Ο Γιώργος Ορφανός απευθύνεται στην "όλη κοινωνία" της Θεσσαλονίκης, και προβλέπει ότι θα τον ψηφίσει (και) η πλειοψηφία των οπαδών της ΝΔ


 
Πηγή: ΑΠΕ
Σίγουρος ότι θα τον στηρίξουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και ότι θα είναι ο υποψήφιος από το χώρο της κεντροδεξιάς που θα περάσει στομ δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) “Πρακτορείο 104,9 FM”.
“Θεωρώ αρνητικό να μπερδεύονται τα κόμματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η δική μου οπτική είναι πως δεν υπάρχουν αντάρτες, υπάρχουν εθελοντές. Άνθρωποι που βάζουν τον εαυτό τους μπροστά και προχωράνε. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ θα ψηφίσει Γιώργο Ορφανό. Το πιστεύω”, είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς εάν ενοχλήθηκε από την απόφαση της ΝΔ και του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ.Ορφανός απάντησε: “Μόνος μου διάλεξα να κατέβω στις εκλογές. Ο Γιώργος Ορφανός είναι στέλεχος της παράταξης και αποφασίζει να κάνει κινήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη γενέτειρά του, στην πόλη που ζει. Δεν μ’ ενοχλούν οι κινήσεις που κάνει ο κ.Μητσοτάκης. Κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για τη ΝΔ”.
Χαρακτήρισε δε “εξαιρετικές” τις σχέσεις που έχει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους ανθρώπους της. “Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε αυτοί με μένα. Οι πολίτες όμως θα κάνουν την τελική επιλογή και θα αποφασίσουν για δήμαρχο”.
“Στην πόλη μας αν ψάχνετε για έναν υποψήφιο που να προέρχεται από την κεντροδεξιά και σίγουρα θα βρίσκεται στον β’ γύρο των εκλογών, τον έχετε βρει. Θα είμαι εγώ. Αναζητήστε τον δεύτερο” συμπλήρωσε ο κ.Ορφανός με αφορμή και τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων.
Δεν έκρυψε πως η απόφαση που έλαβε για να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης ήταν “δύσκολη. Δεν ήταν κάτι που το παίρνεις αγόγγυστα. Έχω προϋπάρξει, όμως, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δώδεκα χρόνια. Υπήρχε μέσα μου ως σπόρος, ως δράση. Μια εσωτερική φιλοδοξία να προσφέρω στην πόλη μου, μαζί με άλλους, όχι μόνος”.
Για την επόμενη μέρα και το ενδεχόμενο συνεργασιών δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με όλους, με εξαίρεση όσους βρίσκονται στα άκρα, ενώ ερωτηθείς για το ποια θα είναι η προτεραιότητα του σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος είπε: «Το πρώτο πράγμα που θα πω είναι “ξεκινάμε δουλειά”. Στρατηγικά στόχος μας είναι να αλλάξει η εικόνα της πόλης, με αρχή την καθαριότητα».
«Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πολλά στην πόλη. Δεν θα υποσχεθώ κάτι που ξεφεύγει από τις δυνάμεις μας. Ό,τι προτείνουμε θα το κάνουμε. Το κεντρικό μας σύνθημα γι΄ αυτή την εκστρατεία είναι “Ρο είπαμε, θα το κάνουμε”. Δεν υπάρχει αναγκαιότητα να πούμε πολλά. Υπάρχει αναγκαιότητα να κάνουμε πολλά» συμπλήρωσε ο κ.Ορφανός.
Ο υποψήφιος δήμαρχος ρωτήθηκε και για τη σχέση που έχει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. “Είναι εξαιρετική η σχέση μας, μπορούμε να συνεννοηθούμε. Είναι δύο θέσεις, που εκ των πραγμάτων πρέπει να υπάρχει κοινή κατεύθυνση. Ο Απόστολος είναι πολύ συνεργάσιμος, αποφασιστικός και πιστεύω ότι θα επανεκλεγεί (…) Νιώθω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία”.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...