Η Αθήνα υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αυριανό πρωθυπουργό

 

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Ως αυριανό πρωθυπουργό υποδέχτηκε η Αθήνα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της ομιλίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Θησείο, το βράδυ της Πέμπτης.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Γι’αυτό μειώνουμε τον 1ο φορολογικό συντελεστή από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι €10.000, κρατώντας σταθερό το αφορολόγητο. Και ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα.

 

Θέλω δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται! Θα το πετύχουμε με μαζική προσέλκυση επενδύσεων και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Είναι υποχρέωσή μας, ειδικά στη νέα γενιά που αξίζει να βρίσκει εργασία στην Ελλάδα αντί να διαλέγει το δρόμο της ξενιτιάς.

 

Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, 

κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θησείο

 

Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Γι’ αυτή την εντυπωσιακή συγκέντρωση. Εδώ στη σκιά της Ακρόπολης. Σας ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό σας. Ψηλά τις σημαίες της πατρίδας μας.  Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη.  Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

 

Η παρουσία σας σήμερα, την πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού, είναι προάγγελος νίκης, μεγάλης νίκης, την Κυριακή το βράδυ. Το πάθος σας θερμαίνει ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία ότι μεθαύριο η Ελλάδα σηκώνει και πάλι υπερήφανα κεφάλι. Σηκώνει, όμως, και τα μανίκια για να χτίσει ενωμένη το μέλλον της. Το μέλλον που μας αξίζει και μπορούμε να υλοποιήσουμε μαζί! Από εδώ, λοιπόν, από την καρδιά της πρωτεύουσας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα: Την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα! Στις 7 Ιουλίου παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Στις 7 Ιουλίου θα ανατείλει η φωτεινή Ελλάδα που μας αξίζει, που αξίζουμε όλες και όλοι.

 

Πρέπει να σας πω, φίλες και φίλοι, ότι σήμερα είναι μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερη ημέρα και για εμένα προσωπικά. Τον Ιανουάριο του 2016, πριν από τριάμισι χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας με εμπιστεύτηκαν και με ανέδειξαν Πρόεδρο αυτής της μεγάλης, της ιστορικής παράταξης. Ανέλαβα τότε μια δέσμευση απέναντί σας, να ενώσω, να μεγαλώσω και να ανανεώσω την παράταξή μας. Να την ξανακάνω, με διαφορά, την ισχυρότερη παράταξη στη χώρα μας. Τήρησα αυτήν την υπόσχεσή μου. Και, σήμερα, το κόμμα μας είναι ενωμένο όσο ποτέ. Αλλά είναι και ανανεωμένο όσο ποτέ. Με στελέχη που συνδυάζουν την πείρα με τη φρεσκάδα. Με πολλούς, εκατοντάδες, νέους υποψήφιους, που πρωταγωνιστούν στη δουλειά τους, στην επιστήμη, στην κοινωνία. Και με πολιτικές, που αγκαλιάζουν όλον το λαό.  Το είπα και το έκανα. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την εμπιστοσύνη σας, για τη στήριξή σας, για τη δύναμη που μου δίνετε. Από την πρώτη στιγμή, μίλησα για μια Συμφωνία Αλήθειας που θα φέρει Ισχυρή Ανάπτυξη προς όφελος όλων. Τήρησα αυτήν τη Συμφωνία. Και έτσι, σήμερα, δύο συνέδρια, δεκάδες ημερίδες, εκατοντάδες συγκεντρώσεις έχουν ήδη εγκρίνει το Πρόγραμμά μας.

 

Προσωπικά γύρισα δυο και τρεις φορές κάθε γωνιά της πατρίδας μας, ακούγοντας τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον συνταξιούχο, τον δημόσιο υπάλληλο. Αλλά και τον άνεργο, την νέα μητέρα, τον φοιτητή. Το είπα και το έκανα. Αφουγκράστηκα τον βουβό πόνο τους. Αλλά ένιωσα και την ελπίδα τους ότι μια καλύτερη μέρα μπορεί, επιτέλους, να ξημερώσει για την πατρίδα μας. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας. Είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων. Και είναι έτοιμη να εκφράσει όλους όσοι ζητούν σιγουριά αλλά και πρόοδο. Έτοιμη είναι και η παράταξή να αναλάβει και πάλι τις ευθύνες της. Όπως το έκανε σε δύσκολες συγκυρίες στο παρελθόν. Όπως το έκανε με τον Κώστα Καραμανλή, όπως το έκανε με τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως το έκανε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που με περιβάλλουν. Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πώς θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά.

 

Σας ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε τη δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες. Και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και με ένα τολμηρό, αλλά και ρεαλιστικό σχέδιο. Με τη στήριξη του ελληνικού λαού στις 7 Ιουλίου το βράδυ θα είμαι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Και θα είμαι ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Όχι μόνο όσων θα μας στηρίξουν την Κυριακή. Αυτή τη δέσμευση, λοιπόν, την αναλαμβάνω, εδώ στο Θησείο: η Ελλάδα θα ξαναγίνει μπλε την Κυριακή, και θα είναι το μπλε της ελληνικής σημαίας. Το γαλάζιο του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας, το γαλάζιο της ελπίδας.

 

Αυτή τη δέσμευση, λοιπόν, την αναλαμβάνω, εδώ στο Θησείο -στην σκιά της Ακρόπολης. Δίπλα στην Αρχαία Αγορά και στην Πνύκα. Στον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία, στον τόπο που αγκαλιάζει η Ιστορία. Γι’ αυτό και αποτελεί πρόσθετη δέσμευση και ευθύνη. Μου έρχονται στο μυαλό, σε αυτόν τον ιερό τόπο, τα λόγια του Αγάθωνα. Τρία πράγματα πρέπει να θυμούνται όσοι άρχουν, δηλαδή όσοι κυβερνούν. Πρώτον ότι άρχουν επί ανθρώπων, δεύτερον ότι άρχουν σύμφωνα με τους νόμους. Και τρίτον -και κυριότερον- ότι δεν άρχουν για πάντα. Αυτές είναι οι αρχές που με οδηγούν. Κάποιοι, ειδικά, την τρίτη αρχή την ξέχασαν. Γι’ αυτό και θα τους στείλετε το μήνυμα την Κυριακή. Αυτές οι αρχές με οδηγούσαν πάντα στην πολιτική μου διαδρομή. Θα αποτελέσουν και για εμένα φάρο και θα μου θυμίζουν ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι απλά το εργαλείο για να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες. Ο καιρός ήρθε ήδη. Σε 48 ώρες το γαλάζιο θα κυματίζει και πάλι στη χώρα μας.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Απόψε στην Αθήνα, σε αυτήν την εντυπωσιακή συγκέντρωση που μας θύμισε κάτι από άλλες εποχές, ολοκληρώνουμε έναν προεκλογικό αγώνα που επέλεξα να είναι διαφορετικός. Αύριο, τελευταία ημέρα θα βρεθώ στη Μακεδονία μας και θα ολοκληρώσω την προεκλογική μας εκστρατεία στη Θεσσαλονίκη μας. Αυτός ο αγώνας είναι διαφορετικός. Μία μεγάλη συγκέντρωση κάναμε, τη σημερινή. Αλλά έκανα εκατοντάδες συζητήσεις, πρόσωπο με πρόσωπο, με τους πολίτες. Κι όχι μόνο, φίλες και φίλοι,  γιατί πιστεύω στην υπεροχή των θέσεών μας.  Αλλά κυρίως γιατί θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ξέρουν από πρώτο χέρι τις προτεραιότητές μου για τη χώρα. Για να γίνουν και αυτοί συμμέτοχοι στο σχέδιό μας. Αλλά και να μπορούν να ελέγχουν, αύριο, και την εφαρμογή του. Ώστε, την Κυριακή, οι Έλληνες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία με την καρδιά, αλλά και με το μυαλό. Κλείνει, φίλες και φίλοι, σε λίγες ημέρες  ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες.

 

Θυμηθείτε:

– Σαν σήμερα, ακριβώς, με κλειστές τις τράπεζες, πριν από 4 χρόνια, το 2015, και με το φόβο να σκεπάζει τα πάντα, η χώρα οδηγούνταν σ’ ένα δημοψήφισμα διχασμού και εξαπάτησης. Εδώ λίγο παραπάνω στο Σύνταγμα χόρευαν εξαπατημένοι οι Έλληνες αφού μέσα σε λίγες ημέρες, ο κ. Τσίπρας έκανε το όχι, ναι, και μας φόρτωσε ένα αχρείαστο 3ο μνημόνιο. Διότι η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια το 2014. Και αν δεν είχε μεσολαβήσει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση, θα είχαμε αφήσει πίσω μας  αυτή τη 2η αχρείαστη περίοδο της κρίσης. Το 3ο μνημόνιο μας στοίχισε παραπάνω από 100 δισεκατομμύρια, 29 νέους φόρους, 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις.

 

– Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, το 2016, ψήφιζαν την απλή αναλογική για να εκβιάζουν με αλλεπάλληλες περιπέτειες τη χώρα.

 

– Σαν σήμερα, το 2017, οι κατασχέσεις έφταναν, ήδη, τις 800 ημερησίως και ο υπουργός-σύμβολο αυτής της κυβέρνησης Πολάκης καθύβριζε -για πολλοστή φορά- το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις αποφάσεις του.

 

– Και σαν σήμερα, τέλος, το 2018, ο κ. Τσίπρας υποκρινόταν ότι τάχα το Μνημόνιο τελείωνε. Ενώ ο ίδιος είχε δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα για πολλές δεκαετίες. Και ο ίδιος καμάρωνε για την εθνική πληγή των Πρεσπών που τόσο ανεύθυνα και διχαστικά διαχειρίστηκε. Και χθες μόλις, από την Πάτρα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός που δήθεν θέλει το διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό ζήτησε να μην ψηφίσουν το γιο του αποστάτη… Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε τον δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός.

 

Όμως, δεν θα αναφερθώ άλλο στο χθες. Έκανα αυτήν τη σύντομη αναδρομή μόνο και μόνο για να θυμίσω ότι αξίζουμε καλύτερα από όσα ζήσαμε. Δεν μας αφορούν άλλο τα ψέματα μιας απερχόμενης κυβέρνησης. Οι πράξεις τους έδειξαν ότι είναι το κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης. Και τα λόγια τους ηχούν σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Είναι η ώρα να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι μπροστά!

 

Πολίτες της Αττικής,

 

Όλο αυτό το διάστημα, δεν έπαψα να περιγράφω την αντίληψή μου, την αντίληψη της Ν.Δ. για την Ισχυρή Ανάπτυξη σε μια Αυτοδύναμη Ελλάδα: Αντί για φόρους και εισφορές, εμείς επιλέγουμε επενδύσεις και νέες, καλοπληρωμένες δουλειές. Κι αντί ο δημόσιος πλούτος διαρκώς να συρρικνώνεται και να αφήνει τους πολίτες χωρίς ελπίδα, με επιδόματα φτώχειας, εμείς αλλάζουμε ρότα. Μεγαλώνουμε την περιουσία και σε αυτήν θα έχουν μερίδιο όλοι οι Έλληνες.

 

Γι’ αυτό και η Ν.Δ. συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο πρέπει να αυξάνονται οι μισθοί. Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό της αύξησης του ΑΕΠ. Σε 3 χρόνια πρέπει, επιτέλους, να φτάσει στα 730 ευρώ.

Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, την οποία με ταξικό μένος διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερφορολόγησε μέχρι εξοντώσεως. Είναι, όμως, η ραχοκοκαλιά, όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας, της ίδιας της κοινωνικής συνοχής. Γι’ αυτό και μειώνουμε τον πρώτο φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες στο 9% από το 22% που είναι σήμερα, για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, χωρίς να μειώσουμε το αφορολόγητο. Όλα τα νοικοκυριά πρέπει να ανακουφιστούν. Και γι’ μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα -μεγάλη, μεσαία, μικρή. Και όλα αυτά, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα ψηφιστούν από τη νέα Βουλή μέσα στον πρώτο μήνα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από 1/1/2020. Θέλω τους απόμαχους της δουλειάς να αισθάνονται υπερήφανοι. Γι’ αυτό εγγυόμαστε και το ύψος των συντάξεών τους, αλλά και των επιδομάτων τους. Και γι’ αυτό μειώνουμε σταδιακά τις εισφορές στην κύρια σύνταξη από το 20% στο 15%. Και σταδιακά καταργούμε τέλος Επιτηδεύματος και Εισφορά Αλληλεγγύης.

 

Θέλω, όμως, προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται! Και θα το πετύχουμε. Θα το πετύχουμε με μαζική προσέλκυση επενδύσεων. Όλο το πρόγραμμά μας στοχεύει εκεί. Θα ξεμπλοκάρουμε τις μεγάλες επενδύσεις. Θα σταματήσουν τα ευτράπελα των υπουργικών αποφάσεων που εκδίδονται την τελευταία στιγμή, ώστε επενδύσεις καθοριστικές για το μέλλον αυτού του τόπου, όπως το Ελληνικό, να ακυρώνονται στην πράξη. Θα αξιοποιήσουμε τα σημαντικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τον φυσικό μας πλούτο. Τον απαράμιλλο πολιτισμό μας. Τη μοναδική και τόσο σημαντική γεωπολιτική μας θέσης. Αλλά κυρίως θα αξιοποιήσουμε τους μοναδικούς μας ανθρώπους. Τη νέα μας γενιά που αξίζει να βρίσκει εργασία στην Ελλάδα αντί να διαλέγει -συχνά υποχρεωτικά- τον δρόμο της ξενιτιάς.

 

Θα ενισχύσουμε την Ελληνική οικογένεια. Η Νέα Δημοκρατία, δεν το κρύβει, πιστεύει στον θεσμό της οικογένειας. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνικής συνοχής. 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Και με ένα συνολικό πλαίσιο πολιτικών για την οικογένεια αντιμετωπίζουμε τη δημογραφική απειλή. Αποτελεί, σήμερα, τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το Έθνος μας. Όποιος την υποτιμά, αναλαμβάνει εθνικές ευθύνες. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Και τα πολυτεκνικά επιδόματα επανέρχονται στα προ του 2018 επίπεδα.  Για τη Νέα Δημοκρατία, η αξία της αλληλεγγύης πηγαίνει χέρι-χέρι με την αξία της ελευθερίας. Θα σταθούμε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Εμείς το 2014 εισάγαμε πρώτοι τον καινοτόμο θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Θα το αυξήσουμε στο 1 δις ευρώ ετησίως ώστε 800.000 συμπολίτες μας να λαμβάνουν αυτή της στήριξη στις δύσκολες στιγμές που ζουν σήμερα. Αλλά, για να τα διασφαλίσουμε όλα αυτά, θέλουμε πάνω απ’ όλα ισχυρή ανάπτυξη. Θα μειώσουμε το φόρο στις επιχειρήσεις από 28% στο 20%, για κάθε ελληνική επιχείρηση, όχι μόνο τις μεγάλες, αλλά και στις μικρομεσαίες, στις μικρές επιχειρήσεις. Και το φόρο στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Και, τελικά ο ΦΠΑ θα καταλήξει σε δύο συντελεστές: 22% και 11%, ενώ θα διατηρήσουμε και τον υπερμειωμένο του 6%. Μέτρο που ωφελεί τους πολίτες αλλά έχει ταυτόχρονα και έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα.

 

Θα αντιμετωπίσουμε ακόμα το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, με θάρρος και με τόλμη. Και θα βάλουμε επιτέλους μπροστά το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων. Λέμε στους επιχειρηματίες, κυρίως στους μεγάλους επιχειρηματίες: «Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα απλοποιήσουμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, θα τους βοηθήσουμε με την ρευστότητά τους. Είδατε πού πήγε ήδη το κόστος δανεισμού της χώρας μέσα σε έξι εβδομάδες μετά τη νίκη μας στις Ευρωεκλογές. Οι αγορές εμπιστεύονται την επόμενη Κυβέρνηση. Και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη να διαπραγματευτούμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είπα, λοιπόν, στους επιχειρηματίες, θα σας μειώσω φόρους, θα σας βοηθήσω με την γραφειοκρατία, θα σας βοηθήσω με τη ρευστότητα, αλλά έχετε και εσείς υποχρεώσεις. Θα επενδύετε στη χώρα σας, θα πληρώνετε τους φόρους σας,. Θα προστατεύετε το περιβάλλον και προπαντός θα στηρίζετε τον κόσμο της εργασίας. Καλές επιχειρήσεις, είναι οι επιχειρήσεις που έχουν καλά πληρωμένους και ικανοποιημένους εργαζόμενους.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Οι γενικές κατευθύνσεις του προγράμματος μας  είναι, πια, γνωστές στους Έλληνες πολίτες. Όλοι περιμένουν από εμάς ένα κράτος με λιγότερη γραφειοκρατία και καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Παιδεία συνδεδεμένη με την οικονομία που θα προσφέρει γνώση, δεξιότητες, θα ανοίγει την πόρτα για πολλές καλές νέες  δουλειές. Με περισσότερους και καλύτερους εκπαιδευτικούς και, ναι, ένα πρότυπο σχολείο για τους άριστους μαθητές σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Με ποιοτική δημόσια Υγεία για όλους. Για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη εικόνα που βλέπουμε και σήμερα, τις ημέρες του καύσωνα στα δημόσια νοσοκομεία. Με στοχευμένες προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών στα νοσοκομεία. Με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που θα γίνονται με πρωτοβουλία του κράτους, για να προλαμβάνουμε αρρώστιες που μπορεί να εξελιχθούν σε θανατηφόρες.  Με φάρμακα στο σπίτι για τους χρόνια ασθενείς, για να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

 

Μιλώντας, όμως, εδώ, στην Αθήνα της Ιστορίας και του Πολιτισμού, δεν γίνεται να μην αναφερθώ στην ασφάλεια. Ε, λοιπόν, η πρωτεύουσα του Ελληνισμού, η πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων και επισκεπτών, θα ξαναγίνει μια πόλη στην οποία όλοι θα αισθάνονται ασφαλείς. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που έγινε πριν από λίγες ώρες στα γραφεία της Athens Voice. Και στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλων των ειδών τα γκρουπούσκουλα και τους μπαχαλάκηδες. Στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει. Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης μας. Οι σχολές παύουν να αποτελούν ορμητήρια για να κατασκευάζουν κάποιοι μολότωφ και οι κουκουλοφόροι να διακινούν, μαζί με τους εμπόρους, τα ναρκωτικά τους. Και αποδίδονται, επιτέλους, τα πανεπιστήμια ελεύθερα στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους. Όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένο κράτος. Οι  γειτονιές μας επιστρέφουν στους Αθηναίους. Έμποροι και κάτοικοι και τουρίστες θα αισθάνονται και πάλι ασφαλείς. Το κράτος Δικαίου επανέρχεται παντού! Η ασφάλεια είναι το βασικό ατομικό δικαίωμα. Η κυρίαρχη υποχρέωση κάθε ευνομούμενου κράτους. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε δημοκρατία. Γι’ αυτό κι είναι υποχρέωση του οργανωμένου κράτους να την επιβάλει.

 

Δεν θα είναι εύκολο. Θα απαιτηθεί συνεργασία πολλών. Θα δώσουμε στους αστυνομικούς  μας καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα και καινούργια περιπολικά, έτσι ώστε –πρώτ’ απ’ όλα- να αισθάνονται ασφαλείς για να μπορούν να μας προστατεύουν. Αυτό είναι προτεραιότητα, είναι δέσμευση. Όπως δέσμευση είναι και η άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας και η άμεση αλλαγή άκρως προβληματικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκαν μια εβδομάδα πριν κλείσει η Βουλή. Διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη. Αυτά θα αλλάξουν την επόμενη των εκλογών, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Το αίσθημα ασφάλειας θα αποκατασταθεί και οι νόμοι θα εφαρμόζονται για όλους.

 

Πολύ σημαντική για μας είναι και η φύλαξη των συνόρων μας και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Γιατί η Ελλάδα έχει σύνορα και στη στεριά και στη θάλασσα και τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται. Δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Θα το κάνουμε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει δρομολογήσει ήδη την πρόσληψη 10.000 νέων Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων. Και αποστολή τους είναι να υποστηρίξουν τα κράτη-μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες στα κέντρα υποδοχής, αλλά θα εφαρμόσουμε επίσης νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου, πολύ πιο γρήγορη, πολύ πιο απλή.  Και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο, θα επιστρέφει στην Τουρκία, βάση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

 

Αθηναίες και Αθηναίοι,

 

Βαδίζουμε με μεγάλη αισιοδοξία προς τις εθνικές κάλπες. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες είπαν ένα ηχηρό «όχι» στην εξαπάτηση και την ανικανότητα της απερχόμενης κυβέρνησης. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη που δώσατε στη Νέα Δημοκρατία για τη μεγάλη εκλογική νίκη που πετύχαμε στις ευρωεκλογές. Τη μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει ποτέ η Παράταξή μας σε ευρωεκλογές. Σήμερα οι πολίτες καταδικάζουν την προπαγάνδα της εξαπάτησης και του φόβου και πλέον δεν ζητούν λόγια χωρίς μέτρο, αλλά πράξεις ευθύνης με μέτρο και αποτέλεσμα! Την Κυριακή, ωστόσο, όλα ξεκινούν από την αρχή. Οι κάλπες θα είναι άδειες και θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Οι κάλπες είναι άδειες, δεν είναι μισογεμάτες με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών. Πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, με εκατομμύρια γαλάζια ψηφοδέλτια, για μια γαλάζια Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα θα γίνει ξανά μπλε το βράδυ της 7ης Ιουλίου.  Αν στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές βάλαμε τη μονογραφή μας για την πολιτική αλλαγή, τώρα πρέπει να την υπογράψουμε οριστικά με την ψήφο μας. Γιατί τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την προσδοκία βεβαιότητα και την ελπίδα πραγματικότητα. Και σε αυτή την προσπάθεια έχουν θέση όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους επιλογές. Την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για περιπέτειες, ούτε για πειράματα τα οποία μπορεί να μετανιώσουμε αύριο. Και σίγουρα δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής. Κανείς δεν θα απουσιάζει από αυτήν την κάλπη.

 

Ξέρω ότι στα χρόνια της κρίσης αρκετοί απογοητεύτηκαν από τα λάθη του πολιτικού συστήματος. Θύμωσαν! Και το θυμό τους, τον έκαναν σύνθημα. Αγανάκτησαν! Και την αγανάκτησή τους, την έκαναν ψήφο οργής και απόρριψης. Απογοητεύτηκαν! Και την απογοήτευσή τους, τη διοχέτευσαν σε κόμματα «μιας χρήσης».  Όμως, τώρα, πια η κοινωνία ωρίμασε και οι πολίτες ξέρουν: Ο θυμός, η αγανάκτηση, η απογοήτευση δεν οδηγούν πουθενά. Και αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις ελπίδες του λαού αποδείχθηκαν υπηρέτες μόνον του εαυτού τους. Δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη σας. Και δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους, που για λίγες ψήφους, έφτασαν να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την Πατρίδα. Σας καλώ, λοιπόν, όλες και όλοι μαζί, να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους  και τους αδίστακτους εμπόρους του διχασμού και του μίσους.  Η Ελλάδα αφήνει πίσω το κακό της παρελθόν. Και αυτό εξαρτάται από όλους σας. Από τη μαζική σας συμμετοχή για να το κάνουμε πράξη. Δεν πρέπει να λείψει κανείς από την κάλπη της Κυριακής που έρχεται.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα, ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και από κομματικά παζάρια. Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση και από καθαρό πολιτικό ορίζοντα 4ετίας. Έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση. Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και την Κυριακή οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν «με λογισμό και με όνειρο», όπως έχει πει ο εθνικός μας ποιητής στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους».

 

Φίλες και φίλοι,

 

Την Κυριακή όλοι μαζί, ως κοινωνία, αλλά ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά, αναμετριόμαστε με το μέλλον. Αναμετριόμαστε, όμως, και με την ατομική μας ευθύνη. Και με την ψήφο μας υπογράφουμε μια νέα Συμφωνία Αλήθειας, Ενότητας και Προόδου! Με Ισχυρή Ανάπτυξη και πολλές δουλειές. Η αναγέννηση της Ελλάδας, όμως, θα έρθει μόνο από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, για να μπορεί να αποφασίζει σωστά, για να μπορεί να φέρει γρήγορα αποτελέσματα. Αλλά και για να απευθύνεται στους εταίρους μας, οπλισμένη με την εντολή ενός ολόκληρου λαού. Αυτή την εντολή ζητώ από εσάς την Κυριακή που έρχεται. Γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσουμε ξανά δυνατή εθνική φωνή και η Ελλάδα θα γίνει ξανά πραγματικά μια αυτοδύναμη χώρα. Μαζί μπορούμε!

 

Φίλες και φίλοι,

 

Περάσαμε μαζί 10 δύσκολα χρόνια, μια Οδύσσεια. Τώρα έφτασε επιτέλους η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτή η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες. Προπαντός γιατί έχει ανθρώπους εργατικούς, ταλαντούχους, πολυμήχανους. Ανθρώπους που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον σε μια καλύτερη Ελλάδα.  Και καθώς στέκομαι εδώ, στη σκιά της Ακρόπολης, ολοκληρώνοντας μια διαδρομή τρεισήμισι ετών, δεσμεύομαι ότι αυτό το όνειρο θα το κάνουμε όλες και όλοι μαζί πράξη.  Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί, για μια μεγάλη νίκη. Ψηλά τις σημαίες!  Για την Ελλάδα που αξίζουμε και μπορούμε!  Για να πάμε ενωμένοι μπροστά!  Για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα!  Για μια ισχυρή ανάπτυξη σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα! Ελάτε μαζί να κάνουμε την Κυριακή  γιορτή όλων των Ελλήνων. Γιατί η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι η νίκη όλων των Ελλήνων! Είναι η νίκη της Ελλάδος. Ψηλά τις σημαίες. Πάμε μαζί. Πάμε μαζί μέχρι τη μεγάλη, μέχρι την τελική νίκη. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, για την εμπιστοσύνη σας. Στις 7 Ιουλίου η Πατρίδα μας γυρίζει, επιτέλους, σελίδα.

 

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...