αυτήν την πορεία θα συναντηθούμε πολλοί. Θα συναντηθούμε ξανά με παλιούς αγωνιστές αυτής της Παράταξης που κράτησαν όρθια τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολες στιγμές. Σας ευχαριστώ την καθεμία και τον καθέναν ξεχωριστά. Εσείς είστε οι αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία της μεγάλης μας Παράταξης.
Θα συναντηθούμε με παλιούς φίλους οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία σε εκλογές και βλέπω εδώ παλιούς αγωνιστές. Θυμόμαστε Ανδρέα όταν 3,3 εκατ. συμπολίτες μας  στήριξαν. Στην πορεία, όμως, κάποιοι απομακρύνθηκαν, κάποιοι μας γύρισαν την πλάτη, κάποιοι πικράθηκαν, κάποιοι στενοχωρήθηκαν. Τους καλούμε να γυρίσουν σπίτι τους, στη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη δημοκρατική Παράταξη. Γιατί η Νέα Δημοκρατία  αλλάζει. Κρατάει τις αξίες της, το βασικό πλαίσιο της ιδρυτικής μας διακήρυξης: την ελευθερία και την αλληλεγγύη. Αλλά ταυτόχρονα εξελίσσεται, γίνεται ένα ανοιχτό σύγχρονο Κόμμα. Ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα των καιρών και μπορεί και δίνει με ουσιαστικό τρόπο αυτή την συνέχεια μεταξύ της παράδοσης και των νέων ιδεών που τόσο χρειάζεται η Παράταξη μας.
Θα συναντηθούμε, όμως, σε αυτή τη διαδρομή και με ανθρώπους που δεν μας στήριξαν ποτέ. Με απογοητευμένους συμπολίτες μας που πίστεψαν τον κ. Τσίπρα. Και ειδικά με νέα παιδιά που πίστεψαν πως πραγματικά ο κ. Τσίπρας κόμιζε κάτι καινούριο. Που πίστεψαν ότι μπορούμε την επόμενη μέρα να σκίσουμε τα Μνημόνια, να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, να δώσουμε 13η και 14η σύνταξη. Τον πίστεψαν, απογοητεύτηκαν, προδόθηκαν και τώρα είναι έτοιμοι να έρθουν να συμπορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία  για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Και θα τους αγκαλιάσουμε γιατί υπάρχουν στιγμές στην ιστορία μας όπου οι ιδεολογικές διαφορές γίνονται πιο θολές μπροστά στο μεγάλο διακύβευμα. Και το μεγάλο διακύβευμα σήμερα, φίλες και φίλοι, ξεπερνά την πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας  στις επόμενες εκλογές. Είναι το στοίχημα για την ανόρθωση της χώρας. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Και αυτή είναι η βαριά αποστολή που καλούμαστε όλοι εμείς -χρησιμοποιώ πάντα α’ πληθυντικό διότι η δουλειά μας είναι μία ομαδική δουλειά- να επιτελέσουμε. Τα κεντρικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο εμένα, τα αυτοδιοικητικά στελέχη στον 2ο και τον 1ο βαθμό  και οι απλοί Νεοδημοκράτες θα δώσουν τον αγώνα τους πόρτα πόρτα για να κερδίσουμε και την τελευταία ψήφο.
Φίλες και φίλοι, κλείνω με μία υπενθύμιση. Και νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ότι την κάνω εδώ στην καρδιά της Πελοποννήσου, την Τρίπολη. Σε δύο χρόνια από τώρα, το 2021, θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Την Ελληνική Επανάσταση η οποία ξεπήδησε σαν σπίθα από τον Μοριά, έγινε πρόταγμα ελευθερίας και κόντρα στις προβλέψεις -ξεπερνώντας αξεπέραστα δυσκολίες- έκανε την Ελλάδα αυτό που είναι: ελεύθερο Κράτος με ελεύθερους πολίτες. Ένα Κράτος το οποίο διεκδικεί τη θέση που του αξίζει σε έναν κόσμο που αλλάζει. Αναρωτηθείτε μαζί μου πως θέλετε να είναι η Ελλάδα του 2021, πως θέλετε να είναι η Ελλάδα του 2025, πως θέλετε να είναι η Ελλάδα του 2030. Και συγκρίνετε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας  με την μη πρόταση, ουσιαστικά, του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι τίποτε άλλο από μία μεγάλη επιστροφή στο παρελθόν. Και νομίζω ότι αβίαστα -αν στρέψετε το βλέμμα σας στο μέλλον, στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα- θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι, ναι, αξίζει να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για την πραγματική ανόρθωση της χώρας. Για να έρθει και πάλι η αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη όλων των Ελλήνων.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...