Η (σταθερή) πρόβλεψη της Σπυράκη ότι η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες


 
Σημεία της Ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη
 
Σερζ Λατούς, ο νέος γκουρού του κ. Τσίπρα
 
Ο κ. Τσίπρας προέτρεψε τον κ. Μητσοτάκη, και μέσω του κ. Μητσοτάκη όλους τους Έλληνες, να μελετήσουν όσα λέει ο Γάλλος οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς. Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια συνέντευξη που έδωσε το 2011 στο Kriti TV. Σε αυτή τη συνέντευξη θα δούμε τι λέει ο γκουρού του κ. Τσίπρα και κατά πόσο έπεσε μέσα στις προβλέψεις του.
 
Απόσπασμα 1ο: Οι απόψεις του κ. Λατούς για το ευρώ
 
ΕΡ: Το ευρώ κατά τη γνώμη σας είναι νόμισμα των λαών της Ευρώπης ή είναι ένα νόμισμα που διευκολύνει τις τράπεζες και όχι μόνο τις γερμανικές και τις γαλλικές, πολλά ομόλογα ελληνικά είναι σε στα χέρια γαλλικών τραπεζών και αυστριακές και άλλες τράπεζες. Τι απ’ τα δύο είναι; Είναι νόμισμα των λαών ή είναι νόμισμα που διευκολύνει για περισσότερα δάνεια τελικά τις τράπεζες;
 
ΑΠ.: Είναι ξεκάθαρο, πρώτα απ’ όλα ότι το ευρώ είναι το νόμισμα των ευρωπαϊκών τραπεζών και το νόμισμα των πολυεθνικών ευρωπαϊκών εταιριών.
 
ΕΡ.: Οπότε κατά τη γνώμη σας η εικόνα αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξει η νοοτροπία και η κουλτούρα των ίδιων των λαών της Ευρώπης;
 
ΑΠ.: Μα ούτως ή άλλως πιστεύω ότι οι ημέρες του ευρώ είναι μετρημένες. Δυστυχώς από μια άποψη διότι βολεύει κατά τη γνώμη μου να χρησιμοποιώ το ευρώ στην Ελλάδα και να μη χρειάζομαι συνάλλαγμα, αλλά πιστεύω ότι το σύστημα αυτό είναι καταδικασμένο στους επόμενους μήνες.
 
ΕΡ.: Στους επόμενους μήνες, πως το λέτε αυτό; Αν λέτε εσείς στους επόμενους μήνες, τότε λέτε στον Έλληνα αυτή τη στιγμή ότι, ότι θυσία του λένε να κάνει γιατί δεν το έχει καταλάβει και πολύ καλά, την κάνει ουσιαστικά στον βρόντο. Κάνει μια τρύπα στο νερό. Δηλαδή, πληρώνουμε για κάτι που ενδεχομένως καταρρέει αύριο; Και εδώ μας λένε ότι καταρρέει η ίδια η Ελλάδα.
 
ΑΠ.: Ναι, ναι απολύτως έτσι, και γι’ αυτό πιστεύω ότι όσο πιο γρήγορα ξεφύγουμε τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας.
 
Απόσπασμα 2ο: Οι “έγκυρες” προβλέψεις του κ. Λατούς για το ευρώ
 
“Το ευρώ θα εξαφανιστεί, θα διαλυθεί. Ο μόνος δρόμος για μια χώρα είναι να μπορέσει να ασκήσει αυτόνομη νομισματική πολιτική, οπότε στην παρούσα κατάσταση τα κράτη – μέλη είναι καταδικασμένα, όπως η Ελλάδα, να ξαναγυρίσει στη δραχμή. Να ξαναγυρίσει στο σύστημα των εθνικών συνόρων με όλα τα προβλήματα που αυτό θα δημιουργήσει. Σίγουρα δημιουργεί φόβο η ιδέα να ανακτήσουμε την ελευθερία μας, αλλά είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη να ξεφύγουμε”, λέει ο κ. Λατούς στην ίδια συνέντευξη.
 
Απόσπασμα 3ο: Οι απόψεις του κ. Λατούς για την αυτονομία της Κρήτης και για ξεχωριστό κρητικό νόμισμα
 
ΕΡ.: Για το αν η Κρήτη είναι ένα πεδίο που θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή οι απόψεις του για αποανάπτυξη; Έχουμε ήλιο, έχουμε αέρα, έχουμε θάλασσα, έχουμε καλό λάδι, πως θα έβλεπε να ψηλαφίζαμε μια τέτοια προσπάθεια;
 
ΑΠ.: Νομίζω ότι εάν υπάρχει ένα μέρος που θα μπορούσε να γίνει το εργαστήριο της αποανάπτυξης αυτό είναι η Κρήτη, διότι συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα για να υλοποιήσει ένα τέτοιο σχέδιο, μια τέτοια πρόταση. Κατ’ αρχήν είναι ένα πολύ πιο εύκολο σε ένα νησί, διότι ένα νησί ήδη από γεωγραφικής άποψης έχει μια σχετική αυτονομία. Και το συγκεκριμένο νησί έχει ζήσει χιλιετίες αυτονομίας, άρα μπορεί να ζήσει μια κρητική οικονομία η οποία να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες όλων, είναι δυνατόν.  
 
ΕΡ.: Να μην περιμένει τους πολιτικούς λέτε, η Κρήτη.
 
ΑΠ.: Οι Κρητικοί πρέπει να διεκδικήσουν την πολιτική τους αυτονομία, είναι δυνατόν διότι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, όχι την ανεξαρτησία τους, αλλά την αυτονομία τους. Σε όσο πιο ευρεία κλίμακα γίνεται, ακόμα θα έλεγα, ίσως, χωρίς να πρέπει να φύγουμε από το ευρώ, να δημιουργήσουμε ένα τοπικό νόμισμα, ένα κρητικό νόμισμα, ένα παράλληλο νόμισμα όπως ήδη αυτό υπάρχει σε πολλά κράτη, να έχουμε ένα κρητικό νόμισμα.
 
ΕΡ.: Μινωικό νόμισμα, ενδεχομένως, ένα νέο Μινωικό νόμισμα;
 
ΑΠ.: Ναι, ναι απολύτως!”
 
Οι απόψεις του κ. Λατούς περιγράφονται ανάγλυφα στη συνέντευξή του. Ο κ. Τσίπρας, αφού ο ίδιος απέτυχε να δημιουργήσει συνθήκες ισχυρής ανάπτυξης στη χώρα, ανακάλυψε τώρα τη λύση στις θεωρίες περί λιτής αφθονίας, όπου στην πράξη, ο πολύς κόσμος θα ζει στη μιζέρια και η πολιτική νομενκλατούρα θα ζει καλά. Μας έδωσε και ένα ανάλογο δείγμα του διλήμματος των επόμενων εκλογών. Θέλουμε μια Ελλάδα χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλών προσδοκιών με πολίτες που θα αρκούνται στα λίγα που θα μοιράζει ευκαιριακά το κράτος ή μια Ελλάδα που θα αναπτύσσεται δυναμικά και θα παράγει δουλειές καλά πληρωμένες και εισοδήματα για όλους;
 
Πρόγραμμα του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκεται την Τετάρτη στις Βρυξέλλες όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση με Έλληνες που μένουν στο Βέλγιο ενώ την Πέμπτη θα συμμετάσχει στη Σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το Σάββατο 23 Μαρτίου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κέρκυρα και την Δευτέρα θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Λήμνο.
 
Από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θράκη θα θέλαμε σήμερα να επανέλθουμε σε δύο σημεία που αφορούν τη μειονότητα:
 
Το πρώτο είναι η δημιουργία μουσουλμανικού συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ ώστε να υπάρχει μία αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση και το δεύτερο είναι η δημιουργία πραγματικά δίγλωσσων σχολείων ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν εξίσου καλά τόσο τα ελληνικά όσο και τα τουρκικά .Για να μπορούν να έχουν όλα τα ελληνόπουλα τις ίδιες ευκαιρίες.
 
Για την διεξαγωγή των εκλογών
 
Η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες. Όποτε και αν στηθούν. Και μια και με ρωτάτε για τις εκλογές η μία και μοναδική ημερομηνία των εκλογών που δεν αλλάζει είναι οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα την Κυριακή 26 Μαΐου. Η Νέα Δημοκρατία επιχειρώντας να αντιμετωπίσει φημολογίες, σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου από την πλευρά του Υπουργείου των Εσωτερικών, ζητά τη σύγκληση της διακομματικής επιτροπής ώστε να πληροφορηθεί επισήμως και με όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο  θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογικές αναμετρήσεις: οι ευρωεκλογές, οι δημοτικές εκλογές και οι περιφερειακές εκλογές.
 
Οι Έλληνες θα αποδοκιμάσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες θα υποστηρίξουν  την πρόταση της ΝΔ σε όλες τις κάλπες. Η ΝΔ θα είναι κυρίαρχη σε όλες τις κάλπες, στην Ευρωκάλπη που έχει ορισθεί να στηθεί 26 Μαΐου και σε όλες τις άλλες κάλπες. Οι μέρες αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν .
 
Για το Σκοπιανό
 
H επίσκεψη του κ. Τσίπρα, όπως διαβάζουμε στον Τύπο, θα περιλαμβάνει και μια προσπάθεια  να πλαισιωθεί από επιχειρηματίες. Είναι πάντως γνωστό ότι τα κρασιά της Μακεδονίας αντιμετώπισαν πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στη διεθνή έκθεση ProWein, παρά το γεγονός ότι ο μακεδονικός οίνος είναι κατοχυρωμένος προ πολλού ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση άφησε σε εκκρεμότητα για τρία χρόνια το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, των εμπορικών σημάτων και των επωνυμιών για τα προϊόντα της Μακεδονίας μας. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της επιζήμιας συμφωνίας.
 
Σήμερα, χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω  ότι έχουμε στη διάθεση μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας. Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019.
 
Για τη διοργάνωση κομματικών εκδηλώσεων στο Μαξίμου
 
Αυτή η πρακτική είναι ενδεικτική μιας νοοτροπίας. Οι Έλληνες βλέπουν και κρίνουν.
 
Για τα επεισόδια στον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού
 
Η τήρηση της νομιμότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Αυτό ισχύει σε όλους τους χώρους, είτε συμβαίνει στις γειτονιές, είτε συμβαίνει σε χώρους αθλητικών διοργανώσεων. Η Νέα Δημοκρατία όπως ξέρετε αποδοκιμάζει κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται.
 
Για τους υποψήφιους στις Ευρωεκλογές
 
Υπάρχουν ακόμη 8 θέσεις κενές. Ο κ. Μητσοτάκης έχει το προνόμιο να φτιάξει αυτό το ψηφοδέλτιο. Κάθε πράγμα θα ανακοινώνεται στην ώρα του. Δεν θα μπούμε σε μια συζήτηση ονοματολογίας. Μπορείτε να το καταλάβετε ότι είναι κάτι που δεν βοηθάει τη συζήτηση αυτή.
 
Για το σκάνδαλο με τον Μανώλη Πετσίτη
 
Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα», σύμφωνα με την οποία στο βιβλίο των επισκεπτών της ΔΕΠΑ της 11ης και 12ης Απριλίου του 2017 ο Μανώλης Πετσίτης, υπάλληλος των ELFE του κ. Λαυρεντιάδη, επισκέπτεται τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Θεόδωρο Κιτσάκο ως εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση μετά από αυτό είναι πολλαπλώς έκθετη. Και φυσικά δεν περιμένουμε την απάντηση στο ερώτημα με τίνος εντολή ο κατά τον κ. Παππά «ιδιωτικός υπάλληλος» εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου. Περιμένουμε, ωστόσο, από τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν την έρευνα που διεξάγει για το θέμα.
 

Best Of

Ο Κασσελάκης είναι (υπερβολικά)… ερωτευμένος με την εικόνα του, για να καταλάβει (την ελληνική κοινωνία)

Η αυταπόδεικτη πλέον αδυναμία του Στέφανου Κασσελάκη να καταλάβει...

Ο Κώστας Τσουκαλάς στον Βασίλη Ταλαμάγκα για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στην εκπομπή του Βασίλη Ταλαμάγκα και της...

Ο Ανδρουλάκης κινδυνεύει από τον (μετριοπαθή) Χριστοδουλάκη και όχι από τον (περαστικό) Δούκα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η εξοργιστική αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να καρπωθεί...

Το “ευχαριστώ” του (εορτάζοντα) Κώστα Μπακογιάννη, και μια ματιά… στο μέλλον

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Γεννημένος την 16η Μαρτίου. Του 1978. Ετών...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Κασσελάκης είναι (υπερβολικά)… ερωτευμένος με την εικόνα του, για να καταλάβει (την ελληνική κοινωνία)

Η αυταπόδεικτη πλέον αδυναμία του Στέφανου Κασσελάκη να καταλάβει...

Ο Κώστας Τσουκαλάς στον Βασίλη Ταλαμάγκα για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στην εκπομπή του Βασίλη Ταλαμάγκα και της...

Ο Ανδρουλάκης κινδυνεύει από τον (μετριοπαθή) Χριστοδουλάκη και όχι από τον (περαστικό) Δούκα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η εξοργιστική αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να καρπωθεί...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Κασσελάκης είναι (υπερβολικά)… ερωτευμένος με την εικόνα του, για να καταλάβει (την ελληνική κοινωνία)

Η αυταπόδεικτη πλέον αδυναμία του Στέφανου Κασσελάκη να καταλάβει την ελληνική κοινωνία, και ευρύτερα τις εργαστηριακές ρυθμίσεις με τις οποίες λειτουργεί η χώρα, εντείνει...

Ο Κώστας Τσουκαλάς στον Βασίλη Ταλαμάγκα για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στην εκπομπή του Βασίλη Ταλαμάγκα και της Σοφίας Φύκα, στο Κανάλι 1 του Πειραιά, το πρωί της Τρίτης, ήταν καλεσμένος ο Κώστας...

Ο Ανδρουλάκης κινδυνεύει από τον (μετριοπαθή) Χριστοδουλάκη και όχι από τον (περαστικό) Δούκα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η εξοργιστική αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να καρπωθεί ουσιαστικό μέρος της κοινωνικής δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση, αλλά και της πολιτικής και εκλογικής κατάρρευσης...