Γ. Κουβαράς: Όσο περισσότερο ενισχύονται τα άκρα, τόσο το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ


 
Γράφει ο Γιώργος Κουβαράς
Πηγή: protothema.gr
 
Οι καταλήψεις στα σχολεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ξαναφέρνουν στο προσκήνιο την πολιτική υποκρισία που αποδεικνύεται διαχρονικά κυρίαρχη στη χώρα μας.

Ενα στα τρία σχολεία της Μακεδονίας τελεί υπό κατάληψη, ενώ πανελλαδικά το ποσοστό φτάνει περίπου το 15%. Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, όλα αυτά τα σχολεία τα έχουν καταλάβει… φασίστες μαθητές. Δεν το λένε έτσι ευθέως, αλλά το προπαγανδίζουν με πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου και διαρκείς αναφορές κορυφαίων στελεχών στο αυγό του φιδιού και στην υποτιθέμενη ανοχή ή ακόμη και στήριξη της Ν.Δ. στην επώασή του.
Με άλλα λόγια, το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν οι κυβερνώντες είναι ότι Χρυσαυγίτες μαζί με ακραίους Νεοδημοκράτες συνεργάζονται και ξεσηκώνουν τα παιδιά δημιουργώντας ένα «φασιστικό», ακροδεξιό μέτωπο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ποιοι τα λένε αυτά; Οι ίδιοι που το 2010 ήταν στην πλατεία των Αγανακτισμένων μαζί με Χρυσαυγίτες και φώναζαν «να καεί, να καεί το μπ… η Βουλή». Οι ίδιοι που το 2015, σε πλήρη και αγαστή κοινοβουλευτική συνεργασία με τη Χ.Α., έριξαν την κυβέρνηση με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι ίδιοι που τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν στη Δικαιοσύνη τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της δίκης της Χ.Α., τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δική με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Η υποκρισία, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν «καλές» και «κακές» καταλήψεις. Γενικώς, όλες οι καταλήψεις είναι καλές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση και κακές όταν είναι στην κυβέρνηση. Καλές επίσης όταν τις κάνουν αριστεροί φοιτητές ή μαθητές, κακές όταν τις κάνουν δεξιοί. Καλές όταν τις κάνουν διεθνιστές ή εθνομηδενιστές, κακές όταν τις κάνουν πατριώτες ή εθνικιστές.

Στην πραγματικότητα οι καταλήψεις των σχολείων αν και οργανώνονται από πολέμιους της Συμφωνίας των Πρεσπών, συμφέρουν μια χαρά την κυβέρνηση. Οσο περισσότερο ενισχύονται τα άκρα και ειδικά η Ακροδεξιά τόσο το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν μπορούσε αυτή η ενίσχυση να οδηγούσε και στην είσοδο ενός ακόμη ακραίου δεξιού κόμματος στη Βουλή, ώστε να γίνει πιο δύσκολη η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, τότε θα πανηγύριζαν προκαταβολικά οι «αριστεροί» στην Κουμουνδούρου.
Ανεξάρτητα, πάντως, από την πολιτική τακτική που χτίζεται πάνω στις καταλήψεις, ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους ότι η κατάληψη είναι αντιδημοκρατική πράξη. Και είναι κρίμα τα παιδιά να θυσιάζονται στον βωμό ιδεοληψιών κάθε είδους, συνήθως με την καθοδήγηση κομμάτων ολοκληρωτικών αντιλήψεων.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα περίμενε κανείς, επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η ισορροπία δύναμης ανάμεσα στον Τζο...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στο προσκήνιο, λόγω ρευματοκλοπών, «προειδοποιεί»-αναγγέλλειι το αρμόδιο Υπουργείο από τον Μάιο. Ρευματοκλοπές από...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν αναμενόμενη, με αφετηρία την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση...