Η γυναίκα που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Να τα λέμε και αυτά… Μπορεί στην Ελλάδα, διάφοροι χαζοχαρούμενοι να ένιωσαν ότι καταρρέει ο κόσμος, μετά τα σεξιστικά σχόλια Τραμπ, και να μετέτρεψαν τη μάχη για τον Λευκό Οίκο σε μάχη “κατά του μισογύνη”, στην Αμερική ωστόσο, οι γυναίκες κάθε άλλο παρά “μαύρισαν” τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ στην κάλπη της 8ης Νοεμβρίου του 2016.
Ποσοστό άνω του 42% εξασφάλισε ο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016 από γυναίκες, κάτι που επιβεβαιώνει ότι, ως συνήθως, η δική μας ανάλυση, εκείνων δηλαδή που… ανέβηκαν στα κάγκελα, ήταν επιεικώς αστεία.
Άλλωστε, τα κλειδιά του Λευκού Οίκου τα έδωσε στον Ντόναλντ Τραμπ μια γυναίκα. Σε ένα προχωρημένο χιούμορ της Ιστορίας, καθώς η Κέλιαν Κόνγουεϊ, επικεφαλής της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, έγινε η πρώτη γυναίκα campaign manager υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ, που καταφέρνει να κερδίσει τις εκλογές, και να οδηγήσει τον… πελάτη της στον Λευκό Οίκο.
Η 51χρονη Κέλιαν Κόνγουεϊ, έχει μακρά θητεία στον στίβο της πολιτικής επικοινωνίας, έχει ασχοληθεί με δημοσκοπήσεις, με ομιλίες, με αναλύσεις, με σχολιασμό στα αμερικανικά ΜΜΕ, με τις νέες προκλήσεις που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια λόγω των social media.
Ανέλαβε τα ηνία της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ μετά τις διαδοχικές απολύσεις Λεβαντόφσκι και Μάναφορτ, στις 17 Αυγούστου του 2016. Τότε, οι δημοσκοπήσεις έδιναν στη Χίλαρι Κλίντον προβάδισμα 15%. Το αποτέλεσμα… το είδαμε στις 8 Νοεμβρίου του 2016…
Η Κόνγουεϊ κατάφερε να… μαζέψει τον Τραμπ. Περιόρισε τις πληθωρικές παρουσίες του, συγκράτησε τον θυελλώδη λόγο του, μπόλιασε τις ομιλίες του με φράσεις-κλειδιά, που τον έφεραν πιο κοντά στον μέσο Αμερικανό πολίτη, και διεύρυναν το ακροατήριό του. Η θεωρία των “ξεχασμένων” Αμερικανών, στην οποία αναφέρθηκε ο Τραμπ και στην επινίκια ομιλία του, ήταν πιθανόν το tipping point αυτών των εκλογών. Και… γεννήθηκε από το μυαλό της Κέλιαν Κόνγουεϊ.
Η ίδια άλλωστε, έχει ειδικευθεί στη ρητορική και τη στρατηγική προσέγγιση των γυναικών ψηφοφόρων, γράφοντας ακόμη και βιβλίο με τίτλο “Τι θέλουν οι γυναίκες”. Το 42% που έφερε στην κάλπη για τον “μισογύνη” και “σεξιστή” Τραμπ, προφανώς και αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της διαδρομής της.
Η γυναίκα που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ, συνεχίζει, τρια χρόνια μετά, να κάνει κουμάντο. Αυτή τη φορά… στη διακυβέρνηση. Και, ποιός ξέρει, ίσως στο μέλλον να την περιμένει και εκείνη μια θέση στην πολιτική. Απέδειξε άλλωστε ότι διαθέτει όλο το “πακέτο”.

 

 

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Μαρίκα Λυσιάνθη
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....