Θ. Αναστασιάδης: Είναι αδιανόητο να μην υπερασπίζεται η Ελλάδα τις μειονότητές της


 
Γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης
Πηγή: protothema.gr
 
Αδιανόητο η Ελλάδα να μην υπερασπίζεται τις μειονότητές της

Με νόμο και τρόπο σε όλα τα μέτωπα εντός και εκτός Ελλάδας
Απίστευτες χυδαιότητες που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ ξανά από πρωθυπουργό -έστω και αυτής της- χώρας εκτόξευσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σωρηδόν εναντίον των Ελλήνων, με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον δολοφονημένο Κωνσταντίνο Κατσίφα. Ως εδώ τίποτα το πολύ περίεργο μια που το ευγενές αυτό φύλο, οι Αλβανοί, δεν φημίζονται για τους τρόπους τους, ούτε για τον πολιτισμό τους, και ειδικά ο Εντι Ράμα έχει κάνει καριέρα ως επαγγελματίας τραμπούκος και υβριστής του Ελληνισμού.

Να πούμε ότι ξεπέρασε κάθε όριο; Οχι, γιατί ο άνθρωπος αυτός δεν γνωρίζει όρια, όπως προφανώς δεν έχουν όρια το μίσος και το κόμπλεξ των Αλβανών απέναντί μας. Η είδηση είναι αλλού. Στο ότι στις τόσες και τόσες χυδαιότητες δεν δόθηκε ούτε μία απάντηση από ελληνικής πλευράς έτσι για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Αλήθεια, τι κάνουμε; Φοβόμαστε και τους Αλβανούς τώρα; Και δεν θέλουμε τάχα να οξύνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις; Μα τι όξυνση να υπάρχει όταν σκοτώνουν τον άνθρωπό σου και σε βρίζουν κι από πάνω; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν αξίζει καν να συζητάς επισήμως με τον Ράμα και τους Αλβανούς και ότι πολύ θα του ήταν να του απευθύνουν και τον λόγο.
Ναι, υπό την προϋπόθεση ότι χωρίς πολλά-πολλά θα είχαμε πάρει ήδη νέα μέτρα -όχι αντίποινα- γιατί η ζωή του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν γυρίζει πίσω, αλλά πρακτικά αντίμετρα που να δείχνουν στους Αλβανούς ότι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν και αυτό να μένει αναπάντητο. Στο κάτω-κάτω ποιος έχει τα μεγαλύτερα συμφέροντα; Σε ποια χώρα; Εκείνοι εδώ ή εμείς εκεί; Είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται καν σύγκριση και αν ο Ράμα βρήκε 67 Ελληνες ανεπιθύμητους, εμείς μπορεί να έχουμε όχι 67.000, αλλά 670.000 συμπατριώτες του που πολύ εύκολα μπορεί να ανακηρυχθούν ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα.

Πραγματικά δεν είναι δυνατόν να ζουν και να προκόβουν εδώ και την ίδια ώρα να σκοτώνουν τον Κατσίφα, ενώ διώκουν συστηματικά, ταπεινώνουν και βασανίζουν τους ελάχιστους Βορειοηπειρώτες που έχουν μείνει στη Βόρεια Ηπειρο, η οποία ύπουλα αποκαλείται, ακόμα και από Ελληνες, «Νότια Αλβανία». Στην πραγματικότητα αρκεί να εφαρμοστούν οι νόμοι και, αντί να κυνηγάνε τους Ελληνες για τον ΕΝΦΙΑ, να στρώσουν στο κυνήγι τους Αλβανούς, οι οποίοι είναι πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή και στο έγκλημα μέσα στην Ελλάδα. Μέχρι και τη μισή Μύκονο έχουν πάρει σιγά-σιγά ξεπλένοντας εκεί το χρήμα που βγάζουν από γύρευε τι άλλου είδους δραστηριότητες.
Δεν είδα όμως καμία ανακοίνωση του ΣΔΟΕ που να λέει ότι έβαλε χέρι σε Αλβανούς μαγαζάτορες. Τι έγινε; Τους φοβούνται τόσο πολύ για να τολμήσουν να εφαρμόσουν όσα κάνουν σε κάποιους Ελληνες επαγγελματίες; Αναρίθμητες είναι ακόμα οι παρανομίες στις ιδιοκτησίες και στις ενοικιάσεις σπιτιών από αλβανικά στοιχεία που στην αρχή παριστάνουν τους νοικοκύρηδες και στο τέλος καταλήγουν να τρομοκρατούν και να πουλάνε προστασία σε ολόκληρες πολυκατοικίες και περιοχές. Θα τα κάνανε αυτά άμα ξέρανε ότι για οποιονδήποτε διωγμό με αστεία προσχήματα πολεοδομικής φύσης που γίνεται στη Βόρεια Ηπειρο κατά Ελλήνων θα το πλήρωναν και εδώ με το ίδιο νόμισμα; Είναι να αναρωτιέσαι αν είμαστε τόσο αδιάφοροι ή τόσο παραδομένοι που δεν τολμάμε να διεκδικήσουμε ούτε τον ήλιο μας.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι τομείς όπου η Ελλάδα πρέπει να υπερασπίζει τα δίκια της απέναντι σε κάθε Αλβανό αληταρά που θέλει και Σύνοδο Κορυφής, τρομάρα του. Για εμάς είναι αδιανόητο μετά από αυτό που έκαναν με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να πάμε και να τους υποστηρίξουμε στα διάφορα θέματα που έχουν με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ειδικά αυτό το τελευταίο θα έμοιαζε με σύντομο ανέκδοτο αν δεν είχε αρχίσει η διάλυση με το Brexit και τους Ιταλούς.

Η κυβέρνηση του εθισμένου κωλοτούμπα Τσίπρα πρέπει να βρει την αξιοπρέπεια να διακηρύξει με κάθε νόμιμο και διπλωματικό τρόπο ότι δεν μπορεί να συναινεί στη συμμετοχή σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. εγκληματικών κυβερνήσεων, όπως αυτή του Ράμα, και ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω όσο συνεχίζονται οι διωγμοί και η μη τήρηση των διεθνών συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.
Ολα αυτά ήρεμα, συγκροτημένα και πολιτισμένα όπως αρμόζει σε ένα κανονικό δυτικό κράτος και όχι σε συμμορίες ναρκωτικών που μετονομάζονται σε πολιτικά κόμματα. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε παντού και να σπάνε τα μούτρα τους όπου βρεθούνε, πονηρά, τεχνοκρατικά και μες στη νύχτα, που λέει ο λόγος, έως ότου πάρουν χαμπάρι ότι Ευρώπη και εθνική υστερία μαζί δεν πάνε.
Ειλικρινά είναι να απορείς γιατί η Ελλάδα φέρεται σαν να μισεί τα παιδιά της, ειδικά αυτά που ζουν σε εδάφη «βαρβάρων», ενώ αντίθετα ο Ερντογάν μάς λέει συνέχεια πως θα υπερασπίσει όποιον Τούρκο βρίσκεται στα «σύνορα της καρδιάς» του που είναι τόσο μακρινά όσο και οι γαλαξίες του «Star Trek». Μέχρι και στην Κίνα έχουν πάει και έχουν ανακαλύψει τουρκική μειονότητα.
Ενώ πρόκειται προφανώς για τίποτα ξεχασμένους Μογγόλους που έμειναν εκεί όταν το συμπαθές έθνος των γειτόνων μας έφτασε στο Βυζάντιο και παρ’ ολίγον να πάρει και την Ευρώπη. Αλλά τι λέμε τώρα, μέχρι και οι Σκοπιανοί λύσσαξαν για να μπει στη συμφωνία το δικαίωμά τους να υπερασπίζουν ομοεθνείς τους σε όποια χώρα τυχόν τους ανακαλύψουν. Δεν υπάρχει δηλαδή κράτος ή έθνος που να μην κάνει το αυτονόητο, να υπερασπίζεται τους ανθρώπους του, ειδικά όταν ζουν ως καταπιεσμένες μειονότητες.
Η Ελλάδα τι Σύνδρομο Μήδειας έχει πάθει και πετροβολάει τα παιδιά της αντί να τα προστατεύει ως κόρην οφθαλμού; Βρέθηκαν Ελληνες πολιτικοί να πουν «καλά του κάνανε του Κατσίφα άπαξ και ήταν ένοπλος» προτού καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τα SMS. Διαχρονικά η Αριστερά ειδικά, αλλά όχι μόνο αυτή, έχει κόμπλεξ και εχθρότητα απέναντι στους Ελληνες που ξέμειναν στις χαμένες πατρίδες μας είτε μιλάμε για την Κωνσταντινούπολη, είτε για τη Θράκη, είτε για τη Βόρεια Ηπειρο. Τι ζόρι τραβάει και δεν το μαρτυράει;
Συμπερασματικά, αν δεν κινηθούμε και τώρα, αν μετά τη δολοφονία του Κατσίφα δεν προχωρήσουμε σε συστηματικά μέτρα προστασίας του πληθυσμού μας εντός και εκτός Ελλάδας, τότε θα έχει νόημα η κραυγή της μητέρας του Κωνσταντίνου «θα γίνω μάνα με πέτρινη καρδιά». Εκείνη βέβαια αλλιώς το είπε και άλλο μήνυμα θέλησε να περάσει, αλλά η σημερινή επίσημη Ελλάδα περνάει παντού το μήνυμα ότι είναι μάνα πατρίδα με πέτρινη καρδιά.

Best Of

Το “ευχαριστώ” του (εορτάζοντα) Κώστα Μπακογιάννη, και μια ματιά… στο μέλλον

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Γεννημένος την 16η Μαρτίου. Του 1978. Ετών...

Φαήλος Κρανιδιώτης: Ο μόνος αληθινός εχθρός της ΝΔ είναι ο εαυτός της

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης Πηγή: newsbreak.gr   Ο μόνος αληθινός εχθρός της Ν.Δ. είναι ο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Υπάρχουν πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε σε συζήτηση...

Μητσοτάκης: Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με θεσμικούς εκπροσώπους...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δημήτρης Μιχαλέλης και Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη (ραδιοφωνική) παρέα στους εκδρομείς που επέστρεφαν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δημήτρης Μιχαλέλης και η Κασσιανή Βραχά...

Η φθορά μας πρόλαβε. Και παγιώθηκε ως εθνική παρακμή…

Η Ελλάδα που μικραίνει διαρκώς. Η Ελλάδα που στερείται...

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

  Το... ατίθασο θηλυκό που λέγεται καρδιά, έχει τον τρόπο...

I’ m back… Η φράση που άλλαξε (για δεύτερη φορά) τον παγκόσμιο αθλητισμό

  Του Αλέκου Ευγενικού   Μια φράση που άλλαξε τον παγκόσμιο αθλητισμό,...

Η αλλαγή ηγεσίας που… εξολόθρευσε το ΠΑΣΟΚ (χειρότερα από κορονοϊό)

  Η 18η Μαρτίου του 2012 καταγράφεται ήδη από τη......
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Δημήτρης Μιχαλέλης και Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη (ραδιοφωνική) παρέα στους εκδρομείς που επέστρεφαν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δημήτρης Μιχαλέλης και η Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη παρέα στους εκδρομείς του τριημέρου οι οποίοι επέστρεφαν στην Αθήνα και τα...

Η φθορά μας πρόλαβε. Και παγιώθηκε ως εθνική παρακμή…

Η Ελλάδα που μικραίνει διαρκώς. Η Ελλάδα που στερείται τεράστια μεγέθη, και αδυνατεί μοιρολατρικά να τα αντικαταστήσει. Στην επέτειο της απώλειας του Οδυσσέα Ελύτη, σαν...

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

  Το... ατίθασο θηλυκό που λέγεται καρδιά, έχει τον τρόπο της να κλιμακώνει την ποσόστωση συναισθήματος στο μυαλό ενός ανθρώπου, διαχειριζόμενη τη φόρτιση των συμβολισμών...