Όταν ο απολυμένος Τζέιμς Κόμεϊ έκανε ένα… ανέλπιστο δώρο στον Τραμπ

Υστερόγραφα Team
Posted on June 13, 2017, 10:23 pm
8 secs

 

[email protected]

Ρεσιτάλ… έχει δώσει σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος στο Twitter. Ενθυμούμενος τόσο παλιές, όσο και πιο πρόσφατες ιστορίες. Σε σημείο, που το ρητό ότι η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, να επιβεβαιώνεται περίτρανα.

Στον απόηχο των πολλών σκανδάλων που έχουν προκύψει τελευταία και επιβαρύνουν τη διοίκηση του Τραμπ, και λίγο πριν ο Γενικός Εισαγγελέας και Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (της επιλογής του), Τζεφ Σέσιονς, καταθέσει ενώπιων της Γερουσίας σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της Ρωσίας, ο Τραμπ βρήκε ευκαιρία να κατηγορήσει μέσω Twitter, την προκάτοχο του Σέσιονς, Λορέτα Λιντς.

Σημειωτέον, ότι λίγες μέρες μόλις πριν, είχαν κυκλοφορήσει φήμες που ήθελαν τον Σέσιονς να οδηγείται σε παραίτηση έπειτα από έντονες συζητήσεις με τον Πρόεδρο Τραμπ, όπως μετέδιδαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως έγραψε ο Τραμπ στο λογαριασμό του, «Η Γενική Εισαγγελέας Λιντς έλαβε αποφάσεις επιβολής του νόμου για πολιτικούς σκοπούς… έδωσε στη Χίλαρι Κλίντον ελεύθερο πέρασμα και προστασία. Εντελώς παράνομο».

Κατηγορώντας την για ειδική μεταχείριση της τότε αντιπάλου του, Κλίντον, αναφορικά με την υπόθεση με τα email που επισκίασε την προεκλογική της εκστρατεία. Mία συζήτηση που πέρυσι τέτοια εποχή είχε απασχολήσει εντόνως την αμερικανική κοινή γνώμη. Με τον Ντόναλντ Τραμπ να αντιδρά και τότε έντονα, ιδιαίτερα μετά την κατά τύχη γνωστοποίηση της συνάντησης του Μπιλ Κλίντον με την Λιντς.

Το tweet που συνιστά σχεδόν ξεκάθαρη κατηγορία για παράνομο χειρισμό κρατικής υπόθεσης, έναντι της Αφροαμερικανής Γενικής Εισαγγελέως και Υπουργού Δικαιοσύνης, που υπηρέτησε τη διοίκηση Ομπάμα στο δεύτερο μισό της Προεδρίας του, έχει ωστόσο μία σχετική, αλλά τρέχουσα, «προϊστορία».

Και αυτή δεν είναι άλλη από την επίσης περιβόητη ιστορία της «καρατόμησης» του πρώην Διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. Ο οποίος… μάλλον τον «βοήθησε» στο να ξεδιπλώσει την «παρανομία» της Λιντς.

Ειδικότερα, ο Κόμεϊ κατά την κατάθεσή του την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας για τη Ρωσία, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Λιντς του είχε πει να αποκαλέσει την έρευνα αναφορικά με την Κλίντον, απλά ως ένα «θέμα», όταν θα ενημέρωνε τους δημοσιογράφους. Αντ’ αυτού ο ίδιος, προβληματισμένος από την όλη κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του ραντεβού με τον Μπιλ Κλίντον, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου ώστε να συζητήσει τα ευρήματά του πριν τα παρουσιάσει στην Λιντς. Με στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να ζητούν πλέον την μαρτυρία τόσο της Λιντς, όσο και τις σημειώσεις του Κόμεϊ.

Και αν δύο ώρες νωρίτερα από το ανωτέρω tweet όσο και λίγα λεπτά αργότερα, υπήρξαν οι ακόλουθες  αναρτήσεις περί fake news στο Twitter από τον Τραμπ…

… με όλους να αναρωτιούνται ποια ήταν η αφορμή τους (δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες αναρτήσεις δεν αποτελούσαν τη νοητή συνέχεια κάποιου γεγονότος), μάλλον η παραπάνω εξιστόρηση δίνει την απάντηση.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να έχει οπωσδήποτε συγκεκριμένες αφορμές, ώστε να δημοσιεύει συνεχώς την «αγάπη του» για τα fake news.

Όπως ακριβώς σπανίως βρίσκει συγκεκριμένες αφορμές για να συνεχίσει το αφήγημα… των απολύσεών. Μόνο που καμιά φορά μπορεί να λαμβάνει και… ανέλπιστα δώρα.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι