Γ. Χαρβαλιάς: Οι ξένοι θα επιλέξουν σε ποιον θα πέσει ο κλήρος της "δημοσιονομικής βόμβας"


 
Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Το απίστευτο αλαλούμ με τις περικοπές μισθών και συντάξεων που κρίνονται κατόπιν εορτής αντισυνταγματικές, δημιουργώντας αναδρομικές αξιώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ από τους θιγόμενους, καταδεικνύει την απίστευτη προχειρότητα, ελαφρότητα και αναλγησία με τις οποίες νομοθετήθηκαν και εγκρίθηκαν από το κοινοβουλευτικό σώμα κοινωνικές αγριότητες στον βωμό των «μεταρρυθμίσεων».
Ηταν τέτοια η αγωνία των μνημονιακών κυβερνήσεων να ικανοποιήσουν τους δανειστές που τις ανάγκαζε να επιβάλλουν με νομοθετικές ρυθμίσεις-εξπρές ακραίες αντεργατικές επινοήσεις και βάναυσες στερήσεις εισοδημάτων, που υπό άλλες συνθήκες θα απαιτούσαν στρατιωτικό νόμο… Τα απίθανα αυτά νομοθετήματα, που πολύ συχνά υπαγορεύονταν με «mails» από τις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, δεν έμπαιναν καν σε διαδικασία διερεύνησης ως προς την αντισυνταγματικότητα συγκεκριμένων διατάξεων και εγκρίνονταν από ισχνές πλειοψηφίες «προθύμων» της Βουλής, οι οποίοι σπάνια διάβαζαν αυτά που ψήφιζαν.
Σήμερα, πέντε, έξι, ακόμη και εννιά χρόνια μετά, έρχονται δικαστές που κρίνουν τις εμπνευσμένες αυτές «μεταρρυθμίσεις» παράνομες μαζί με κύματα ομαδικών αγωγών προς το Δημόσιο που πράγματι συνιστούν δημοσιονομική «βόμβα». Μέσα από μία ατέρμονη, αντιφατική, ακόμη και αλληλοαναιρούμενη δικαστική διαδικασία ουδείς γνωρίζει ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις για όλες αυτές τις νομικές αξιώσεις μισθωτών και συνταξιούχων. Και ασφαλώς ουδείς μπορεί να μαντέψει πώς το κράτος θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, στην περίπτωση που κληθεί να επιστρέψει τέτοια ποσά και μάλιστα αναδρομικά.
Πληρώνουμε, λοιπόν, πολιτικούς που φτιάχνουν νομοθετήματα στο πόδι καθ’ υπαγόρευσιν ξένων εντολέων, βουλευτές ασυνείδητους που ψηφίζουν αντισυνταγματικά τερατουργήματα και ανώτατους δικαστές που στηρίζουν την ιεραρχική εξέλιξή τους σε κομματικές προτιμήσεις, αλλά αποφεύγουν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να πουν στους πολιτικούς: «Ρε, τι κάνετε εκεί; Θα εκπέσουν αυτά που νομοθετείτε και θα τρέχουμε…».
Και όλα αυτά με έναν ρυθμό απόδοσης στην απονομή Δικαιοσύνης πραγματικά απελπιστικό. Καθυστερήσεις τραγικές, ασύλληπτες, με ένα ατελείωτο χαρτοβασίλειο, νταλίκες να μεταφέρουν τους φακέλους με τις δικογραφίες και δικαστικούς λειτουργούς μπαϊλντισμένους, κακοπληρωμένους και εν τέλει αδιάφορους.
Το έχω ξαναγράψει και το πιστεύω ακράδαντα. Αν οι δανειστές ενδιαφέρονταν έστω και στο ελάχιστο για την προκοπή αυτής της χώρας θα ξεκινούσαν τη «μεταρρύθμιση» από τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ομως, το βέβαιο είναι ότι δεν δίνουν δεκάρα. Θέλουν την ελληνική Δημόσια Διοίκηση οπισθοδρομική και αργοκίνητη, διεφθαρμένη σε όλες τις βαθμίδες και εν τέλει απόλυτα χειραγωγήσιμη για να εξυπηρετεί τις δικές τους επιδιώξεις. Οι ξένοι θα επιλέξουν λοιπόν σε ποιον θα πέσει ο κλήρος της «δημοσιονομικής βόμβας» και μαζί με αυτόν ο επόμενος μνημονιακός… κορσές.

Best Of

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

Νατάσα Παζαϊτη: Η οικογένειά μας μεγαλώνει

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μια (Πρώτη) Κυρία, ετών 58. Η Νατάσα...

Τα γενέθλια μιας (Πρώτης) Κυρίας…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Γεννημένη την 14η Απριλίου. Ψηλά, στην Επανομή...

Κώστας Μπακογιάννης: Η δικαιολογημένη απογοήτευση των νέων τους απομακρύνει από την πολιτική πραγματικότητα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο,...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

(Πολεμική) ανάφλεξη, ακρίβεια, λιτότητα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Η νέα πολεμική ανάφλεξη, στη... βάρδια του Τζο Μπάιντεν,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 05.00 π.μ. της Τρίτης 16 Απριλίου...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το έπαθλο ρεκόρ ύψους 98 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση που...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο, όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, μετά την... ελεγχόμενη ανάφλεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν. Ο...