Βαριές κουβέντες Τσίπρα κατά Μητσοτάκη στη Βουλή


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Εξαιρετικά σκληρή ρητορική και βαριές κουβέντες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτόξευεσε ο Αλέξης Τσίπρας από βήματος Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός έδωσε ένα δείγμα γραφής του πώς θα κινηθεί στην προεκλογική περίοδο, στοχοποιώντας τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και επιχειρώντας να αναδείξει αδυναμίες στη ρητορική του, και “ενοχοποιώντας” ως εχθρικές προς την κοινωνία τις προτάσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:
 
“Ζητάω εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω στο σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, που παρουσιάσαμε χθες στον ελληνικό λαό.
Σαν σήμερα, πριν από 9 χρόνια, μπήκαμε στην τραγωδία των μνημονίων. Επειδή εκείνοι που κυβερνούσαν είχαν αφήσει τη χώρα ανοχύρωτη, στο πελατειακό κράτος και τη διαφθορά. Μια χώρα που σπαταλούσε πολλά για χάρη των λίγων και ελάχιστα για χάρη των πολλών.
Δεν είμαι σήμερα εδώ για να αντιπαρατεθώ με τη προπαγάνδα του κου Μητσοτάκη αλλά, με το πολιτικό του σχέδιο. Αυτό που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει πίσω από πυροτεχνήματα και πομφόλυγες. Πρόκειται για ίδιο ακριβώς σχέδιο που έριξε τη χώρα στα βράχια το 2010.
Πρόκειται για το σχέδιο που αφάνισε το 1/3 της οικονομίας, που έριξε στον Καιάδα τους συνταξιούχους, διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, επέβαλε εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, εκτίναξε την ανεργία σε πρωτοφανή ποσοστά. Αυτό το σχέδιο επιθυμεί να εφαρμόσει πάλι ο κ. Μητσοτάκης.
Τον Ιούλη του 15, αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε αρκετά βήματα μπροστά αργότερα. Σφίξαμε τα δόντια και εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά. Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018.
Επιστρέφουμε την υπεραπόδοση της οικονομίας στους συμπολίτες μας, γιατί αυτά τα χρήματα τους ανήκουν. Γιατί οι θυσίες είναι δικές τους και πρέπει να ανταμειφθούν. Αγωνιστήκαμε να φέρουμε ξανά τη χαμένη αξιοπρέπεια ενός λαού, που απαιτούσε δικαιοσύνη.
Από τον Σεπτέμβρη και μετά, η Βουλή ψηφίζει μόνο θετικά μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής δικαιοσύνης: Επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υποκατώτατου.
Tο σχέδιο της ΝΔ είναι τόσο αποκρουστικό που το κρύβουν, επειδή είναι το σχέδιο του ΔΝΤ, του ανθέλληνα φίλου τους κου Βέμπερ, ο οποίος είπε ότι είμαστε ανεύθυνοι που δίνουμε ελαφρύνσεις στους πολλούς.
Tο βαθύτερο αίτιο της εχθρότητας τους δεν είναι το ύφος και το ήθος του Πολάκη, αλλά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην Υγεία: Οι 19.000 προσλήψεις, η εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων, που είχαν έλλειμμα 730 εκατ. το ‘14 και σήμερα έχουν πλεόνασμα 180 εκατομμύρια.
Τους ενοχλεί ότι βγήκαν τα άπλυτα δεκαετιών στη φόρα: Τα σκάνδαλα στο φάρμακο, τις υπερκοστολογήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δωράκια, οι μίζες. Η μομφή τους είναι στα όσα έκανε ο Ξανθός, ο Πολάκης, κάθε στέλεχος αυτής της κυβέρνησης για να σταθεί στα πόδια του το ΕΣΥ που διέλυσαν.
Χθες, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ κ. Βέμπερ καταφέρθηκε εναντίον των θετικών μέτρων που ανακοινώσαμε. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει: Η ΝΔ ή θα καταψηφίσει τα μέτρα ή θα πρέπει να αποσύρει την στήριξή της στον ανθέλληνα κ. Βέμπερ. Δεν μπορεί να τα κάνει και τα δύο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...