Κορκίδης: Να μην θέτει η κυβέρνηση πρόσθετα προσκόμματα και επιβαρύνσεις που δημιουργούν προβλήματα στην άσκηση της επιχειρηματικότητας


 
Με επιστολές του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χ. Σπίρτζη, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κα Ο. Γεροβασίλη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, την Περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρ. Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής, κ. Ι. Βασιλείου και τους Δημάρχους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας- Ειδυλλίας και Μεγαρέων, κ. κ. Ν. Μελετίου, Γ. Τσουκαλά, Ι. Κριεκούκη, Γ. Σταμούλη αντιστοίχως, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, ζήτησε την προσωρινή αναστολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας φορτηγών στο Θριάσιο και την επαναθεώρηση αυτής, βάσει ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής και οικονομοτεχνικής μελέτης, έπειτα και από το σχετικό ψήφισμα, που είχαν εκδώσει οι ενδιαφερόμενοι φορείς. Σημειώνεται ότι, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Αττικής συζήτησε το θέμα με την Περιφερειάρχη Αττικής, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή του Επιμελητηρίου και ενημέρωσε ότι, αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί. Ειδικότερα, σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής:
«…Πρόκειται για τον Ν. 4388/2016 και την Εφαρμοστική αυτού Υπ. Απόφαση ΔΝΣγ/οικ. 70849/ΦΝ 393/26-10-2017, βάσει των οποίων οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έδωσαν πρόσφατα εντολή στις Αυτοδιοικητικές Αρχές του Θριασίου να αναρτήσουν σχετικές πινακίδες απαγόρευσης της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε κρίσιμο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής του Θριασίου.
Είναι προφανές ότι, η εν λόγω Υπ. Απόφαση, στοχεύει στην ενίσχυση της χρήσης – μετά διοδίων – των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας, με παράλληλη ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου σε εναλλακτικές, παράπλευρες αυτών, οδούς.
Αναφερόμενοι όμως στην περιοχή του Θριασίου, όπου εδρεύουν οι περισσότερες βιομηχανικές και μεταφορικές εταιρείες της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής, αφού κρίσιμες υποδομές (σύνδεση Λ. Σχιστού – Περιφερειακής Αιγάλεω, παράπλευροι Αττικής οδού και έξοδος 3 αυτής) δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί, ενώ παράλληλα απουσιάζει ενιαίο, παράπλευρο οδικό δίκτυο, αλλά διαχεόμενο σε εναλλακτικές οδούς σε όλο το Θριάσιο, η εφαρμογή τέτοιων νομοθετικών μέτρων, επί του παρόντος, δεν αποτελεί μόνον μία ακόμη γραφειοκρατική και οικονομική επιβάρυνση, αλλά καθιστά απολύτως αδύνατη την δυνατότητα επιβίωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Γι’ αυτό άλλωστε υπήρξε αναβολή εφαρμογής των νομοθετικών αυτών ρυθμίσεων ειδικά για το Θριάσιο, αναγνωρίζοντας τις απαγορευτικές προϋποθέσεις, που συνδέονται με ένα τόσο μεγάλο και κρίσιμο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής.
Με δεδομένα τα ανωτέρω και τη βούλησή σας να λαμβάνονται μέτρα εφαρμόσιμα και ωφέλιμα, τόσο για την τοπική, όσο και για τη εθνική μας οικονομία, παρακαλούμε για την προσωρινή αναστολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Θριάσιο και επαναθεώρηση αυτής, βάσει ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής και οικονομοτεχνικής μελέτης».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό και επείγον θέμα, που επηρεάζει, αυτή τη στιγμή, άμεσα την βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων της περιοχής και των μεταφορέων. Η ανταγωνιστικότητα της χώρας, στη μετά την κρίση εποχή, θα κριθεί από την επιτυχή προσαρμογή των επιχειρήσεων στις απαιτήσεις και τις ευκαιρίες του σύγχρονου περιβάλλοντος, το οποίο όμως είναι ακόμα υπό διαμόρφωση. Γι΄ αυτό το λόγο, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θέτει πρόσθετα προσκόμματα και επιπλέον επιβαρύνσεις που δημιουργούν σε καθημερινή βάση προβλήματα στην άσκηση της επιχειρηματικότητας».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...