Κ. Παπαδόπουλος: Συμμετοχή και όχι αποχή


 
Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
 
 
Τριπλές κάλπες αυτή την Κυριακή. Ευρώπη, Περιφέρεια, Δήμος! Η στάση της πολιτικής ηγεσίας (συνολικά και εξατομικευμένα) μπορεί να προκαλεί αποτροπή και αποστροφή στο εκλογικό σώμα για παρουσία στις κάλπες, όμως η Ελλάδα και ο τόπος που ζει ο καθένας, έχει ανάγκη τη συμμετοχή όλων μας! Την ουσιαστική και ενεργή παρουσία μας στην εκλογική διαδικασία!
Κατοικούμε στην Ελλάδα, (επί)βιώνουμε καθημερινά τις εξελίξεις που δρομολογούνται από την Ευρώπη και τα διεθνή κέντρα αποφάσεων. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε μια κοινωνία. Κινούμαστε και δραστηριοποιούμαστε μέσα σε αυτήν. Στον ελάχιστο βαθμό που μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, οφείλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, την ανοχή μας και να αναδείξουμε δυνάμεις, να ενισχύσουμε πρωτοβουλίες ή να εμπιστευθούμε ανθρώπους που έχουν τις ικανότητες αλλά και το σθένος να λάβουν αποφάσεις που θα καλυτερεύσουν τη ζωή μας. Ανθρώπους που εμπνέουν! Με όραμα, πυγμή και θέληση! Αποφάσεις σε συνδυασμό με ενέργειες που θα οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία στην αναγέννησή της. Σε μια ευρωπαϊκή τροχιά με στόχο την εξίσωση του Έλληνα με τον Ευρωπαίο πολίτη. Που θα προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές εκείνες, χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος. Μεταρρυθμίσεις και αλλαγές με επίκεντρο τον άνθρωπο. Με στόχο την βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής μέσα από την Παιδεία, την αλλαγή νοοτροπίας, την συνειδητοποίηση των ευθυνών μας, την ευαισθητοποίησή μας. Που θα μας επιτρέψουν να είμαστε «ευρωπαίοι» και όχι να λεγόμαστε μόνο.
Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με την αποχή από τις εκλογές. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Δεν πρέπει κάθε φορά να αφήνουμε ένα 15% επί του συνόλου της ελληνικής επικράτειας να διαφεντεύει και να κυβερνά! Στην ουσία τόσο (μπορεί και μικρότερο) είναι το ποσοστό, αν κάποιος κάνει την αναγωγή των ψηφισάντων (συνήθως 40-50%) και του κόμματος που βγαίνει πρώτο σε ψήφους (30-35% επί των ψηφισάντων). Είναι δυνατόν να κάθεται κάποιος στον καναπέ του το βράδυ των εκλογών και να αναθεματίζει για το εκλογικό αποτέλεσμα όταν δεν έχει ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα; Είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται γενικότερα για την «άδικη κοινωνία», την «άδικη εκτελεστική εξουσία», την «ανασφάλεια», την «αναρχία», την αναξιοκρατία και όλα τα «αν…» χωρίς να έχει ενεργό συμμετοχή στο ανώτατο δημοκρατικό του, συνταγματικά κατοχυρωμένο, δικαίωμα (ίσος απέναντι σε οποιονδήποτε); Σε ένα «δικαίωμα» που αποκτήθηκε με αγώνες και αίμα;
Τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά. Οι καταβολές του επίσης. Αυτά που μας ενώνουν όμως είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν! Ο τόπος ΜΑΣ! Η Ελλάδα ΜΑΣ! Η Ευρώπη ΜΑΣ!
Ξεκινώντας από τα απλά (αλλά δυστυχώς όχι αυτονόητα). Σεβασμό στο Θεό! Σεβασμό στον συνάνθρωπο! Σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου! Σεβασμό στην κοινωνία! Σεβασμό στην οικογένεια! Σεβασμό στο περιβάλλον! Σεβασμό στην πατρίδα! Σεβασμό στην ιστορία! Σεβασμό στη μνήμη! Σεβασμό στο αύριο!
Πολλοί θα σκεφτούν, «είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνουν με τους συγκεκριμένους ανθρώπους;»… Στο χέρι μας είναι να «διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι»! Επειδή οι συνδυασμοί είναι αρκετοί και την… αμέσως επόμενη μέρα θα απαιτηθεί η συνεργασία και η σύγκλιση, οφείλουμε να αναδείξουμε από κάθε ψηφοδέλτιο αυτούς που θα βάλουν στην άκρη προσωπικά ή μικροκομματικά συμφέροντα και θα ενώσουν δυνάμεις για το κοινό καλό. Την ειρήνη, τη δημοκρατία, την πρόοδο, την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την ευημερία όλων.
Ούτε τα «κότερα» και οι «Ρουβίκωνες» μας χρειάζονται ούτε όσοι απλά γεννήθηκαν φέροντας ένα συγκεκριμένο επώνυμο. Η Ελλάδα και οι Έλληνες χρειαζόμαστε ανθρώπους ειλικρινείς που να αξίζουν την εμπιστοσύνη μας. Που θα δώσουν αγώνα για τη χώρα, εντός κι εκτός συνόρων. Προβάλλοντας  το ΕΜΕΙΣ, παραμερίζοντας το ΕΓΩ. Χωρίς «παραμύθια» και φιλοδωρήματα, χωρίς αλαζονεία, εμμονές και πολιτικά «βαρίδια». Οι πολιτικοί αρχηγοί και κάθε υποψήφιος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στις απαιτήσεις που πηγάζουν από τις θέσεις ή τα αξιώματά τους! Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι προκειμένου το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι ελπιδοφόρο. Υποψήφιοι και ψηφοφόροι!
Δύσκολο να αλλάξουμε την νοοτροπία μας, αλλά όχι αδύνατο! Ο καθένας ας ξεκινήσει από τον εαυτό του! Από αυτή την Κυριακή! Με ώριμη σκέψη! Υπεύθυνα! Δημοκρατικά! Ανεπηρέαστα και συνειδητοποιημένα!
Με τη συμμετοχή στις εκλογές κι όχι την αποχή από αυτές!
 

Best Of

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

(Πάλι) ο Άδωνις δίνει τη μάχη της υπεράσπισης της κυβέρνησης (στα δύσκολα)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μαχητικός, όπως πάντα. Ειδικά στα δύσκολα. Ο Άδωνις...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...