Χωρίς δελτίο ειδήσεων το Mega. Ο Καψής δεν έπεισε τους υπόλοιπους

Υστερόγραφα Team
Posted on February 12, 2017, 5:15 pm

Η αδυναμία του Μανώλη Καψή να προσφέρει στους υπόλοιπους εργαζόμενους του Mega μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, οδήγησε σε ναυάγιο τη συνάντηση που είχαν στη Μεσογείων.

Έτσι, δεν θα βγει δελτίο ειδήσεων το μεσημέρι της Δευτέρας, με τη Λίνα Δρούγκα, όπως αρχικά είχε διαφανεί, με αποτέλεσμα να σφίγγει περαιτέρω ο κλοιός, λόγω και του τελεσιγράφου της Digea.

Την πλήρη αποτυχία της προσπάθειάς του, ομολόγησε ο ίδιος ο Μανώλης Καψής, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook:

“Τελικά οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, παρά τις αρχικά θετικές αντιδράσεις που με έκαναν να πιστεύω οτι υπάρχει η διάθεση να επιστρέψουμε.. αποφάσισαν οτι δεν πρέπει να αρθουν.. oι επισχέσεις (και για νομικους λογους και για λογους στρατηγικης) και οτι δεν θα βγει δελτίο.

Ήμουν της άποψης οτι πρέπει να βγούμε δυναμικά στον αέρα και να στείλουμε το μήνυμα οτι το mega ειναι ζωντανό. Να θέσουμε προ των ευθυνών τους τόσο τους μετόχους, οσο και τις Τράπεζες και να αποκρούσουμε την προσπάθεια της digea να μας οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο. Δεν έπεισα.
Ειδήσεις, έστω το μεσημέρι, με τα πενιχρά μεσα που διαθέτουμε, χωρις την συμμετοχή των συνάδελφων -στα πιο κρίσιμα ρεπορτάζ- δεν βγαίνουν.

Προσπάθησα να βγάλουμε δελτίο με όσους θα ήθελαν να γίνει ακόμα μια προσπάθεια, τωρα που η διαπραγμάτευση με τις Τράπεζες ειναι σε κρίσιμο σημείο, ώστε να εχουμε φωνή και “μοχλό πίεσης.” Ήταν αυτονόητο οτι κανεις συνάδελφος που εχει βρει κάπου αλλού εργασία για να τα βγάλει πέρα – απλήρωτος επί 8 μηνες απο το mega- δεν θα ήταν υποχρεωμενος να δώσει το παρόν η να άρει την επίσχεση για απροσδιόριστο χρόνο. Η πρόθεση μου ήταν να βγάλουμε ειδήσεις έως το τέλος του μήνα.

Η πρόταση μου δεν έγινε δεκτή…”

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι