Δ. Ριζούλης: Η ΝΔ, όπως την ξέραμε, δεν υπάρχει


 
Γράφει ο Δημήτρης Ριζούλης
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Στην πολιτική ισχύει ένας χρυσός κανόνας. Κάθε νέο πρόσωπο θα πρέπει να φέρνει περισσότερες ψήφους από αυτές που διώχνει. Στη Ν.Δ. από τις έως τώρα κινήσεις της νέας ηγεσίας προκύπτει ότι υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες και αγνοείται αυτή η βασική συνταγή. Γι’ αυτό οδηγήθηκαν σε σειρά λαθών, με κορυφαίο την ένταξη Τατσόπουλου στις «γαλάζιες» λίστες για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, αντιπαθέστατο στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης και μισητό στους κόλπους των δεξιών ψηφοφόρων, δικαιολογημένα προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.
Είναι απορίας άξιον τι… λιμπίστηκαν από τον Τατσόπουλο εκεί στη Ν.Δ. και πήραν αυτή την καταστροφική απόφαση. Θεωρούν ότι θα τους βοηθήσουν προεκλογικά οι εμμονές του, οι βωμολοχίες, οι απολιτίκ σκέψεις, οι καβγάδες που στήνει για ψύλλου πήδημα ή μήπως οι ερωτικές φαντασιώσεις στα όρια της διαστροφής που περιγράφει στα βιβλία του; Ομως, δεν είναι μόνο ο Τατσόπουλος το πρόβλημα. Εχει προηγηθεί μια σειρά προσώπων που αποδεικνύει ότι η σημερινή Ν.Δ. είναι μεταλλαγμένη και επιχειρείται σταθερά η αλλοίωση του DNA της με περίεργες μεταγγίσεις (υποτίθεται) νέου αίματος, που όμως παραπέμπουν στο παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα και κυρίως στον κύκλο των υποστηρικτών του Κώστα Σημίτη. Δεν είναι τυχαίο ότι για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει! Απίστευτο…
Η Μαρία Σπυράκη, για παράδειγμα, είναι χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου της περιόδου Σημίτη, πλήρως ταυτισμένη με το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κατ’ ομολογία της σε διατεταγμένη υπηρεσία μέσω της τηλεόρασης. Σήμερα αποτελεί την επίσημη «φωνή» της Ν.Δ. και μάλιστα διατηρώντας ταυτόχρονα τη θέση της ευρωβουλευτού.
Ο πρώην δημοσκόπος του Mega Τάκης Θεοδωρικάκος, παρότι ξεκίνησε από το ΚΚΕ, κατέληξε επίσης στην «αγκαλιά» του ΠΑΣΟΚ ως συνεργάτης πανίσχυρων υπουργών την περίοδο της παντοδυναμίας του. Σήμερα θεωρείται ο άνθρωπος που σχεδιάζει τη στρατηγική της Ν.Δ. και τα περίεργα ανοίγματα που έρχονται σε κόντρα με τη βάση.
Στην ομάδα των συμβούλων ανήκει και ο Θεόδωρος Πελαγίδης, παλιός στενός συνεργάτης του Βενιζέλου. Πασοκικό παρελθόν έχει και ο μυστικοσύμβουλος Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος ασχολείται ιδιαίτερα με ζητήματα του Τύπου.
Μετεγγραφή από το ΠΑΣΟΚ είναι και η Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία προ καιρού είχε παρουσιαστεί ως μέλος της στενής ομάδας συμβούλων του κ. Μητσοτάκη. Διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη προτού μεταπηδήσει στη Ν.Δ. Παρόμοια περίπτωση είναι και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θήτευσε σε θέσεις «κλειδιά» στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κατάλογος των πρώην «πράσινων» συμβούλων περιλαμβάνει πολλούς ακόμα και πιθανότατα θα μεγαλώσει.
Ας δούμε, όμως, και τους υποψηφίους που έχει διαλέξει έως τώρα ο Κυριάκος, αλλά και τις μετεγγραφές που έχει κάνει. Ξεχωρίζουν ο Ιάσων Φωτήλας με πατέρα πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, προερχόμενος από το Ποτάμι, και η Κατερίνα Μάρκου, επίσης από το Ποτάμι, με πασοκικό παρελθόν. Πολιτικοί και οι δύο β΄ κατηγορίας, οι οποίοι προκάλεσαν πολλές μουρμούρες όταν εντάχθηκαν στη Ν.Δ. και έως σήμερα δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό! Στο μητρώο των στελεχών επελέγη ο γιος του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος προοριζόταν για υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας αλλά (ευτυχώς) αποσύρθηκε άρον άρον μετά την προφυλάκιση του πατέρα του και της μητέρας του. Πάντως, η Ν.Δ. είχε αρνηθεί να τον αδειάσει, παρότι είχε διαταχθεί από τη Δικαιοσύνη η δέσμευση και των δικών του λογαριασμών στο πλαίσιο των ερευνών για τις μίζες των εξοπλισμών.
Επίσης, στην Πειραιώς φλερτάρουν καιρό τώρα ανοιχτά με την Αννα Διαμαντοπούλου και άλλους αλήστου μνήμης πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ενώ καλοβλέπουν την υπουργοποίηση του Γιάννη Στουρνάρα. Στη Ν.Δ. εντάχθηκε και η Δράση, το κομματίδιο με τα ανύπαρκτα ποσοστά και τις αντικοινωνικές ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις, με σειρά στελεχών του (κυρίως ο Θεόδωρος Σκυλακάκης) να υπερασπίζονται δημοσίως τις επιλογές της ηγεσίας.
Ο Τατσόπουλος, λοιπόν, είναι απλά η φυσική συνέχεια όλων αυτών των κινήσεων. Η Ν.Δ. όπως την ξέραμε δεν υπάρχει! Είναι ένα άλλο κόμμα που μοιάζει να προσχώρησε στη… Δράση και μάλιστα με πράσινη στολή. Ολες, μα όλες οι έως τώρα επιλογές αυτό δείχνουν!

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...