Η Ρένα Δούρου παρούσα στο μέτωπο του χιονιά


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Παρούσα στο μέτωπο του χιονιά ήταν η Ρένα Δούρου, για δεύτερη μέρα, προκειμένου να διαχειριστεί εκ του σύνεγγυς τυχόν προβλήματα, και να “απεγκλωβίσει” διαδικασίες.
Η Περιφερειάρχης Αττικής βρέθηκε το μεσημέρι στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού, στο Καπανδρίτι, και σε απευθείας σύνδεση με το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, με την Αλεξάνδρα Δουβαρά, ανέλυσε τις επιμέρους παραμέτρους και τα δεδομένα, ενώ έδωσε χρηστικές συμβουλές και οδηγίες, για την αποφυγή προβλημάτων.
Η Ρένα Δούρου επανέλαβε τις πρωτοβουλίες της, για να υπάρξει, μεταξύ άλλων, άμεση και έγκαιρη ενημέρωση γονέων και μαθητών, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη, ώστε να μπορούν να κάνουν εγκαίρως τον προγραμματισμό τους οι εργαζόμενες οικογένειες.
 
Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρονται τα εξής:
 
Στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού (στο εργοτάξιο Καπανδριτίου) το οποίο διαχειρίζεται τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμά Παπαχρυσοβέργη.
Μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι από το κέντρο διαχείρισης αποχιονισμούτου συνόλου της Περιφέρειας Αττικής «δώσαμε μία μάχη ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους, με αποτέλεσμα τις κρίσιμες ώρες, μεταξύ 1:00 και 3:00 τα ξημερώματα, οι κεντρικές αρτηρίες που βρίσκονται στην ευθύνη και στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής να παραμείνουν ανοιχτές».
«Όλοι οι επιχειρησιακοί παράγοντες βρίσκονται εδώ, είναι επί ποδός από την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς. Να μην ξεχάσουμε ότι πριν τον Τηλέμαχο προηγήθηκαν η Σοφία και ο Ραφαήλ και έτσι έφτασαν κάποια στιγμή τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής και οι αλατιέρες έως και στο Σύνταγμα» συνέχισε η ίδια, ενώ κάλεσε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί: «δεν οδηγούμε χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, επιλέγουμε ζεστό ντύσιμο».
Σημειώνεται ότι η Περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί τους εργαζόμενους και τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού και ανήμερα των Χριστουγέννων.

«Αν οι Δήμοι αποφασίσουν και αύριο να κλείσουν τα σχολεία η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην ενημέρωση»

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής λειτούργησε όπως και χτες με μία επιστολή που την απηύθυνε στο σύνολο των Δημάρχων, στον Υπουργό Παιδείας και στις υπηρεσίες εκπαίδευσης, «ώστε να συνδράμουμε και εμείς για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας». «Αν δηλαδή οι Δήμοι αποφασίσουν και αύριο να κλείσουν τα σχολεία η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην ενημέρωση», σημείωσε η Περιφερειάρχης.
Η ίδια υπενθύμισε ότι στην ιστοσελίδα (http://www.patt.gov.gr/) αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Περιφέρειας (https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis/) οι πολίτες μπορούν επίσης να βρουν χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες, όπως, μεταξύ άλλων, ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Λευτέρης Κουσούλης: Η γενικευμένη φθορά πολλαπλασιάζεται

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Από τα πρώτα...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το… ακατανόητο του θαύματος

Γράφει ο Λάζαρος Καλλιανιώτης   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών εξελίξεων. Ειδικά όταν διατηρείς την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά, να κοιτάζεις τις μεγάλες εικόνες...

Λευτέρης Κουσούλης: Η γενικευμένη φθορά πολλαπλασιάζεται

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου, αυτό που ονομάζουμε εξουσία σκηνοθετεί και αυτοσκηνοθετείται. Όσο και να το σημειώνει κουραστικά...