Κικίλιας: Προσπαθούν να σωθούν… στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας


 
Ομιλία Βασίλη Κικίλια στη Βουλή στη συζήτηση για την τροπολογία του ΥΠΕΘΑ για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα
 
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
 
Ο κ. Καμμένος είπε στην εισήγησή του ότι αυτή είναι μία τροπολογία που έχει να κάνει με αντισταθμιστικά – αυτά που ξόρκιζε μαζί με τον κ. Τσίπρα – από την εποχή του κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου το 2005.
 
Ο κ. Καμμένος που έχτισε την πολιτική του καριέρα κατακεραυνώνοντας πρώην πολιτικούς, αμαρτίες του ΥΠΕΘΑ εξοπλιστικών προγραμμάτων και αντισταθμιστικών ωφελημάτων, φέρνει σήμερα στη Βουλή τροπολογία που στηρίζεται σε σύμβαση του 2000, δηλαδή του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, με την οποία υπερασπίζεται την τροπολογία που φέρνει στη Βουλή για τα F-16.
Η τροπολογία αυτή όμως δεν έχει να κάνει με την αμερικανική κυβέρνηση. Έχει να κάνει με τον προμηθευτή, τη Lockheed Martin και το ΥΠΕΘΑ.
Η κύρια σύμβαση λοιπόν που στηρίζει την τροπολογία του, δεν είναι του κ. Σπηλιωτόπουλου του 2005, είναι του 2000. Και με αυτή προσπαθείτε 19 χρόνια μετά, όχι με ένα νέο LOA, με μια νέα συμφωνία, να περάσει αντισταθμιστικά στην ΕΑΒ που την έχουν διαλύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια!
 
Ο κ. Τσακαλώτος που συνυπογράφει, χρηματοδοτεί την ΕΑΒ αποσπασματικά. Η ΕΑΒ θα δώσει σε υπεργολάβους το 70% αυτών των 230 εκατομμυρίων και το άλλο 30% θα πάει με απ’ ευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες, την ώρα που οι φήμες στην πιάτσα οργιάζουν…
 
Υπάρχει ούτως ή άλλως θέμα γιατί η τροποποίηση αυτή δεν ήρθε στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.
 
Ο κ. Καμμένος πηγαίνει σε στρατιωτικές μονάδες σε όλη τη χώρα και δηλώνει ότι αυτή είναι ίσως η τελευταία του επίσκεψη ως ΥΕΘΑ, ενώ διαρρέει συνεχώς ότι είναι έτοιμος να τα «τινάξει όλα στον αέρα» και να φύγει προς χάριν της μη ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ουσιαστικά είναι Υπουργός υπό προθεσμία κάποιων ημερών.
Αποφασίζει λοιπόν τις τελευταίες μέρες της θητείας του, να φέρει αυτή την τροπολογία 230 εκ. ευρώ, ενώ μαζί με τον κ. Τσίπρα έλεγαν στο Κοινοβούλιο ότι σέβονται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο.
 
Κύριε Υπουργέ, αν όντως φεύγετε σε λίγες μέρες, δεν έχετε την ηθική νομιμοποίηση να φέρνετε μια τέτοια τροπολογία από το 2000 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου για αντισταθμιστικά, σε ό,τι έχει να κάνει με υπεργολάβους που δεν ξέρουμε, για 230 εκ. που πληρώνει ο ελληνικός λαός.
 
Αυτό είναι το διακύβευμα. Θεωρώ δεδομένο ότι το Κοινοβούλιο στο σύνολό του θέλει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Θεωρώ επίσης δεδομένο, ότι οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτούν, καλή τη πίστη, να αποσυρθεί αυτή η τροπολογία και να έρθει στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.
 
Εκτός αν έχουν προσχωρήσει όλοι στη λογική ότι γίνεται της… καρέκλας και ο καθένας ντηλάρει για τον εαυτό του όπως μπορεί, προκειμένου να σωθεί στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας ή να διατηρήσει το πολιτικό του κεφάλαιο ή να μην έχει άλλες συνέπειες και επιπτώσεις.
 
Ευχαριστώ πολύ.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....