Όχι άλλο… κάρβουνο με τη Βενεζουέλα (από κόμματα και ΜΜΕ)

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on August 04, 2017, 5:20 pm
2 secs

 

Το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού συστήματος και των συστημικών δημοσιογράφων που έχουν σήμερα λόγο στην Ελλάδα της κρίσης, αποτυπώνεται με περίσσευμα αυθεντικότητας στο θέμα της Βενεζουέλας. Της χώρας-σκάνδαλο, που μετά τον ζυγό Τσάβες, βιώνει τη “συνταγματική δικτατορία” του Νικολάς Μαδούρο.

Το καθεστώς Μαδούρο είναι ξένο προς τη Δημοκρατία. Προκαλεί αποστροφή και οργή. Γι’ αυτό άλλωστε και συγκεντρώνει τα πυρά σχεδόν όλου του υπόλοιπου πλανήτη.

Στην Ελλάδα, οι σχέσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα είναι γνωστές και φιλικές. Εκκινώντας από την παραπάνω αφετηρία, πολιτικοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και ΜΜΕ που έχουν μπερδέψει την ενημέρωση με την… επιθεώρηση, σχεδόν καθημερινά εισάγουν στη δημόσια αντιπαράθεση το θέμα της Βενεζουέλας.

Αν το έκαναν από ειλικρινή ανησυχία για τον ταλαιπωρημένο λαό της Βενεζουέλας, θα ήταν άξιοι χειροκροτημάτων. Είναι ωστόσο προφανές ότι το κάνουν, επειδή θεωρούν, μάλλον αφελώς, ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που μαστίζεται από τα δεινά των Μνημονίων, ενδιαφέρεται για τη Βενεζουέλα. Και θα καταδικάσει την κυβέρνηση Τσίπρα για τις σχέσεις της με το καθεστώς Μαδούρο.

Δυστυχώς, και με όρους απόλυτου κυνισμού, τους Έλληνες δεν τους αγγίζει τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα. Τους πονάει το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Τα μεν κόμματα της αντιπολίτευσης λοιπόν, θα έπρεπε να εστιάσουν στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, και να αναδείξουν τα δεινά που επέφερε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα δε (συστημικά) ΜΜΕ να αρχίσουν να αξιολογούν καλύτερα τις προτεραιότητες των διεθνών θεμάτων.

Ειδικά τα ΜΜΕ που καταντούν αντικείμενο χλευασμού, όταν ανακοινώνουν ότι… καταργήθηκε το Obamacare. Ή ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη… καθαιρεθεί.

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής