Κουτσούμπας: Να αλλάξει ριζικά αυτό το σάπιο σύστημα


 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κυρίες και κύριοι βουλευτές
Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση αναζητά ψήφο εμπιστοσύνης, δεν είναι τίποτε άλλο από την κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, πιο συγκεκριμένα των παζαριών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμένο.
Και βέβαια, αυτή η εξέλιξη βολεύει και τους δύο σας, κύριε Τσίπρα.
Γιατί σας δίνει τη δυνατότητα, αφενός, σε εσάς να διασώσετε την κυβέρνησή σας με τις ψήφους των βουλευτών των ΑΝΕΛ. Αφετέρου, στον μέχρι πρότινος συνεταίρο σας τον κ. Καμένο, να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Εμφανιζόμενος, μάλιστα, ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική, στην οποία όχι απλά έβαλε πλάτη, αλλά πρωτοστάτησε και στην υλοποίησή της, όλο το προηγούμενο διάστημα.
Και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη βουλή και το ποιοι τελικά θα είναι οι νέοι πιθανοί συνοδοιπόροι του κ. Τσίπρα, το κρίσιμο ζήτημα είναι τελικά ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει αυτήν την κυβέρνηση.
Κι αυτό να το κάνει και μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του, αλλά και στις επικείμενες εκλογές, τόσο τις βουλευτικές, όσο και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Ο λαός να καταψηφίσει μια κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Και γι’ αυτό ακριβώς ο κ. Τσίπρας ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου, όπως είπε να ολοκληρώσει η κυβέρνησή του το έργο της, να κλείσει τις εκκρεμότητές της. Αλίμονο…
Άλλωστε ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά πλέον και σας αναγνωρίζει τη βρώμικη δουλειά που αναλάβατε για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, για λογαριασμό του Τραμπ, για λογαριασμό της Μέρκελ και των άλλων δυναστών του λαού μας, σε αυτήν τουλάχιστον τη φάση.
Και καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να την ολοκληρώσετε. Είσαστε πολύ συνεπείς μόνο σ΄ αυτό. Και γι αυτό σας στηρίζουν όλοι αυτοί οι ορκισμένοι εχθροί του ελληνικού λαού, με κάθε τρόπο.
Και τι δεν είπατε…
Τι να κατακτήσει η χώρα τον «ηγετικό της ρόλο» στα Βαλκάνια!
Τι να εξασφαλίσει μέσα από τις συμμαχίες, τις λυκοσυμμαχίες δηλαδή, τη «σταθερή» πορεία της!
Τι να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο!
Τώρα τι ακριβώς εννοεί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “ηγετικό ρόλο”, άλλου παπά ευαγγέλιο…
Αυτό που ισχύει είναι αυτό που το ΚΚΕ σας έχει πει εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Ότι η κυβέρνησή σας, έχει αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου για τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διεκδικώντας μερίδιο και για λογαριασμό κάποιων μερίδων της εγχώριας αστικής τάξης.
Αυτά που λέτε, δεν τα ακούμε βέβαια πρώτη φορά.
Τα έχουμε ξανακούσει και από την κυβέρνηση Σημίτη παλιότερα, τότε που συνέδραμε στο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.
Το έλεγαν όλοι αυτοί που σήμερα φιγουράρουν στις στημένες εκδηλώσεις για τα δήθεν «προοδευτικά» σας μέτωπα.
Σας βλέπουμε στην καθημερινότητα. Η πρόοδος ξεχειλίζει από τα μπατζάκια σας. Τόσο όσο και των προηγούμενων!
Αυτή είναι η περιβόητη «ανάκτηση του ηγετικού ρόλου» που επικαλείται η κυβέρνηση! Ηγετικού ρόλου στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, οι οποίοι θέτουν σε κινδύνους τον ελληνικό λαό.
Κι όταν μιλάμε για μερίδιο από τη μοιρασιά, οι εργαζόμενοι που μας ακούν, μπορούν να καταλάβουν ότι μιλάμε για τα πεδία κερδοφορίας που θα ανοίξουν για κάποιους μονοπωλιακούς ομίλους στην περιοχή.
Γιατί για τους εργαζόμενους, μόνιμα, εξακολουθεί να γράφει μηδέν εις το πηλίκον.
Η συμφωνία που υπογράψατε κ. Τσίπρα με τον κ. Ζάεφ είναι μια βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή, τους οποίους, τόσο εσείς όσο και ο κ. Καμένος, υπηρετήσατε με πολύ μεγάλη συνέπεια.
Μαζί μετατρέψατε την χώρα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη.
Με επέκταση της βάσης της Σούδας.
Μεταφορά drones στη Λάρισα, δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.
Ακόμα και τη μεταφορά “ειδικών όπλων”, ανάμεσά τους και πυρηνικών σχεδιάζετε στον Άραξο.
Ο κ. Καμένος για λογαριασμό της δικής σας κυβέρνησης υπέγραψε όλες τις αποφάσεις των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που συνιστούν και πολεμική προετοιμασία απέναντι στη Ρωσία.
Για λογαριασμό της κυβέρνησης επέβλεπε τις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις πολέμου με τη συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Βέβαια για όλα αυτά, για την πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, καμιά αντιπαράθεση, κανένας καβγάς δεν γίνεται ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη.
Ούτε φυσικά ανάμεσα στα στελέχη τους, που δεν χάνουν ευκαιρία να αρπαχτούν, για να ‘χουν να παίζουν τα βραδινά δελτία ειδήσεων με κάθε τι επουσιώδες.
Γιατί αυτά τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δεν τα αμφισβητεί ούτε η ΝΔ, ούτε εκείνοι που ψαρεύουν στα θολά νερά του αντιδραστικού εθνικισμού, του φασισμού, παίζοντας το παιχνίδι των ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία.
Άκουσε κανείς κάποια έστω λογομαχία ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων, γιατί η κυβέρνηση δίνει το 2% του ΑΕΠ, 4 δισ. ευρώ δηλαδή, κάθε χρόνο, για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, που καμία σχέση έχουν με την άμυνα της χώρας, αλλά μόνο με επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την ίδια στιγμή που ο λαός υποφέρει τόσα χρόνια τώρα;
Όχι βέβαια. Τσιμουδιά για όλα αυτά.
Ο πραγματικός λόγος που η ΝΔ και τα στελέχη της φωνάζουν είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ της έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα. Γιατί υλοποιεί κατά γράμμα όσα εκείνη δεν πρόλαβε να κάνει.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Ο κύριος Τσίπρας, πριν, μας είπε ακόμη ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι το δεύτερο μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησής του, μετά την έξοδο από τα μνημόνια!
Αυτά τα έκανε πρόβα βέβαια για να τα πει στην Μέρκελ, πριν την συναντήσει και φυσικά τα επανέλαβε και μετά, τα είπε και σήμερα.
Φυσικά η Μέρκελ του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Αλίμονο…
Πώς είναι δυνατόν τώρα, λοιπόν, να ζητά από όσους τουλάχιστον ακόμα εξακολουθούν να λένε go back, επί της ουσίας της πολιτικής της βέβαια και όχι από τα προεκλογικά μπαλκόνια, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας, προς άγραν τότε και κοροϊδία ψηφοφόρων που άκουγαν βέβαια οι άνθρωποι, με καλή θέληση και πίστευαν σε αυτά που έλεγε.
Θεωρείτε επίτευγμά σας μια επαίσχυντη συμφωνία που έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, των άλλων δυνάμεων που επιδιώκουν η γειτονική χώρα να ενταχθεί άμεσα στη ΝΑΤΟϊκή πολεμική μηχανή, μόνο και μόνο για να κοπεί η φόρα στα ρωσικά, κινεζικά και άλλα ξένα κεφάλαια στα Δ. Βαλκάνια.
Το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών μιλάει καθαρά για επικύρωση από την ελληνική βουλή του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας και η “επίλυση της μεγάλης εκκρεμότητας”, για την οποία καμαρώνετε μάλιστα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρείτε επίτευγμα μια συμφωνία «καταπέλτη» κατά των συμφερόντων και του ελληνικού λαού, αλλά και του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της Βαλκανικής.
Κι αυτό γιατί ενισχύει στα Βαλκάνια τον δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, που βαρύνεται με δεκάδες αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, με αλλαγές συνόρων και αιματοκύλισμα λαών.
Θεωρείτε επίτευγμα μια συμφωνία που, παρά τους εκατέρωθεν συμβιβασμούς, όχι μόνον δεν βάζει τελικά τέρμα στον αλυτρωτισμό, αλλά με τις διατυπώσεις, τη σημειολογία και τα διάφορα σημεία στα οποία αναφέρονται αυτά, αφήνουν ανοικτά για μελλοντική αξιοποίηση, ανάλογα βέβαια με τα συμφέροντα όσων κινούν τα νήματα των συμφερόντων, δίνοντας «αέρα στα πανιά» του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού από όλες τις πλευρές.
Έτσι, άλλωστε, προχωράει το γνωστό «διαίρει και βασίλευε».
Όλοι σας εδώ μέσα, από τους συγκυβερνώντες σήμερα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τους κυρίους της ΝΔ, μέχρι τους υπόλοιπους του «αστικού τόξου» έως και τη φασιστική-ναζιστική ΧΑ, ευθύνεστε, γιατί η προσοχή του λαού λαθεμένα βρίσκεται στην ονοματολογία.
Την ίδια ώρα, βέβαια, τα ουσιώδη ζητήματα, τα υπόλοιπα τα οποία θέτει το ΚΚΕ, αλλά και ευρύτερες σήμερα λαϊκές δυνάμεις, όπως είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και το επικίνδυνο των εξελίξεων συνολικά, που ναρκοθετούν το μέλλον των λαών της Βαλκανικής, όλοι σας προσπαθείτε να τα κρύψετε από τον ελληνικό λαό.
Κι αφήστε αυτά που ξέρετε περί σταθερότητας, περί ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο! Μας τα ‘χουν πει και οι προηγούμενοι. Ξέρετε πολύ καλά πως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, δεν αποτελούν εγγύηση πραγματική για την ειρήνη και την ασφάλεια.
Είναι αυτοί που ξεκίνησαν τον «φαύλο κύκλο» της αλλαγής συνόρων τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζουν τώρα στο Κόσοβο, σήμερα, σπρώχνοντας τα πράγματα από 1η Γενάρη του ’19, στην συγκρότηση της «Μεγάλης Αλβανίας», που θα είναι υποχείριο στους σχεδιασμούς τους, σε βάρος και των συμφερόντων όλων των λαών και του ελληνικού, αλλά και του γείτονα αλβανικού λαού.
Οι αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές βάσεις δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορά μας, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου επεμβάσεων, για να προστατεύσουν συμφέροντα επίσης ενεργειακών κολοσσών. Θα μετατρέψουν όμως την Ελλάδα σε πραγματικό “μαγνήτη” νέων πιθανών οικονομικών, πολιτικών, ακόμα και στρατιωτικών επιθέσεων.
Άλλωστε, η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρουσία των βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα, η οποία αμφισβητεί καίρια κυριαρχικά δικαιώματά μας στο Αιγαίο.
Ούτε, βέβαια, εμπόδισε την κατοχή του 40% της Κύπρου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα…
Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Παίζει το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου” σε όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές.
Καμία από αυτές τις συμμαχίες σας δεν σταμάτησε την προκλητική στάση της άρχουσας τάξης της Τουρκίας.
Καταλάβατε κ. Τσίπρα, κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι πρόκληση να μιλάτε για επίτευγμα όταν αναφέρεστε στη συμφωνία των Πρεσπών.
Αυτά μη τα λέτε λοιπόν στον ελληνικό λαό, που εσείς ναρκοθετείτε το μέλλον του.
Αυτά κρατήστε τα να τα λέτε στις συναντήσεις σας με τους εταίρους σας, μπας και σας δώσουν καμιά εργολαβία παραπάνω.
Γι’ αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ καταψηφίζει τη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.
Για αυτούς τους λόγους υπερασπίζεται την αλληλεγγύη, την κοινή πάλη των λαών ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια τον αλυτρωτισμό, ενάντια στους σχεδιασμούς των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Μας είπε επίσης ο κ. Τσίπρας ότι θέλει ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης, γιατί έχει μπροστά του πολύ σημαντικές προκλήσεις.
Επανέλαβε όλα αυτά τα γνωστά περί αποκατάστασης της κανονικότητας, στήριξης της κοινωνίας, των πιο αδύναμων κτλ.
Μάλιστα μας είπε ότι το «ατού» του είναι η οικονομία.
Βέβαια ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλοι εδώ μέσα για να μην αδικήσουμε κανέναν από τα άλλα κόμματα, όταν μιλάτε για οικονομία, μιλάτε για μια οικονομία, όπου οι βασικοί της δείκτες είναι μόνο η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων κι αυτή δεν είναι άλλη, βέβαια, από τη γνωστή και μη εξαιρετέα καπιταλιστική οικονομία της εκμετάλλευσης και αδικίας.
Εμείς, λοιπόν, δεν θα σας παραθέσουμε σήμερα τα στοιχεία της κερδοφορίας. Τα διαβάζουμε, τα μελετάμε, τα ξέρετε κι εσείς, τα ξέρουμε κι εμείς, τα ξέρουμε όλοι.
Όμως, θα σας παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία που αφορούν την “οικονομία” της εργατικής λαϊκής οικογένειας, που τα στοιχεία της είναι αμείλικτα και βάζουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του:
– Κατά 66,3% αυξήθηκαν την τελευταία τριετία όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και βρίσκονται αντιμέτωποι με «αναγκαστικά μέτρα είσπραξης».
– Η μάζα των «φρέσκων» ληξιπρόθεσμων χρεών, στη διάρκεια αυτού του μήνα, εκτοξεύτηκε κατά 850 εκατ. ευρώ και συνολικά στο 11μηνο έφτασε περίπου στα 9,7 δισ. ευρώ.
– Οι «οφειλέτες στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης», δηλαδή βρίσκονται στο «παρά 5» της επιβολής τους, φτάνουν κοντά στα 2 εκατομμύρια, για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή είναι 1.800.000 άνθρωποι.
– Το 31,4% των εργαζομένων δουλεύει με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.
– Το 2018, 1 στους 5 εργαζόμενους δούλευε με ελαστικές μορφές απασχόλησης, από 1 στους 10 που ήταν το 2013.
– Το 57,41% των νέων θέσεων εργασίας είναι με συμβάσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.
– 1 δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2019, την ίδια στιγμή που μειώνεται η φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο και στα κέρδη του. Και αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα στοιχεία.
Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ
Η προπαγάνδα σας περί “θετικών μέτρων”, που μένουν να υλοποιηθούν στους λίγους μήνες που απομένουν ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας σας είναι, έτσι κι αλλιώς, στάχτη στα μάτια του λαού.
Βέβαια, ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ότι ακόμη και αυτά τα λίγα, τα ψίχουλα, δεν θα δίνονταν, αν δεν υπήρχαν οι αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος, αν δεν υπήρχε η καθοριστική συμβολή, η πίεση του ΚΚΕ.
Τα ημίμετρα αυτά όμως, όχι μόνο δεν κλείνουν πληγές των μνημονίων, όπως ισχυρίζεται και είπε σήμερα η κυβέρνηση, αλλά ούτε καν ανακόπτουν έστω, το περαιτέρω άνοιγμα αυτών των πληγών.
Δεν είναι, παρά η επιστροφή ενός πολύ ελάχιστου μέρους από την τεράστια ληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται.
Αυτό άλλωστε δείχνουν και η διατήρηση των μνημονιακών νόμων και τα ματωμένα πλεονάσματα και η ασφυκτική επιτροπεία και η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και κατασχέσεων και η ένταση της φοροληστείας και η γενίκευση της μερικής απασχόλησης. Ο περιορισμός της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η επιτάχυνση των πλειστηριασμών, τα νέα προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο και τόσα άλλα.
Η περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη, στην οποία ορκίζεστε όλοι σας, μπορεί να επέστρεψε, έστω και αδύναμα, έστω τα δύο τελευταία χρόνια, έστω και με επισφάλεια, όμως δεν επέστρεψαν στις τσέπες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, οι τεράστιες απώλειες, που είχαν στα χρόνια της κρίσης, έστω στο ελάχιστο.
Το ακριβώς αντίθετο. Η διαιώνιση και κλιμάκωση της εργασιακής ζούγκλας, της φοροληστείας, της υποβάθμισης -ακόμη και κρίσιμων για την ανθρώπινη ζωή- κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, είναι το “προαπαιτούμενο” της δικής σας «ανάπτυξης». Και σε αυτήν ορκίζεστε όλοι σας.
Αυτήν την πολιτική υπηρετείτε με συνέπεια τόσο εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ και άλλα κόμματα. Είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να θυσιάσετε λαϊκά δικαιώματα, εργατικά δικαιώματα, προκειμένου να εξασφαλίστε τα κέρδη λίγων.
Κι αυτή τη στρατηγική σας σύγκλιση προσπαθείτε να κρύψετε στήνοντας κάλπικα δίπολα, κάλπικα διλήμματα, όπως το παλιό αραχνιασμένο πλέον από τα πολλά χρόνια του «παλαιού και βαθέως» ΠΑΣΟΚ, όπως θυμόμαστε, περί «προόδου» από τη μια και «συντήρησης» από την άλλη. Άλλωστε, το δήθεν “προοδευτικό” μέτωπό σας κύριε Τσίπρα, συμπεριλαμβάνει πρόσωπα, που τα προηγούμενα χρόνια διακρίθηκαν ως κορυφαίοι υπουργοί και παράγοντες κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, με πλούσιο αντιλαϊκό έργο. Από γνωστούς αντικομουνιστές δημοσιογράφους, μέχρι συντάκτες των τρομονόμων.
Ενώ, κάποιοι άλλοι ήταν στελέχη βέβαια και του Συνασπισμού, του δικού σας κόμματος του παλιού (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που αφού περιπλανήθηκαν σε ΠΑΣΟΚ, σε ΠΟΤΑΜΙ, σε ΔΗΜΑΡ κλπ, κατέληξαν σήμερα πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ του αμοραλισμού, του τυχοδιωκτισμού, της μνημονιακής πολιτικής.
Για να μη μιλήσουμε φυσικά για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, που αφού κατάφεραν τελικά να σας βάλουν για τα καλά στις ράγες του τρένου των ΗΠΑ, όπως δήλωσε μόλις χτες ο κυβερνητικός συνεταίρος σας, τώρα σας ακολουθούν απ’ ότι φαίνεται, όχι πλέον ως συνιστώσα της κυβέρνησης μόνο, αλλά και ως συνιστώσα κάποιοι του ίδιου κόμματός σας, του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να δούμε λοιπόν τι είναι πραγματικά πρόοδος για το λαό, για τη νεολαία.
Γιατί πρόοδος, σίγουρα δεν είναι ένα φτιασίδωμα, μια αναπαλαίωση ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος, το οποίο έχει χάσει την αξιοπιστία του στο λαό.
– Πρόοδος είναι να είσαι ικανός να αξιοποιείς την όποια δυσκολία, το όποιο ρήγμα, την όποια αστάθεια του βάρβαρου και διεφθαρμένου συστήματος για να ανακόπτεις, μαζί με το λαό, το αντιλαϊκό έργο, να βάζεις εμπόδια, να κερδίζεις χρόνο για την οργάνωση της αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος, ώστε ο λαός να βάλει τη πραγματική σφραγίδα του στις εξελίξεις.
– Πρόοδος είναι, να μεγαλώνει η λαϊκή αμφισβήτηση και δυσαρέσκεια απέναντι στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, που όλοι σας από διάφορα πόστα εδώ μέσα υπηρετείτε.
– Πραγματική πρόοδος είναι ο λαός να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, τις δυνατότητες που δημιουργεί η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας.
– Πρόοδος για το λαό είναι η ανατροπή του µνηµονιακού και αντιλαϊκού οπλοστασίου, για να ανακτήσουν οι εργαζόμενοι τις οικονομικές απώλειες, το εισόδημά τους, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους.
– Πραγματικά «σύγχρονο» είναι να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν Παιδεία, Υγεία – Πρόνοια, να απολαμβάνουν τον τεράστιο πλούτο, που μόνο οι ίδιοι παράγουν.
– Πρόοδος είναι να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές αλυσίδες και τα θανατηφόρα σχέδια των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και οργανισμών.
Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, η κίνηση ενός κόσμου προς ακροδεξιά, αντιδραστικά κόμματα δεν είναι και τόσο αυθόρμητη, όσο θέλετε κάποιοι από σας να την παρουσιάζετε.
Πίσω απ’ αυτά τα κόμματα υπάρχουν κάποια κέντρα του συστήματος, τμήματα της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, ακόμα και κάποιες πρεσβείες, σε μια σειρά χώρες, που σ’ αυτή τη φάση επενδύουν στον αντιδραστικό εθνικισμό, στον οικονομικό προστατευτισμό, στην αναζήτηση άλλων συμμαχιών για να ανακόψουν την επιδείνωση της θέσης τους, δηλαδή, της ανταγωνιστικότητας των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων.
Αυτό δείχνουν και το BREXIT και η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού σε μια σειρά χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ και αλλού.
Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιες δυνάμεις, που εμφανίζονται με ένα κάλπικο, με ένα επιφανειακό δυναμισμό και έντονο λαϊκισμό, παίζουν το ρόλο τους, μόνο για να εγκλωβίζουν τη λαϊκή αγανάκτηση, τη δυσαρέσκεια, που αυξάνεται σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν τόσο οι ονομαζόμενες δεξιές, νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, όσο και οι λεγόμενες αριστερές, σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις.
Τέτοιες ακροδεξιές φασιστικές δυνάμεις αυξάνουν την επιρροή τους, και εξαιτίας της ίδιας της πολιτικής της ΕΕ, της ανιστόρητης εξίσωσης φασισμού – κομμουνισμού που όλοι οι φίλοι μαζί της Μέρκελ και του Μακρόν, του Σαλβίνι και του Όρμπαν, κατά περίσταση, διατυμπανίζουν στις Βρυξέλλες.
Πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού και της ακροδεξιάς δεν μπορούν να είναι όσοι έχουν γίνει σημαιοφόροι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που έσπειραν και συνεχίζουν να σπέρνουν το δηλητήριο του διχασμού, του ρατσισμού, ανάμεσα στους λαούς.
Δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι του φασισμού όσοι δείχνουν μόνο την Λεπέν ή τον Όρμπαν και την ίδια στιγμή έχουν γίνει οι καλύτεροι συνέταιροι του Τραμπ, όσοι συγκυβερνούσαν 4 χρόνια με τον Καμένο, όπως επίσης και όσοι ξανασερβίρουν τη χρεοκοπημένη θεωρία και τα παραμύθια για δήθεν δίκαιη, φιλολαϊκή ΕΕ, που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, ούτε θα υπάρξει ποτέ στα πλαίσια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Δεν μπορεί να είναι αντίπαλοι του φασισμού, του κρατικού αυταρχισμού, όσοι τραυματίζουν συνδικαλιστές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, γιατί αγωνίζονται, τραυματίζουν ακόμα και βουλευτές με χημικά και οβίδες κρότου λάμψης, χτυπώντας στα τυφλά, βάζοντας σε κίνδυνο την αρτιμέλεια και τη ζωή συνανθρώπων μας, όπως πρόσφατα του βουλευτή του κόμματος Γ. Δελή κατά την πορεία των εκπαιδευτικών. Μόνο να θυμηθούν οι σημερινοί της κυβερνητικής πλειοψηφίας βουλευτές τί έλεγαν οι ίδιοι όταν ήταν στην αντιπολίτευση για τέτοιες αντίστοιχες τέτοιες επιθέσεις. Και αυτό φτάνει έστω και μόνο για την συνείδησή τους και για όλους όσους μας ακολουθούν και εξακολουθούν να αγωνίζονται από τα μετερίζια τα καθημερινά, στους τόπους δουλειάς, στις σχολές, στα σχολεία, στα χωριά και τις πόλεις της πατρίδας μας.
Τέτοιες δήθεν προοδευτικές συμμαχίες, που ασκούν αντιλαϊκές πολιτικές, όπως εσείς τις οραματίζεστε και τις ομολογείτε συνεχώς, στο όνομα μάλιστα της προόδου και της αριστεράς, δεν αποτελούν μέτωπο στο φασισμό. Ίσα – ίσα τον τροφοδοτούν και ακούστε μας καλά σε αυτό που λέμε, το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, αλλά μπροστά σας θα τα βρείτε και εσείς, αλλά κυρίως θα τα βρει ο ελληνικός λαός και γι αυτόν νοιαζόμαστε πρώτα από όλα.
Κυρίες και κύριοι
Ξέρουμε ότι τα παζάρια δεν τελείωσαν, θα συνεχίζονται όχι μόνο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και μετά και εσείς το ξέρετε, όλοι το ξέρουν και ο ελληνικός λαός που δεν ξέρει άμεσα ή δεν έχει και αρκετή ενημέρωση το ψυχανεμίζεται και αυτό.
Οι μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, που είναι σε εξέλιξη, αποδεικνύουν -πέρα από τον τυχοδιωκτισμό ορισμένων- ότι οι διαφορές ανάμεσά σας, ανάμεσα στα κόμματά σας είναι τόσο μικρές, γιατί οι συγκλίσεις σας στα στρατηγικά, στα μεγάλα, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα, είναι πολύ μεγάλες.
Με εξαίρεση το ΚΚΕ, η μεταπήδηση από το ένα κόμμα στο άλλο, είναι πλέον πολύ εύκολη μέσα σε αυτή τη σύνθεση αυτής της βουλής της τελευταίας 4ετίας.
Μια ματιά να ρίξει κανείς στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές και το πώς κατέληξαν οι 300 μέχρι σήμερα, θα διαπιστώσει ότι το μοναδικό σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ.
Και αυτό είναι ένα επιπλέον κριτήριο για το λαό, που πρέπει να το πάρει σοβαρά υπόψη του. Και είναι σταθερό το ΚΚΕ, ακριβώς γιατί είναι σταθερά προσανατολισμένο στα λαϊκά συμφέροντα, σταθερό απέναντι στα πολιτικά παιχνίδια, απέναντι την διαφθορά των κυβερνώντων, απέναντι στον κάθε είδους τον τυχοδιωκτισμό.
Εμείς και με αφορμή τη σημερινή συζήτηση απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό να σκεφτεί:
Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά, καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά, αποφασιστικά, δυναμικά παντού, ώστε να αλλάξει τελικά ριζικά αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.
Γι’ αυτό του λέμε να μην αναζητά επιμέρους διαφορές ανάμεσα σε κόμματα ίδιας κοπής, αλλά να κάνει την πραγματική αυτή τη φορά «διαφορά», με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.
Για να δυναμώσει ακριβώς η διεκδίκηση, η ελπίδα, ο στόχος της πραγματικής, της ριζικής ανατροπής.
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν λέμε ΟΧΙ.
Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...