Όλοι #metonKamini… Διαλύουμε την Κεντροαριστερά, σώζουμε την Αθήνα

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 10, 2017, 2:03 pm
4 secs

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Ο Στέφανος Μάνος και οι υπόλοιποι… περαστικοί, που θα φτάσουν τελικά ως την κάλπη για την ανάδειξη ηγέτη του νέου “προοδευτικού (μην γελάτε) φορέα” της Κεντροαριστεράς, για να επαναλάβουν τη μεταφερόμενη συμπεριφορά που κάποιοι από αυτούς έδειξαν στο παρελθόν και με εκλογές ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, γνωρίζουν ότι η επιλογή είναι μια. Και είναι ξεκάθαρη…

Όλοι… #metonKamini. Ο Δήμαρχος της καρδιάς μας, ο άνθρωπος που, μέσα σε μια δεκαετία (σχεδόν), απέδειξε ότι ακόμη και την ιστορική πρωτεύουσα του δυτικού πολιτισμού, μπορείς να τη χυδαιοποιήσεις ως πόλη μιζέριας και συσσιτίων, στα επίπεδα συνέλευσης πολυκατοικίας και όχι του πιο ηχηρού brand της ανθρωπότητας, είναι η φυσική επιλογή για όσους έμαθαν να προσεγγίζουν τα πολιτικά κόμματα ως γυρολόγοι. Ως περαστικοί. Με ελάχιστη ηθική σχέση με τις αρχές των κομμάτων αυτών. Εξετάζοντας μονάχα την έννοια του προσωπικού συμφέροντος. Δεν μας κάνει σήμερα το κόμμα αυτό, πάμε στο άλλο.

Μια ματιά να ρίξετε στα social media, βλέπετε ποιοί “ελιτιστές” έχουν λατρέψει τον Γιώργο Καμίνη. Τα ερωτήματα ρητορικά, ως προς το πόθεν της… λατρείας. Για το μυαλό του; Για την κουλτούρα του; Για την προσφορά του; Κάποιοι, από αυτούς που συνηθίζουν να επικαλούνται παράλληλες πραγματικότητες, όταν η κανονική πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί τους, προφανώς και θα επιμείνουν… για όλα τα παραπάνω.

Στην καρδιά τους ωστόσο, ξέρουν βαθιά, ότι ο δήμαρχος που ταπείνωσε την υστεροφημία της πόλης η οποία γέννησε τη Δημοκρατία, είναι ο φυσικός συνεχιστής του πιο αποκρουστικού συστήματος που γνώρισε η Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Του συστήματος Σημίτη, επί ημερών του οποίου οι μίζες χόρευαν μέχρι και έξω από την αυλή του, ο ίδιος ο πάλαι ποτέ “καταλληλότερος” ωστόσο, ούτε άκουσε, ούτε είδε τίποτα, όπως επιμένει μέχρι και σήμερα.

Ο Γιώργος Καμίνης ωστόσο δεν αποτελεί τη φυσική επιλογή μονάχα για όλους τους προηγούμενους. Αλλά και για εκείνους που πραγματικά αγαπούν την Αθήνα. Και δεν συμπαθούν την Κεντροαριστερά. Παρόλο που ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη (είδατε εσείς τον πολίτη να… βρίσκει το δίκιο του;) υποστηρίζει ότι δεν θα αφήσει, άμεσα τουλάχιστον, τη Δημαρχία. Με την εκλογή του, η Κεντροαριστερά διαλύεται, καθώς θα συρρικνωθεί σε επίπεδο (ψευδο) ελίτ, και η Αθήνα σώζεται, γιατί, ακόμη κι αν σήμερα το αποκλείει, θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την καρέκλα στην πλατεία Κοτζιά, νωρίτερα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Όλοι ικανοποιημένοι. Γι’ αυτό, το επαναλαμβάνουμε… Όλοι #metonKamini. Τον άνθρωπο που δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη στο Protagon… “Τα πάρτι μου ως εργένης ήταν ξακουστά”. Ίσως γι’ αυτό, στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις… οι ρόδες δεν γύριζαν. Και η αλλαγή του χρόνου ανακοινωνόταν με… καθυστέρηση.

Μια καλή ευκαιρία να τελειώνουμε με το πάρτι της μιζέριας στην Αθήνα (μας)…

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος