Η (απλόχερη) στήριξη που προσέφερε ο Βέμπερ στον Μητσοτάκη


 
 

Σημεία από τη συζήτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υποψηφίου Προέδρου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ στην Συνεδρίαση του Προεδρείου του Ε.Λ.Κ., στην Αθήνα
Κυριάκος Μητσοτάκης:

  • Μάνφρεντ έχεις την πλήρη υποστήριξη μας και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα είσαι ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Νέα Δημοκρατία σε υποστήριξε εξ αρχής. Και πιστεύουμε στις ηγετικές σου ικανότητες αλλά και στις ικανότητες σου να γεφυρώνεις διαφορές. Διότι η επόμενη μέρα για την Ευρώπη θα χρειαστεί ανθρώπους που θα μπορούν να συνεργαστούν και να γεφυρώνουν διαφορές προκειμένου να κάνουμε το επόμενο άλμα προς τα εμπρός ώστε η Ευρώπη να υλοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζονται προς όφελος των πολιτών.
  • Το 2019 είναι μία πολύ κρίσιμη, μία πολύ σημαντική χρονιά για την Ευρώπη, αλλά και μία πολύ σημαντική χρονιά για την Ελλάδα. Όπως ξέρετε, εντός του 2019 θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Είναι πολύ πιθανό οι εθνικές εκλογές να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές τον Μάϊο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχουμε εκλογές μέχρι τον Οκτώβριο. Θα έχουν, λοιπόν, οι  Έλληνες πολίτες την ευκαιρία να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, όχι μόνο για την πορείας της Ευρώπης, αλλά και για την κατεύθυνση προς την οποία θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα. Και όπως πολύ καλά ξέρετε, στην Ελλάδα κυβέρνηση ήταν τα τελευταία 4 χρόνια μία ιδιότυπη συμμαχία ενός αριστερού λαϊκίστικου κόμματος και ενός ακροδεξιού κόμματος. Πρόκειται για μία συμμαχία λαϊκιστών που έχει αποτύχει. Η χώρα δεν κατόρθωσε να επωφεληθεί από τη σημαντική ανάπτυξη που η Ευρώπη πέτυχε τα τελευταία 4 χρόνια, υπό την ηγεσία του ΕΛΚ. Αν συγκρίνει κανείς τις επιδόσεις της Ελλάδας με χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία ή η Κύπρος -χώρες που επίσης βγήκαν από τα μνημόνια- θα καταλάβετε γιατί η δική μας πορεία είναι τόσο απογοητευτική.
  • Στην Ελλάδα έφυγαν 500 χιλ. νέοι τα χρόνια της κρίσης προκειμένου να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Πολλοί εξ αυτών βρήκαν καλές δουλειές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άλλοι πήγαν πιο μακριά -στις ΗΠΑ ή την Αυστραλία- ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον. Γι’ αυτό υποστηρίζω ότι η νο1 προτεραιότητα για την Ελλάδα, η νο1 προτεραιότητα για την Ευρώπη, το ΕΛΚ και βέβαια για τη Νέα Δημοκρατία είναι η δημιουργία καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας. Θέσεις εργασίας που δεν θα δημιουργούνται από ένα διογκωμένο κράτος με επιδοτήσεις ή δεν θα αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Θα πρέπει να είναι δουλειές οι οποίες θα δημιουργηθούν μέσα από την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, την καινοτομία. Στην Ευρώπη συνολικά αλλά και στην Ελλάδα,  θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Και για αυτό είναι τόσο σημαντικό το πρόγραμμα που παρουσιάζει το ΕΛΚ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ένα πρόγραμμα που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Ελλάδα. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι αν το ΕΛΚ ηγηθεί της Ευρώπης, αυτό δεν θα είναι καλό μόνο για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα καθώς οι προτεραιότητες μας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ευθυγραμμίζονται πλήρως.
  • Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα μας για την ελληνική οικονομία, επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας σε ορισμένα πολύ συγκεκριμένα ζητήματα: Η φορολογία είναι σημαντική προτεραιότητα για εμάς. Ο κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε την παραγωγική οικονομία για να δημιουργήσει αχρείαστα υπερπλεονάσματα, με στόχο να μοιράσει ορισμένα χρήματα σε ανθρώπους που θεωρεί ότι ανήκουν στην εκλογική του πελατεία. Εμείς υποστηρίζουμε ότι αυτή είναι η λάθος προσέγγιση. Θέλουμε να μειώσουμε τη φορολογία και θα ξεκινήσουμε μειώνοντας τον φόρο στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ προκειμένου να ενισχύσουμε την ανάπτυξη. Έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο να τον κάνουμε αυτό καθώς δεν μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε το μέγεθος της δημόσιας διοίκησης. Θέλουμε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος. Οπότε έχουμε το περιθώριο να μειώσουμε την φορολογία τόσο στις επιχειρήσεις αλλά και στην εργασία ώστε οι επιχειρήσεις να επενδύουν περισσότερο στην Ελλάδα. Και να παρέχουμε περισσότερα κίνητρα σε ξένες επιχειρήσεις να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουμε τη φορολογική πολιτική ως ένα εργαλείο που θα φέρει νέα κεφάλαια.
  • Επίσης, εστιάζουμε -όπως και το ΕΛΚ- στη μείωση της γραφειοκρατίας. Ο στόχος για μείωση της γραφειοκρατίας κατά 30% σε όλη την Ε.Ε. είναι πολύ σημαντικός και για την Ελλάδα. Διότι στην Ελλάδα είναι ακόμη εξαιρετικά περίπλοκο να ανοίξει και να λειτουργήσει μία επιχείρηση. Έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας και την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σήμερα στην Ελλάδα. Εξαιτίας της κρίσης, είμαστε μία σχετικά φθηνή χώρα. Ενώ παράλληλα η Ελλάδα έχει ένα εξαιρετικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό που τους αποτρέπει είναι η υψηλή φορολογία και το εξαιρετικά περίπλοκο ρυθμιστικό πλαίσιο.
  • Όταν συζητάμε για την επιχειρηματικότητα, η συζήτηση δεν αφορά μόνο τους επιχειρηματίες ή τους επενδυτές. Πρέπει να αφορά και τους εργαζόμενους. Τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που, συχνά αισθάνονται ότι παρ’ όλο που η επιχείρηση στην οποία δουλεύουν τα πάει καλά, οι ίδιοι δεν αποκομίζουν κάποιο όφελος από αυτή την επιτυχία. Γι’ αυτό τον λόγο θεωρώ απολύτως απαραίτητο η πολιτική που εφαρμόζουμε να εξασφαλίζει ότι η αύξηση των μισθών θα είναι τουλάχιστον ίση με την αύξηση της παραγωγικότητας. Και το παραγόμενο όφελος να μοιράζεται ασφαλώς στους μετόχους των εταιρειών αλλά να διανέμεται και στους υπαλλήλους. Αυτό είναι για μας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Και πιστεύω ότι έχει ιδιαίτερη απήχηση εντός του ΕΛΚ. Εξάλλου, δεν είμαστε θιασώτες των μη ρυθμιζόμενων αγορών. Είμαστε το κόμμα που υποστηρίζει την κοινωνική οικονομία της αγοράς. Και σε μια κοινωνική οικονομία της αγοράς, όλοι πρέπει να ωφελούνται από την ευημερία που παράγεται.
  • Δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ζητήματα που ανήκουν στην ατζέντα  του ΕΛΚ, όπως οι επενδύσεις, η καινοτομία και οι υποδομές. Και βέβαια όταν μιλάμε για υποδομές δεν αναφερόμαστε απαραίτητα σε δρόμους και γέφυρες-παρ’ όλο που και αυτά είναι ακόμη αναγκαία, ιδιαίτερα σε χώρες όπου οι υποδομές είναι υπό κατάρρευση. Αναφερόμαστε στην ψηφιακή καινοτομία και στο πώς θα εξασφαλίσουμε ότι, μέσα από αυτόν τον μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό που είναι εν εξελίξει, θα έχουμε περισσότερους κερδισμένους παρά χαμένους. Προσωπικά θεωρώ τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας ως την πρώτη μου προτεραιότητα. Η Ελλάδα υπολείπεται σε όλους τους δείκτες που αφορούν την ψηφιακή σύγκλιση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε το στοίχημα της τέταρτης ψηφιακής επανάστασης. Γι’ αυτό το λόγο έχω σκοπό να ιδρύσω Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, με σκοπό να εξασφαλιστεί ότι η ψηφιακή πολιτική θα εφαρμόζεται οριζοντίως.
  • Υπάρχει σημαντική παρουσία καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Θα έχετε την ευκαιρία το απόγευμα να επισκεφθείτε μία εξαιρετικά καινοτόμο εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ, και θα αντιληφθείτε ότι Ελλάδα δεν σημαίνει μόνο τουρισμός ή υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα. Σημαίνει και ψηφιακή καινοτομία. Ένα από τα καλά που προέκυψε ως αποτέλεσμα της κρίσης ήταν ότι περισσότεροι νέοι ωθήθηκαν να ασχοληθούν με το επιχειρείν. Και αυτούς πρέπει να τους βοηθήσουμε. Πρέπει να απελευθερώσουμε αυτόν τον επιχειρηματικό δυναμισμό που υπάρχει στην Ελλάδα και να εξασφαλίσουμε στήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ιδίως τις νεοφυείς. Να εξασφαλίσουμε και σε αυτές ισότιμη πρόσβαση σε διαγωνισμούς, όπως αναφέρει το πρόγραμμά μας, αλλά και να μεριμνήσουμε ώστε να μην αναγκάζονται να ξεπεράσουν αχρείαστα γραφειοκρατικά εμπόδια, προκειμένου να επιτύχουν.
  • Μια άλλη απόλυτη προτεραιότητά μου είναι η εκπαίδευση, καθώς και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και του εκπαιδευτικού συστήματος. Δυστυχώς τα πανεπιστήμιά μας δεν είναι επαρκώς συνδεδεμένα με την αγορά, και αυτό πρέπει να αλλάξει. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε ένα περιφερειακό κέντρο για την εκπαίδευση, ιδίως στις κλασικές σπουδές. Μιλάμε πολύ για την τεχνολογία, για την ψηφιακή επανάσταση, για τις ειδικότητες STEM. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά. Αλλά πιστεύω ότι πρέπει επίσης σε κάποιο βαθμό να επανεκτιμήσουμε τη μεγάλη σημασία των κλασικών αξιών, που αποτελούν τον πυρήνα της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Για παράδειγμα, μπορούμε να μιλήσουμε για την ηθική στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Θα ήθελα να δω εδώ στην Ελλάδα ένα “Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ηθική στην Τεχνητή Νοημοσύνη”. Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να γίνει αυτό. Και αυτό γιατί κάποιες από τις ιδέες που αναπτύχθηκαν εδώ, πριν από 2000 χρόνια, είναι ακόμη και σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρες.
  • Και βέβαια οι πολιτικές μας θα εστιάσουν στην ανάπτυξη των ειδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε ως χώρα, και εναρμονίζονται απόλυτα με τη γενικότερη προσέγγιση του ΕΛΚ, που κάνει λόγο για έξυπνη εξειδίκευση και για ανάδειξη των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων κάθε χώρας. Ας αναφέρω μερικά μόνο: Τουρισμός, αλλά όχι με την συμβατική του έννοια. Φανταστείτε την Ελλάδα ως ένα παγκόσμιο θέρετρο που θα λειτουργεί και ως προορισμός για τους ηλικιωμένους που θέλουν να ζήσουν τα χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους στον τόπο αυτό, απολαμβάνοντας τη ζωή τους. Είναι μεγάλος στόχος μας αυτός. Θέλουμε να κάνουμε ευκολότερη για όλους σας τη διαδικασία απόκτησης ακινήτων στην Ελλάδα, ώστε να μπορείτε να περνάτε και τους χειμώνες, όχι μόνο τα καλοκαίρια σας εδώ. Αυτό θα βοηθήσει στην επέκταση και την καλύτερη κατανομή του τουρισμού μας.
  • Αλλά σκεφτείτε πως θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Φανταστείτε πως η εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσαν να προωθήσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Θα μπορούσε να αλλάξει τελείως ο κόσμος. Θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά με την τεχνολογία για να προσφέρουμε μία εντελώς νέα εμπειρία. Δεν αναφέρομαι σε αυτό τυχαία. Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις ασχολούνται ενεργά με τον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), εστιάζοντας μάλιστα στον πολιτισμό. Πρόκειται για μία εξειδικευμένη αγορά, στην οποία η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα.
  • Ζητήματα όπως αυτό της καθαρής ενέργειας είναι πολύ σημαντικά στην ατζέντα μας. Και δεν μιλώ μόνο για την ενοποίηση της αγοράς ενέργειας αλλά για το πως θα κάνουμε την Ελλάδα την «μπαταρία» της Ευρώπης. Έχουμε απεριόριστες δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ηλιακή ή την αιολική. Θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε πρωτοπόροι σε ό,τι αφορά την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας καθώς αυτή είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες που παρέχουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Υπάρχουν πολλοί τομείς όπου οι πολιτικές που προτείνουμε μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη που προκύπτουν από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πολιτικές. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό, αγαπητέ Μάνφρεντ, το ΕΛΚ να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια.
  • Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, οι Έλληνες παραμένουν υπέρ της Ευρώπης. Παρ’ όλα όσα συνέβησαν -τον λαϊκισμό, τις περιπέτειες, την φοβερή κρίση που περάσαμε και την καταστροφή από την οποία γλιτώσαμε τελευταία στιγμή- οι Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν στην Ευρώπη. Πιστεύουν στην σημασία της Ευρώπης και είναι ανάγκη να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι σημαντική για την Ελλάδα σήμερα.
  • Όπως σας είπα και στην αρχή, θα έχουμε εθνικές εκλογές κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να νικήσουμε στις εθνικές εκλογές και να έχει το ΕΛΚ άλλον έναν πρωθυπουργό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε πολλούς περισσότερους.  Το 2019, αγαπητέ Μάνφρεντ, θα είναι ένας καλός χρόνος για το ΕΛΚ. Θα είναι ένας καλός χρόνος σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε εθνικό επίπεδο για κάθε κράτος μέλος. Και προσδοκώ πραγματικά στη συνεργασία μας προκειμένου να κάνουμε πράξη το κοινό μας σχέδιο για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας.
Μάνφρεντ Βέμπερ
  • Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι εδώ με τον αρχηγό της Ν.Δ. και επόμενο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαίρομαι ιδιαίτερα να συζητώ μαζί σου για τα νέα βήματα εδώ στην Ελλάδα.
  • Αγαπητοί φίλοι, βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας. Οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και μία από τις θεμελιώδεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι να δώσουμε μία απάντηση στην πολιτική προσέγγιση που βασίζεται στον φόβο. Διότι αυτό κάνουν οι λαϊκιστές και οι ακραίοι, επενδύουν στον φόβο και επωφελούνται από τις ανησυχίες και τον φόβο των πολιτών.  Το μήνυμά μας στο ΕΛΚ είναι “όχι στον φόβο”. Το μήνυμά μας είναι η ελπίδα. Το μήνυμά μας είναι ότι υπάρχει ένα θετικό μέλλον. Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, ίσως μια ολόκληρη νέα εποχή για θετικές εξελίξεις. Και η ανάγκη για ένα νέο κεφάλαιο γίνεται ιδιαίτερα αισθητή εδώ, στην Ελλάδα. Τώρα είναι η ευκαιρία να αρχίσει αυτή η νέα εποχή θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα.
  • Το κυρίαρχο ζήτημα που θέλουμε να συζητήσουμε σήμερα εδώ, ως βάση της ιδέας μας για ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ξέρετε, τα τελευταία δέκα χρόνια, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και επί τη βάσει του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και του προγράμματος επενδύσεων του Jean-Claude Juncker, δημιουργήσαμε συνολικά 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Και ο στόχος που θέλουμε ως ΕΛΚ να επιτύχουμε είναι να δημιουργήσουμε 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
  • Επομένως, εμείς βάζουμε καθαρές ιδέες πάνω στο τραπέζι: χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις, ιδίως στις υποδομές. Χρειαζόμαστε καινοτομία, η καινοτομία είναι το κλειδί για τις μελλοντικές προοπτικές της οικονομίας μας.
  • Οι λαϊκιστές δεν μπορούν να τα καταφέρουν, ούτε οι αριστεροί ούτε οι δεξιοί. Δεν έχουν ιδέα πώς να λύσουν προβλήματα. Το βλέπουμε στην Ιταλία, με όσα διαβάζουμε για τις δραματικές οικονομικές εξελίξεις εκεί. Η οικονομία της Ιταλίας βρίσκεται σε ύφεση. Καμιά άλλη χώρα δεν βρίσκεται σε ύφεση, πλην της Ιταλίας. Και ο Ντι Μάιο και ο Σαλβίνι δεν μπορούν πλέον να τα βάζουν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, βρίσκονται ήδη ένα χρόνο στην εξουσία.
  • Αποδεικνύεται πια χωρίς αμφιβολία ότι η Αριστερά και οι λαϊκιστές δεν μπορούν να δημιουργήσουν δουλειές, αδυνατούν να διαμορφώσουν θετικές εξελίξεις για το μέλλον. Πρέπει να το πούμε και αυτό στην προεκλογική μας καμπάνια: να πούμε στον κόσμο την αλήθεια.
  • Αστειευόμουν πριν, λέγοντας ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελλάδα, όσο και ο Pablo Cassado στην Ισπανία, συναγωνίζονται ποιος θα γίνει πρώτος πρωθυπουργός της χώρας του. Είναι ένας ωραίος συναγωνισμός. Και οι δυο τους έχουν πολύ καλές πιθανότητες, γιατί έχουν καλό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα για τη χώρα τους, που συμβαδίζει με τις αρχές του ΕΛΚ. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα, μια ιστορική χρονιά για την Ελλάδα όπου οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον τους. Και μια ιστορική χρονιά για την Ευρώπη, καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...