Η Φώφη Γεννηματά σηκώνει τη σημαία της συνεννόησης, απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό


 
ΣΗΜΕΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤ
OΝ Ρ/Σ «REAL FM 97,8» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ
ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχει για μας ζήτημα παραγραφής. Προτεραιότητα να χυθεί άπλετο φως για να  αποκαλυφθεί η σκευωρία.
Δεν υπάρχει για μας ζήτημα παραγραφής κ. Χατζηνικολάου. Δεν υπάρχει κανένας στο Κίνημα Αλλαγής με πρώτο τον κ. Λοβέρδο, που να μη βάζει ως προτεραιότητα να χυθεί άπλετο φως για να  αποκαλυφθεί η σκευωρία, να φανεί η τεράστια αδικία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου και του Κινήματος Αλλαγής. Όλο αυτό το στήσιμο που έχει γίνει το οποίο είναι ξεκάθαρο για μας είναι ολοφάνερο. Ξέρω πως υπάρχουν νομικά ζητήματα  και διαδικαστικά  και έχουν δίκιο όσοι αναφέρονται σ’ αυτά, αλλά εμείς δε θα τα επικαλεστούμε Είναι πολύ ξεκάθαρη η θέση μας.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις για την ουσία του ζητήματος και επιπλέον, εάν κανείς παρακολουθήσει τα ντοκουμέντα, το τί ακριβώς συνέβη, νομίζω θα καταλάβει πώς ακριβώς έχει γίνει το στήσιμο. Και επιτρέψτε μου ν’ αναφερθώ σε μερικές πολύ χαρακτηριστικές ημερομηνίες: Ξέρετε ότι εσπευσμένα εμφανίστηκε μάρτυρας την Πέμπτη 4 Απριλίου, ο οποίος είπε ότι έχει κάτι να καταθέσει, έχει περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία.
Στην πραγματικότητα, αυτά που είπε ήταν τα γνωστά, ότι «μου είπαν, λεγόταν» και «σούξου – μούξου». Την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 5 Απριλίου, έρχεται  η εφημερίδα Ντοκουμέντο και διαφημίζει ότι  στο φύλλο της Κυριακής, υπάρχουν στοιχεία για πολύ σημαντική νέα μαρτυρία εναντίον του Α. Λοβέρδου.
Την επόμενη Δευτέρα, 8 Απριλίου, έρχονται οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και υποβάλλουν έγγραφο στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή. Και τη Δευτέρα 8 Απριλίου, την ίδια ημέρα, η Εισαγγελέας Διαφθοράς, μελετά το αντίγραφο, το αντιγράφει, στην πραγματικότητα το πόρισμα αυτολεξεί και το διαβιβάζει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω.
Όλα αυτά γίνονται την ίδια μέρα και στη συνέχεια η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου,  την ίδια ακριβώς μέρα, Δευτέρα 8 Απριλίου, διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή. Νομίζω ότι όλοι όσοι μας ακούν, καταλαβαίνουν τί ακριβώς έχει γίνει.
Δυστυχώς, εγώ συμπεραίνω ότι όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι εύκολο να συμβούν με τους ρυθμούς που έχουμε μάθει από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Να τελειώσουμε με τις παραγραφές και να ισχύουν και για τους πολιτικούς οι προθεσμίες που ισχύουν για τον κάθε Έλληνα  πολίτη.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ένα ακόμη ζήτημα, γιατί είναι απίστευτο το ψέμα και η προβοκάτσια. σε σχέση με το άρθρο 86.
Από το Φεβρουάριο του 2018 στη Βουλή –  κατά την συζήτηση για το θέμα Nonartis μάλιστα – ζήτησα να υπάρξει δέσμευση όλων ότι το πρώτο πράγμα που θ’ αλλάξουμε στο Σύνταγμα θα είναι το άρθρο 86. Ότι δε θ’ αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία  της αναθεώρησης του Συντάγματος ακριβώς για ν’ αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο και λίγους μήνες μετά, έστειλα επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που ζητούσα να συμφωνήσουμε, να πάμε σε μια συναινετική αναθεώρηση, με πρώτο θέμα την αναθεώρηση του άρθρου 86.
Καταλαβαίνω τον πανικό τους,  καταλαβαίνω ότι είναι σε απελπισία, αλλά ως εδώ με την προβοκάτσια. Δε θα επιτρέψω να γίνει αυτό σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής δεδομένου ότι είμαστε η πρώτη δύναμη που έβαλε θέμα αλλαγής του συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος. Ακριβώς γιατί πρέπει να τελειώσουμε με την υπόθεση της παραγραφής. Γιατί θα πρέπει οι προθεσμίες που ισχύουν για τα πολιτικά πρόσωπα, να είναι αυτές που ισχύουν για τον κάθε Έλληνα  πολίτη.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και καλά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή μάλλον για την ακρίβεια ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου, στην πορεία προς τις εκλογές να βρει έναν τρόπο να υπερασπιστεί την πολιτική του αντί να πετάει λάσπη  στους αντιπάλους του. Γιατί το πρόβλημα κ. Χατζηνικολάου, είναι ακριβώς αυτό, ότι ο κ. Τσίπρας δε μπορεί, δεν έχει τα κότσια, υπερασπιστεί  την τόσο συντηρητική πολιτική του, τις περικοπές που έκανε, το ότι έγινε το πιο πειθήνιο όργανο των πιο συντηρητικών τίτλων της Ευρώπης  όλα αυτά τα χρόνια. Δε μπορεί όλα αυτά  να τα στηρίξει απέναντι στον ελληνικό λαό και προσπαθεί συνεχώς να αλλάξει την ατζέντα.
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία  σχέση με τις προοδευτικές πολιτικές, με τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των απλών ανθρώπων.
Αυτό είναι το τελευταίο σύντομο ανέκδοτο κ. Χατζηνικολάου. Γιατί το πραγματικό μέτωπο που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας, είναι μέτωπο με τους  ακροδεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές. Αυτή είναι η μόνη γέφυρα που κατάφερε να  στήσει. Δεν έχει καμία  σχέση με τις προοδευτικές πολιτικές, με τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των απλών ανθρώπων.  Στη συνάντηση του Γαλατσίου δεν ήταν μόνο το παλιό ΠΑΣΟΚ που είπατε, ήταν  και πάρα πολλά  στελέχη από την Ακροδεξιά και από τη Δεξιά. Εγώ αναρωτιέμαι κάποιοι  από τους  Ευρωβουλευτές τους σε ποια ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ανήκουν την επόμενη μέρα εάν εκλεγούν. Δεν υπάρχει προοδευτική δύναμη άλλη εκτός από το Κίνημα Αλλαγής αυτή τη στιγμή  στην Ελλάδα.
Είμαστε εμείς εδώ ξανά με σχέδιο για την μεσαία τάξη.
Στην πραγματικότητα με την πολιτική του, χτυπάει τη μεσαία τάξη. Τη μεσαία τάξη που επιπλέον,  ζει με τον φόβο και την ανασφάλεια, ότι κάποια στιγμή μπορεί να βρεθεί στη φτώχεια. Κι έρχομαι  στην έκθεση του ΟΟΣΑ που αναφέρει  το χτύπημα που γίνεται στα ελληνικά νοικοκυριά. Είμαστε στις πρώτες θέσεις, σε σχέση με τις επιβαρύνσεις της οικογένειας. Αν δεν υπήρχαν τα οικογενειακά επιδόματα θα ήμαστε πρώτοι.
Παίρνει 10 από τους Έλληνες πολίτες και επιστρέφει 1 και αυτό το είναι περιστασιακά επιδόματα τα οποία δεν έχουν συνέχεια, τα οποία δεν υπηρετούν κάποιο έχουν σχέδιο.
Εμείς κ. Χατζηνικολάου, έχουμε σχέδιο για τις ανάγκες της μεσαίας τάξης, που μπορεί να ζήσει καλύτερα. Και γνωρίζει ο ελληνικός λαός πότε έζησε καλύτερα. Μονάχα με το ΠΑΣΟΚ έχει δει καλύτερες μέρες στο παρελθόν και μπορεί να τις  ξαναδεί με το Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε εμείς εδώ ξανά για την μεσαία τάξη που είναι δημιούργημα δικό μας και μπορεί να γίνει πάλι κινητήρια δύναμη για την κοινωνία και την οικονομία.
Οι εκλογές  θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες.
Θα ήθελα να τις δω σύντομα  γιατί η ζημιά που κάνει αυτή η κυβέρνηση στη χώρα είναι μεγάλη. Αφήνει μια βαριά κληρονομιά, φαίνεται όμως ότι έχουν  πραγματικά γαντζωθεί από την καρέκλα τους. Δεν κερδίζει τίποτα ο τόπος με την παραμονή αυτής της κυβέρνησης. Θα πρέπει να το συντομότερο δυνατό ν’ αλλάξουμε πολιτική.
Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση στάσιμη. Και αυτή η στασιμότητα, είναι επικίνδυνη. Γιατί οποιοδήποτε πρόβλημα, οποιαδήποτε αστάθεια στο διεθνές περιβάλλον, θα μας συμπαρασύρει και θα μας γυρίσει εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε.
Σηκώνουμε τη σημαία της συνεννόησης και όχι της πόλωσης και του διχασμού.
Εμείς δεν πρόκειται  να δώσουμε συνέχεια στα αδιέξοδα που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα. Δεν πρόκειται να μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις συντηρητικές πολιτικές που ασκεί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία. Δεν πρόκειται  να δώσουμε συνέχεια στα αδιέξοδα  Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που ζητάμε, είναι η ανατροπή των πολιτικών της συσχετισμών. Ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών για να υπάρξει επιτέλους ένα κλίμα πολιτικής συνεννόησης, εθνικής συνεννόησης, ομοψυχίας και στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Είναι ο μόνος τρόπος ν’ αφήσουμε πίσω μας τ’ αδιέξοδα, ν’ αφήσουμε πίσω μας τις περιπέτειες και να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα. Εμείς αυτή τη σημαία σηκώνουμε. Τη σημαία της συνεννόησης και όχι της πόλωσης και του διχασμού.
Ένα είναι  το μεγάλο δίλημμα σήμερα: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός  και νέες περιπέτειες. Είμαστε το Κίνημα, η παράταξη που εξασφάλισε στον τόπο την εθνική συμφιλίωση. Μονάχα ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε μπροστά.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...