Μαρί Κατσιουγιάννη – Stridborg: Η ευκαιρία να απαλλαγούμε από ανίκανους και λαϊκιστές


 
Άρθρο της Κατσιουγιάννη – Stridborg Μαρί στα Υστερόγραφα,
υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Βορείου Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική του Γιώργου Πατούλη
 
Τα πρόσφατα (επίσημα) στοιχεία για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής είναι αποκαρδιωτικά. Μόλις το 25%, απορρόφησε η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, για όλο το φάσμα έργων της τελευταίας πενταετίας. Εδώ δεν υπάρχουν fake news. Η κυρία Δούρου που επαίρεται για τα εργοτάξια που έχει στήσει σε όλη την Αττική, διαψεύδεται από τα επίσημα στοιχεία. Μένουν ακόμη δύο έτη για την ολοκλήρωση των ΠΕΠ και με αυτούς τους ρυθμούς αν έμενε στη Διοίκηση η κυρία Δούρου, είναι σίγουρο πως θα χάνονταν ακόμη πιο πολλά εκατομμύρια. Ήδη θα χαθούν, γιατί τα χρόνια που πέρασαν χωρίς πραγματική δουλειά, χωρίς υποβολή προτάσεων, χωρίς απορρόφηση κονδυλίων δεν γυρνούν πίσω.
Αλλά το πρόβλημα με την κυρία Δούρου δεν είναι μόνο αυτό. Κατέρρευσε το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα όλων αυτών που λαΐκιζαν για τις δήθεν κοινωνικές τους ευαισθησίες.
Τα τραγικά γεγονότα στη Μάνδρα και το Μάτι, έφεραν στην επιφάνεια το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της εξουσίας. Και τι δεν έκαναν Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής για να αποκρύψουν την αλήθεια. Και τι δεν έκαναν για να ρίξουν το φταίξιμο στον κακό καιρό, στα αυθαίρετα ακόμη και στην κακή συμπεριφορά των κατοίκων. Ασύλληπτα πράγματα.
Τίποτα όμως δεν είναι άσχετο και ασύνδετο.
Το γεγονός, ότι αυτή η Διοίκηση της κυρίας Δούρου έφτασε να «καταγράφει» στη θητεία της δύο εθνικές τραγωδίες, είναι συνέπεια της πολιτικής ανικανότητας να εκπονήσει έργα, να στηρίξει υποδομές, να συντονίσει δυνάμεις. Συνεπώς γυρνάμε πάλι στον τρόπο διαχείρισης ή καλύτερα μη διαχείρισης των κονδυλίων. Χρηματοδότηση χρειάζονται τα αντιπλημμυρικά έργα και τα αντιπυρικά έργα, χρηματοδότηση χρειάζονται τα πυροσβεστικά οχήματα, τα ασθενοφόρα, τα περιπολικά, ο εξοπλισμός των σωμάτων ασφαλείας, χρηματοδότηση χρειάζεται η εκπαίδευση πολιτών και εμπλεκομένων σε καταστάσεις πολιτικής προστασίας. Τίποτα τυχαίο λοιπόν. 25% απορρόφηση σε κοινοτικά κονδύλια και οι πόροι που λείπουν, λείπουν από την κοινωνία τις κρίσιμες ώρες και αυτό φάνηκε.
Το 75% που λείπει, φαίνεται και στις κοινωνικές δομές. Συνάνθρωποί μας αβοήθητοι, εγκλωβισμένοι στη γραφειοκρατία προσπαθούν να επιβιώσουν ανάμεσα σε ένα κράτος διώκτη και μία Περιφέρεια απούσα από τα μικρά, τα καθημερινά, τα ανθρώπινα.
Στις 26 Μαΐου οι πολίτες της Αττικής έχουν μία μεγάλη ευκαιρία, να απαλλαγούν από τους ανίκανους και λαϊκιστές. Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η διοίκηση του επόμενου Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη είναι τεράστια, ξεκινώντας από την Πολιτική Προστασία και τα Απορρίμματα και καταλήγοντας στα μεγάλα έργα πνοής που θα δώσουν επιτέλους στην Αττική τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα που της αξίζει.
Η διοίκηση της κυρίας Δούρου είναι κατά 75% ανίκανη και πρέπει να φύγει. Η ίδια η κυρία Δούρου είναι 100% λαϊκίστρια γιατί έκανε τα ακριβώς αντίθετα από όσα έταξε και πολλά χειρότερα.
Συνεπώς η αποχή δεν είναι επιλογή. Οι πολίτες να σκεφτούν όλα όσα τραγικά έγιναν στη θητεία της κυρίας Δούρου και να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να ζουν στην αβεβαιότητα και την παρακμή.
Οι συμπολίτες μας να σκεφτούν, να κρίνουν και να επιλέξουν τον καλύτερο.
Ο Γιώργος Πατούλης, ένας πετυχημένος αυτοδιοικητικός και εκπρόσωπος της μεγαλύτερης επιστημονικής κοινότητας της χώρας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έχει αποδείξει πως πρώτα και πάνω απ’ όλα βάζει τον άνθρωπο.
Όλοι εμείς που συστρατευόμαστε μαζί του, με την εμπειρία μας, με τις φρέσκιες ιδέες μας και με τεκμηριωμένο πρόγραμμα, εγγυόμαστε πως η Αττική θα προχωρήσει επιτέλους μπροστά και θα γίνει μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης για όλη τη χώρα.
Εγώ προσωπικά με την εμπειρία μου από το εξωτερικό αλλά και από την τεχνογνωσία και εργασία μου στον Τομέα της Υγείας μπορώ να εγγυηθώ πως θα αγωνιστώ, όπως κάνω και τώρα, για την πρόληψη υγείας και τη βελτίωση των κοινωνικών δομών, δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
 
Κατσιουγιάννη Stridborg Μαρί
Οδοντίατρος
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθήνας
«Νέα Αρχή για την Αττική – Γιώργος Πατούλης»
Email: [email protected]
Web site: https://mari.gr
https://www.facebook.com/maristridborg/
 

Best Of

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Κωστής Χατζηδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη σε ρόλο-κλειδί για τις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη...

Μανώλης Κοττάκης: Το στρατηγικό βάθος του ελληνισμού

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Ακουσα προχθές το βράδυ στο...

Κωστής Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ολοκλήρωσε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Αδαμαντία Λιόλιου στο πολεμικό μέτωπο του Ισραήλ για το Open

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η καλοκουρδισμένη ενημερωτική μηχανή του Open, υπό...

Ο Τραμπ σχεδιάζει (ήδη) τη νέα ομάδα-κρούσης στο Οβάλ Γραφείο

Του Κυριάκου Βελισσάριου Οι εκλογές απέχουν πολύ ακόμη, κάθε άλλο...

Η Μελάνια αναλαμβάνει (και πάλι) να… σκουπίσει τη σκόνη από το προφίλ του Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Στην πιθανότατα περισσότερο κρίσιμη καμπή της προεκλογικής...

Ο Κένεντι άρχισε να ροκανίζει (και) τον Τραμπ

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ...

Ο ΣΕΒ “γυρίζει σελίδα”, με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο σε θέση… οδηγού

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μετά την απόφαση του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου να...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Αδαμαντία Λιόλιου στο πολεμικό μέτωπο του Ισραήλ για το Open

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η καλοκουρδισμένη ενημερωτική μηχανή του Open, υπό την ευθύνη του πολύπειρου Χρήστου Παναγιωτόπουλου, δίνει... ρέστα και στην κάλυψη της πολεμικής ανάφλεξης στη...

Ο Τραμπ σχεδιάζει (ήδη) τη νέα ομάδα-κρούσης στο Οβάλ Γραφείο

Του Κυριάκου Βελισσάριου Οι εκλογές απέχουν πολύ ακόμη, κάθε άλλο παρά έχουν κριθεί, ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο δείχνει να... βιάζεται. Επτά μήνες πριν τις κάλπες των...

Η Μελάνια αναλαμβάνει (και πάλι) να… σκουπίσει τη σκόνη από το προφίλ του Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Στην πιθανότατα περισσότερο κρίσιμη καμπή της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η Μελάνια Τραμπ πυκνώνει τις εμφανίσεις και τις...