Κ. Παπαδόπουλος: Πόσο πιθανό… να το ζήσουμε και αυτό;


 
Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
 
 
Δήλωσε ο Κατρούγκαλος: “Υπάρχει κίνδυνος και μείζον πρόβλημα ειδικά για την αξιοπιστία και των βουλευτών του Ποταμιού, εγώ θέλω να ελπίζω ότι μέχρι το τέλος δεν θα καταλήξουν σε απόφαση αμφισβήτησης της δικής τους κρίσης και σε άλλους πολιτικούς χώρους”
Συμπλήρωσε: “Σας θυμίζω ότι όταν συζητήθηκε στο πολιτικό συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ η καταρχήν εκτίμηση τους για τη συμφωνία των Πρεσπών από τους πέντε παρόντες, οι τέσσερις μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχαν θετική εκτίμηση για τη συμφωνία. Η μόνη αρνητική ήταν η κ. Γεννηματά και ως αποτέλεσμα δεν ήταν να επανεξετάσει τη θέση της η κ. Γεννηματά αλλά να καταργήσει το όργανο”.
“Πρέπει να συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ξεκαθαρίζω όμως ότι εφόσον έχει προηγηθεί, και κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει θετικά η ψήφος εμπιστοσύνης, τα δύο αυτά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά. Όποιος έχει πρόβλημα με την κυβέρνηση καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας δεν μεταφέρει και αλλάζει μάλιστα την δική του πολιτικά άποψη σε αυτό το κρίσιμο πολιτικό θέμα.»
…και πρόσθεσε: «Ο Πρωθυπουργός πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις με υψηλό πολιτικό ρίσκο και για την ψήφο εμπιστοσύνης και για την συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία επί του πολιτικού περιεχομένου της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει προφορικά δοθεί από τους βουλευτές του Ποταμιού, έχουν πει ότι τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά και ο κ. Μαυρωτάς και ο κ. Θεοδωράκης. Η πολιτική τους υποστήριξη στα λόγια έχει δοθεί, αν δεν δοθεί και με την ψήφο τους αυτό δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση ή για τη συμφωνία, είναι πρόβλημα για την πολιτική αξιοπιστία των συγκεκριμένων» ανέφερε.
Προσέξτε τι μας λέει παραπάνω ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών…
Υπάρχει η πιθανότητα ο Τσίπρας (και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φυσικά…) αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης (το πιο πιθανό) και θεωρήσει ότι δεν του βγαίνουν… τα κουκιά για την ψηφοφορία των “Πρεσπών” (πχ ορισμένοι από αυτούς που ψηφίσουν υπέρ σήμερα να μην δώσουν θετική ψήφο για τις “Πρέσπες” – πχ Ζουράρης;..) , να υποστηρίξει ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η Κυβέρνηση, έλαβε και θετική ψήφο να “προχωρήσει” την κυβερνητική πολιτική της (Δλδ να θεωρηθεί ότι το ελληνικό κοινοβούλιο έδωσε θετική ψήφο και για τις “Πρέσπες”), χωρίς τελικά να προχωρήσει σε νέα ψηφοφορία για κύρωση της” Συμφωνίας”, όπου θα απαιτούνταν, πιθανώς, και οι ψήφοι βουλευτών του Ποταμιού για να συγκεντρωθούν οι «151» πχ (δεν μιλάμε για αυξημένη πλειοψηφία, όπως θα έπρεπε, για ένα τέτοιο σημαντικό εθνικό ζήτημα) !!!
Ο δε Βούτσης το έχει πάει… ακόμα παρακάτω. Τι είπε; «Η συμφωνία μπορεί να περάσει και με λιγότερες από 151 ψήφους!», υπονοώντας πλειοψηφία μόνο «επί των παρόντων»!
Πώς είπατε…; Αποκλείεται…; Από αυτούς τα έχουμε δει όλα… Ή μήπως μάλλον όχι ΟΛΑ, ακόμα;

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...