Κ. Παπαδόπουλος: Ζαλισμένοι ή εκτός τόπου και χρόνου

 

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

 

«Σεργιανίζοντας» καθημερινά στον ημερήσιο Τύπο (διαβάζοντας ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα και οπισθόφυλλα) πραγματικά μένω έκπληκτος με τα όσα πληροφορούμαι από εφημερίδες «φίλα προσκείμενες» στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι αρθρογράφοι προφανώς ή είναι «ζαλισμένοι» από το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου (δεν θα έπρεπε, κατόπιν αυτό της 26ης Μαΐου) ή «δεν είδαν και δεν άκουσαν» τίποτα προεκλογικά ή πολύ απλά βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου!

Μοιάζουν να εκπλήσσονται, λένε, από το ότι η νέα κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει εντός Αυγούστου (παλαιοκομματική λογική τάχα) για κατάργηση ασύλου, απλή αναλογική σε δήμους («πριν καν αναλάβουν οι νέοι δήμαρχοι») και κατάργηση νέου ποινικού κώδικα. Λες και τα συγκεκριμένα ΔΕΝ είχαν προαναγγελθεί και τεθεί προς κρίση από το εκλογικό σώμα! Λες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ενημερώσει για το πως θα λειτουργήσει η Βουλή αυτό το καλοκαίρι! Λες και τελικά ΔΕΝ πήρε «νωπή εντολή» για όλα αυτά!

Αρθρογραφίες και μονόστηλα αφιερώνονται για το Μάτι. Ένα χρόνο μετά τη δολοφονική πυρκαγιά. Μετά το φιάσκο από τη συνεδρίαση του συντονιστικού στα γραφεία της Πυροσβεστικής , ανήμερα του συμβάντος, την «αλήστου μνήμης» συνέντευξη τύπου του Τζανακόπουλου, και των λοιπών αρμοδίων, και όλα όσα ακολούθησαν (αλησμόνητη η βόλτα του κ.Τσίπρα και η απάντησή του για τις καθυστερήσεις στις καταβολές των αποζημιώσεων σε πληγέντα κάτοικο: «…Δεν σας δίνω λεφτά γιατί θα τα σπαταλήσετε…(;)»). Μετά από όλα αυτά, και άλλα πολλά που έχουν καταγγείλει κάτοικοι και εγκαυματίες, χωρίς ίχνος σεβασμού στη μνήμη των 102 θυμάτων – ακόμα κι αν υποθέσουμε πως έγινε …κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για αποτροπή του «κακού», που αποδεδειγμένα ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, κυκλοφορούν γραπτά κείμενα που κριτικάρουν εξαγγελίες του Πρωθυπουργού (για επίσπευση της αξιοποίησης του ποσού από τον λογαριασμό αρωγής προς ανάπλαση της περιοχής, μεταφοράς των καμένων κορμών – στην ουσία ανανέωση της σύμβασης με τον εργολάβο που είχε λήξει με αποτέλεσμα την διακοπή των εργασιών, κα), του Υπουργού Υγείας (για παροχή από τον ΕΟΠΥΥ δωρεάν κάλυψης φαρμακευτικής, νοσηλευτικής και κάθε άλλης παροχής στους εγκαυματίες)και κάθε άλλου φορέα (Περιφέρειας, Τεχνικού Επιμελητηρίου κλπ). Ένα χρόνο τώρα καμία άδεια δεν προχώρησε (κατεδάφισης ή ανέγερσης νέου κτίσματος). Ένα χρόνο πληγέντες πληρώνουν από την τσέπη τους ή με την συνεισφορά ιδιωτών (φυσικοθεραπείες – ίδρυμα Λάτση). Ένα χρόνο τώρα και οι καμένοι κορμοί παραμένουν ως «βραδυφλεγή βόμβα» συγκεντρωμένοι σε οικόπεδο (…πού λεφτά για ανανέωση της σύμβασης και ολοκλήρωσης του έργου…, προτεραιότητα είχαν τα προεκλογικά «δωράκια»…). Ένα χρόνο χωρίς κάποια κρατική παρέμβαση στην περιοχή, τώρα θυμήθηκαν να κάνουν… «αντιπολίτευση»… Σε δράσεις που όφειλαν να είχαν γίνει πριν ένα χρόνο! Πού να τολμήσουν να πατήσουν πόδι χθες στο ετήσιο μνημόσυνο!

Διαβάζω κριτικές και για τις προγραμματικές δηλώσεις της υφυπουργού εργασίας, σχετικά με τα πρόσθετα κίνητρα στις γυναίκες για να γίνουν «νέες μητέρες» (1000€ σε κάθε νέα μητέρα, πριν τα 30 – εκτός των 2000€ σε κάθε νέα γέννα). Λογοκρισία – υποκρισία για δήθεν «ρατσισμό» εναντίον των γυναικών και της ισότητας των φύλων! Λες και… γεννούν οι άνδρες! Λες και η υπογεννητικότητα δεν είναι ένα από τα μείζονα προβλήματα της χώρας (ίσως το σημαντικότερο – μόλις χθες κυκλοφόρησε πως κατευθυνόμαστε για μια Ελλάδα των 7,5 εκ. κατοίκων)! Λες και αυτό αναιρεί τις ενέργειες που γίνονται για διασφάλιση της γυναικείας εργασίας και διευκόλυνση του ρόλου «εργαζόμενη μητέρα» («άνοιγμα» των παιδικών σταθμών για όλους, προνήπια κλπ – μέτρα που άλλα διατηρούνται και άλλα αναθεωρούνται προς το καλύτερο). Κριτικές με επιχειρηματολογία για «αύξηση των παιδιών σε ιδρύματα» λόγω κρίσης ή δήθεν την «οπισθοδρόμηση» σε συντηρητικές απόψεις και «ρητά της χούντας» περί ενίσχυσης ενός κράτους «πατρίδας-θρησκείας-οικογένειας» (λες και κάθε καπηλεία, από τους χουντικούς, ακόμη και ορολογιών ή θεσμών μεγάλης σημασίας αυτόματα καταργεί και την σημασία αυτών των θεσμών…). Οριζοντοποίηση και μηδενισμός των πάντων (κάτι σαν το «όποιος σηκώνει ελληνική σημαία είναι φασίστας»…)! Αριστερές ιδεοληψίες που επανήλθαν στο προσκήνιο με το που βρέθηκε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην αντιπολίτευση!

Σπασμωδικές κινήσεις ενός υποσυστήματος και μιας υποκουλτούρας που «πιάστηκαν αδιάβαστοι» όταν οι συνθήκες τους έφεραν στην διακυβέρνηση της χώρας, κυβέρνησαν πιο συντηρητικά και καπιταλιστικά από τους …καπιταλιστές, και τώρα καλούνται να …σιδερώσουν το αλουμινόχαρτο της αριστεροφροσύνης για να το ξαναχρησιμοποιήσουν!

Καληνύχτα σας!

Υ.Γ.: Κανείς δεν υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν «φαλτσοσφυρίγματα» της νέας κυβέρνησης. Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις προς τους ψηφοφόρους της, σχετικά με τις «Πρέσπες» ή τις τοποθετήσεις κάποιων γενικών γραμματέων (ακόμη και αν ο κ.Μαυρωτάς θεωρείται κατάλληλος για το πόστο του, ως πρώην αθλητής, ή αν ο Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως απαλλάχθηκε δικαστικά για τις φερόμενες ευθύνες του στη δολοφονική πυρκαγιά στο Μάτι, ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τότε – ουσιαστικά υπεύθυνος υπηρεσιακά ήταν ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που «προάχθηκε» από την προηγούμενη κυβέρνηση). Ηθικά και μόνο, υπάρχει θέμα! Δηλώσεις για τη Μακεδονία και την απαράδεκτη «συμφωνία» που χαϊδεύουν αυτιά είναι απαράδεκτες. Από την υιοθέτηση έως την ακύρωση απέχει απόσταση. Αλλά από την «θετική» πλευρά έως την «τήρηση της εφαρμογής της» όλα είναι μια λεπτή κόκκινη γραμμή. Ειδικά για όσους συμμετείχαν σε συλλαλητήρια ή υπήρξαν λαλίστατοι! Ακόμη και «η χώρα των Σκοπίων» δεν ικανοποιεί!

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα περίμενε κανείς, επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η ισορροπία δύναμης ανάμεσα στον Τζο...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στο προσκήνιο, λόγω ρευματοκλοπών, «προειδοποιεί»-αναγγέλλειι το αρμόδιο Υπουργείο από τον Μάιο. Ρευματοκλοπές από...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν αναμενόμενη, με αφετηρία την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση...