Έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής από την Περιφέρεια Αττικής


 
Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά τέθηκε σε πρώτη προτεραιότητα από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, που οφείλουμε να κερδίσουμε, αναμετρώμενοι με προβλήματα δεκαετιών και τα πρόσθετα εμπόδια ενός αναχρονιστικού, γραφειοκρατικού θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση έργων.
Ένας κρίσιμος τομέας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι η προώθηση του Μαζικού Αθλητισμού.
Σε αυτή την κατεύθυνση θέσαμε ως βασικό στόχο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σε δύο βασικούς άξονες:
• Τη συντήρηση και αναβάθμιση υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων.
• Τη διάδοση του Αθλητισμού σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ειδικά, στο πρόγραμμα γνωριμίας με τα αθλήματα στίβου (Kids’ Athletics), που υλοποιείται από 11 διακεκριμένους αθλητές, εργαζόμενους στην Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, πήραν μέρος τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές συνολικά 7.865 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων.
Η συντήρηση και η αναβάθμιση υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων ήταν απολύτως αναγκαία για ολόκληρη την περιοχή.
Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, πεπαλαιωμένες και φθαρμένες, είχαν κλείσει ή χρησιμοποιούνταν χωρίς να πληρούν τις σύγχρονες απαιτήσεις για ασφαλή άθληση.
Στο πλαίσιο του προγράμματός μας υλοποιήσαμε, δρομολογήσαμε ή σχεδιάσαμε, από τον Σεπτέμβρη του 2015 μέχρι σήμερα, 29 έργα σε αθλητικούς χώρους όλων των Δήμων της Π.Ε. Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 36.638.010 €.
v Τα 29 έργα βρίσκονται στις εξής φάσεις:
Ø Ολοκληρωμένα: 8 έργα
Ø Εκτελούμενα: 5 έργα
Ø Δημοπρατημένα: 7 έργα
Ø Προς υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης: 1 έργο
Ø Ολοκληρώνεται η μελέτη: 3 έργα
Ø Σε αρχικό στάδιο εκπόνησης μελετών: 5
Αναλυτικά, τα αθλητικά έργα σε κάθε Δήμο είναι τα εξής (Με κόκκινο σημειώνονται τα νέα έργα)
v Δήμος Πειραιά
Ø α) Εργασίες συντήρησης του φορέα κάλυψης του κλειστού κολυμβητήριου «Καπαγέρωφ».
Το κλειστό κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ», το μοναδικό στο κέντρο του Πειραιά, έχει χωρητικότητα 700 θεατών. Εκεί προπονούνται και αγωνίζονται αθλητές και αθλήτριες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης των τμημάτων του Ο.Σ.Φ.Π. και του Εθνικού.
Το έργο προϋπολογισμού 150.911 € χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α).
Το έργο ολοκληρώθηκε
β) Ανακατασκευή Κλειστού Γυμναστήριου «Καπαγέρωφ»
Το κλειστό γυμναστήριο «Π. Καπαγέρωφ» παραμένει, από το 2007, εκτός λειτουργίας λόγω εκτεταμένων φθορών, στερώντας τη περιοχή από ένα αθλητικό χώρο.
Για την ανακατασκευή του Γυμναστηρίου έχει δεσμευτεί από την Περιφέρεια Αττικής, συνολικό ποσό ύψους 8 εκατ. Ευρώ.
Ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με την Γ.Γ.Α οι πέντε αναγκαίες μελέτες και βρίσκονται προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος
Ø Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Θεμιστόκλειου Σταδίου
Με το έργο θα επισκευασθούν ο στίβος και δύο κτίρια, ένα ισόγειο επιφανείας 106 τ.μ. περίπου με αποδυτήρια για τις ανάγκες του στίβου και ένα διώροφο επιφανείας 410 τ.μ. περίπου, το οποίο παραμένει κενό διότι έχει υποστεί ζημιές από τους σεισμούς του 1999 και έκτοτε δεν έχει επισκευασθεί.
Σε ότι αφορά το στίβο θα συντηρηθεί και θα αποκατασταθεί ο διάδρομος ταχύτητας καθώς και ο υπόλοιπος στίβος (χώρος σκαμμάτων, μπάσκετ), θα γίνουν εργασίες συντήρησης κερκίδων, κιγκλιδωμάτων και δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και θα επιστρωθεί συνθετικός χλοοτάπητας.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.373.721 Ευρώ. Η χρηματοδότηση και η εκτέλεση του έργου γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής.
Το έργο εκτελείται
Ø Ολοκλήρωση εργασιών ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ
Με το έργο ανακατασκευάζεται το υφιστάμενο γήπεδο ποδοσφαίρου, προκειμένου να χρησιμοποιείται ασφαλώς ο αγωνιστικός χώρος και να χορηγηθεί άδεια διεξαγωγής αγώνων που σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γίνονται σε αθλητικούς χώρους γειτονικών Δήμων με αποτέλεσμα την υπερφόρτωσή τους.
Επιπλέον, θα ανακατασκευαστούν τα αποδυτήρια του γηπέδου για την λειτουργική και ασφαλή χρήση τους από τους αθλητές.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 724.000 €. Χρηματοδοτείται και εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Το έργο βρίσκεται υπό εκτέλεση
Ø Συντήρηση δικτύων και αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ
Ο περιβάλλων χώρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) είχε περιέλθει, από το 2012, στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Με την ανάληψη των καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής ξεκινήσαμε τη διεκδίκηση της απένταξης του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ και της επαναφοράς του στο προηγούμενο καθεστώς υπό τον έλεγχο της Γ.Γ.Α.
Έτσι, μπορούσε πλέον να προχωρήσει η αξιοποίηση και η αναβάθμιση του χώρου προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ώστε να εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου.
Το έργο, που έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται η έναρξη των εργασιών, στοχεύει στη συντήρηση δικτύων και στην αναβάθμιση του χώρου, ώστε να καταστεί λειτουργικός, προσφέροντας στους δημότες του Πειραιά και των λοιπών Δήμων δυνατότητα άθλησης και αναψυχής.
Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν στον χώρο δύο γήπεδα αντισφαίρισης, με τις αναγκαίες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις τους.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 310.000 €. Χρηματοδοτήθηκε και εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Το έργο έχει δημοπρατηθεί
Ø Αντικατάσταση συνθετικού τάπητα και λοιπές εργασίες συντήρησης του γηπέδου καλαθοσφαίρισης «Φοίνικα»
Η υφιστάμενη κατάσταση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης «Φοίνικα» δεν επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του, δεδομένου ότι ο αγωνιστικός χώρος παρουσιάζει φθορές και έχει υποστεί τοπικές καθιζήσεις. Επιπλέον η άμεση γειτνίαση του γηπέδου με τη θάλασσα έχει προκαλέσει σημαντική οξείδωση στα κάγκελα της περίφραξης με αποτέλεσμα να απαιτείται η αντικατάστασή τους κατά τμήματα.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 110.000 € Η χρηματοδότηση και η εκτέλεση του έργου γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής.
Το έργο βρίσκεται υπό εκτέλεση
Ø Εργασίες συντήρησης του γηπέδου καλαθοσφαίρισης «Πορφύρας», στην Πειραϊκή
Σκοπός του έργου ήταν η επισκευή του γηπέδου μπάσκετ επιφάνειας περίπου 680 τετρ. μέτρων και των κερκίδων με στόχο τη βελτίωση του χώρου άθλησης και την ασφάλεια των αθλουμένων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο ποσό των 49.993 € . Χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελέστηκε από τον Δήμο Πειραιά.
Το έργο ολοκληρώθηκε
• Για τα δύο παραπάνω έργα απαιτείτο να δοθεί έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο καθώς βρίσκονται σε αρχαιολογικό χώρο. Μόλις δόθηκε η έγκριση δρομολογήθηκε η έναρξη των εργασιών.
Ø Αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ Καμινίων επί των οδών Υμηττού και Μουτσοπούλου
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση και ο εξωραϊσμός του κλειστού Γυμναστηρίου, προκειμένου να εξασφαλισθούν συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για αθλητές, προπονητές, θεατές, καθώς επίσης και να βελτιωθεί η ενεργειακή ταυτότητα των εγκαταστάσεων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 716.076 Ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελείται από τον Δήμο Πειραιά.
Έχει δημοπρατηθεί. Επίκειται η έναρξη εργασιών
Ø Αναβάθμιση κλειστού συγκροτήματος «Π. Σαλπέας», στην Ακτή Ξαβερίου.
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση και ο εξωραϊσμός του κλειστού συγκροτήματος γυμναστηρίων, προκειμένου να εξασφαλισθούν συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για αθλητές, προπονητές, θεατές, καθώς επίσης και να βελτιωθεί η ενεργειακή ταυτότητα των εγκαταστάσεων.
Το συγκρότημα αποτελείται από αίθουσα γυμναστικής επιφανείας 185 τ.μ, προπονητήριο βόλεϊ επιφανείας 388 τ.μ, και γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ επιφανείας 836 τ.μ με τρία συγκροτήματα αποδυτηρίων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 692.697 Ευρώ. Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελείται από τον Δήμο Πειραιά.
Έχει δημοπρατηθεί. Επίκειται η έναρξη εργασιών
Ø Αναβάθμιση ανοικτών γηπέδων σκουός και τένις στα Βοτσαλάκια.
Το έργο προϋπολογισμού 111.878 € χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Προετοιμάζεται η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για τη χρηματοδότηση του έργου.
Ø Κατασκευή γηπέδου Εθνικού Πειραιώς
Για το έργο έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής 2,5 εκατ. €. Παράλληλα, σε συνεργασία Περιφέρειας, Γ.Γ.Α, Δήμου Πειραιά και του Εθνικού έχει συμφωνηθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και έχουν γίνει συζητήσεις για την ανεύρεση του καταλληλότερου χώρου για την κατασκευή του γηπέδου.
v Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας:
Ø Έχουν δρομολογηθεί δύο έργα για την αθλητική εγκατάσταση στην περιοχή Σιταποθήκες.
Το ένα προϋπολογισμού 758.904€ αφορά στην ανακατασκευή του Ανοικτού Δημοτικού Σταδίου, δεδομένου ότι στο σύνολό του (αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια κ.α) παρουσιάζει φθορές που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Το άλλο, προϋπολογισμού 324.999€ αφορά σε εργασίες στο κλειστό Γυμναστήριο.
Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από τη Περιφέρεια Αττικής και εκτελούνται από το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
Για τα δύο έργα έχουν υπογραφεί συμβάσεις, υπάρχει ανάδοχος και αναμένεται η έναρξη των εργασιών.
Ø Ανακατασκευή αθλητικού χώρου στο κλειστό γυμναστήριο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» στη Δραπετσώνα
Στην διάρκεια του έργου έγιναν κυρίως μεταλλικές εργασίες για την αντικατάσταση της υπάρχουσας επιστέγασης στην οροφή του κυρίως αθλητικού χώρου του γυμναστηρίου, καθώς και στην επικάλυψη κατακόρυφων και οριζοντίων αρμών, της οροφής των βοηθητικών χώρων.
Το έργο έχει ολοκληρωθεί.
Ø Το έργο προϋπολογισμού 430.000 € καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Συντήρηση- βελτίωση και κατασκευή στεγάστρου στο ανοιχτό γυμναστήριο στην πλατεία Νίκος Μπελογιάννης.
Το έργο προϋπολογισμού 60.000 έχει ενταχθεί για να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από το Δήμο.
Εκπονείται μελέτη.
Ø Ανακατασκευή δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου «Ι. Βάζος» για τη δημιουργία σταδίου με στίβο
Το έργο εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.500.000€ έχει ενταχθεί για να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από το Δήμο.
Εκπονείται μελέτη.
Ø Ανακατασκευή, επισκευή, συντήρηση υποδομών και εξοπλισμού κλειστού γυμναστηρίου «Γ. Κασιμάτης»
Το έργο προϋπολογισμού 248.000 € έχει ενταχθεί για να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από τον Δήμο.
Εκπονείται μελέτη.
v Δήμος Κορυδαλλού
Ø Εργασίες αντικατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα και τάπητα στίβου σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Κορυδαλλού.
Το έργο εξελίσσεται:
στο ανοικτό δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των οδών Πλαταιών και πάροδος Σολωμού
στα γήπεδα 5×5 και 8×8 που βρίσκονται επί των οδών Νικηφορίδη και Σικελιανού (πίσω από το νεόκτιστο δημαρχείο) στον πρώην χώρο του Ιδρύματος Ανηλίκων (χώρος Ασύλου).
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 602.358 €. Χρηματοδοτείται τη Περιφέρεια Αττικής και εκτελείται από το Δήμο.
Το έργο εκτελείται
Ø Εργασίες επισκευών και συντηρήσεων στο Αθλητικό Κέντρο «Θεόδωρος Πούτος».
Το κτίριο του γηπέδου παρουσιάζει πολλά προβλήματα, λόγω της επί μεγάλο χρονικό διάστημα ελλιπούς συντήρησης των χώρων του. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να γίνουν οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 120.000€. Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελείται από το Δήμο.
Το έργο βρίσκεται υπό εκτέλεση
Ø Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου και δύο γηπέδων αντισφαίρισης στον Δήμο Κορυδαλλού
Με την ολοκλήρωση των εργασιών η πόλη θα έχει νέες εγκαταστάσεις, για την ανάπτυξη του Μαζικού Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, δημιουργούνται:
– Κλειστό κολυμβητήριο, με πισίνα διαστάσεων 21χ25,03μ., αποδυτήρια και κερκίδες χωρητικότητας 225 θεατών.
– Δύο γήπεδα αντισφαίρισης
– Κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο (περιφράξεις, δημιουργία θέσεων στάθμευσης, πύλες εισόδου – εξόδου αθλητών και θεατών ράμπες ΑΜΕΑ κ.α).
Το έργο είναι προϋπολογισμού 8.389.840 Ευρώ. Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελείται από τον Δήμο Κορυδαλλού.
Το έργο βρίσκεται υπό εκτέλεση
Ø Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στο Σχιστό Δήμου Κορυδαλλού
Το νέο Αθλητικό Κέντρο πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή των λατομείων του Σχιστού Κορυδαλλού, σε έκταση που αγοράστηκε, το 2003, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, χωρίς να έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Κορυδαλλού, της Γ.Γ.Α και του ΣΕΓΑΣ αποφασίστηκε να δημιουργηθεί στάδιο για αθλήματα Κλασσικού Αθλητισμού (στίβος), χωρητικότητας περίπου 5.000 θεατών, με προδιαγραφές για την φιλοξενία διεθνών αγώνων.
Ακόμα, στην πλήρη ανάπτυξή του, το νέο Αθλητικό Κέντρο θα περιλαμβάνει κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ & βόλεϊ, τρία βοηθητικά γήπεδα ποδοσφαίρου κ.α.
• Η πρώτη φάση κατασκευής περιλαμβάνει:
Ένα κλειστό γυμναστήριο, χωρητικότητας περίπου 380 θεατών, δύο βοηθητικά γήπεδα ποδοσφαίρου, με μεταλλικές κερκίδες χωρητικότητας 500 θεατών το καθένα, αποδυτήρια, περίφραξη του χώρου και όλα τα απαιτούμενα υποστηρικτικά έργα (έργα οδοποιίας, χώρους στάθμευσης, κλίμακες, ράμπες, έργα πρασίνου, περιφράξεις, κ.λ.π.).
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6.450.000 Ευρώ και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής.
Το έργο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής
v Δήμος Περάματος:
Ø Συντήρηση και ανακατασκευή στίβου στην περιοχή «Πρόνοιας» Περάματος.
Στο γήπεδο στίβου και στο κλειστό γυμναστήριο, που αποτελούν ενιαίο αθλητικό συγκρότημα, στην περιοχή «Πρόνοια», εκτελέστηκαν δύο έργα:
I. Αντικαταστάθηκε ο υφιστάμενος φθαρμένος συνθετικός τάπητας στο γήπεδο στίβου με καινούργιο συνθετικό ελαστικό τάπητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α. Ο προϋπολογισμός ήταν 186.000€. Το έργο χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Αττικής.
II. Βελτιώθηκαν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, με ηλεκτρολογικές εργασίες κ.α. Το έργο προϋπολογισμού 135.000 € χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το έργο ολοκληρώθηκε
Ø Ανακατασκευή χλοοτάπητα γηπέδου Περάματος
Σκοπός του έργου ήταν η αντικατάσταση του υφιστάμενου χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Δήμου Περάματος με συνθετικό χλοοτάπητα προδιαγραφών της ΓΓΑ και της FIFA καθώς και η δημιουργία περιμετρικού καναλιού απορροής ομβρίων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 675.000 Ευρώ. Χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Αττικής.
Το έργο ολοκληρώθηκε
Ø Διαμόρφωση γηπέδου στο Τεχνικό Λύκειο Περάματος, στο Νέο Ικόνιο.
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση του γηπέδου, ώστε να αποκατασταθούν οι φθορές που έχει υποστεί καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 39.990€. Χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και εκτελείται από το Δήμο.
Έχει δημοπρατηθεί. Επίκειται η έναρξη εργασιών
v Δήμος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη
Ø Αντικατάσταση συνθετικού τάπητα του γηπέδου «Παντελής Νικολαΐδης» στη Νίκαια
Το γήπεδο Παντελής Νικολαΐδης κατασκευάστηκε το 2008 στον λόφο Σελεπίτσαρι και εφάπτεται με το βόρειο όριο του ολυμπιακού έργου «Σπίτι της Άρσης Βαρών».
Χρησιμοποιείται καθημερινά από πολλούς αθλούμενους σε σωματεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα ο τάπητας να έχει καταστραφεί τελείως σε διάφορα τμήματα σε συνολική έκταση περίπου 300 τ.μ.
Γι’ αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαία η αντικατάσταση του συνθετικού τάπητα.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 433.000 € και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και εκτελέστηκε από τον Δήμο.
Το έργο ολοκληρώθηκε
Ø Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στο χώρο του Δημοτικού Γυμναστήριου Νεάπολης
Το έργο ήταν προϋπολογισμού 78.500 € και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το έργο ολοκληρώθηκε
Ø Αντικατάσταση τάπητα στο γήπεδο «Στ. Μελισσουργός».
Ο προϋπολογισμός είναι 432.025 €. Θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από τον Δήμο.
Εκπονείται μελέτη
Ø Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή Κλειστού Γυμναστήριου «Πλάτωνα».
Το έργο είναι προϋπολογισμού 960.000€ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Ολοκληρώνεται η μελέτη.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...