Χωρίς άδεια η Uber στο Λονδίνο. Δικαστικά κινείται η εταιρεία

Υστερόγραφα Team
Posted on September 22, 2017, 7:29 pm
5 secs

 

 

Μετά την απόφαση του Δήμου και της Ρυθμιστικής Αρχής Λονδίνου περί ανάκλησης της άδειας της Uber, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας στη βρετανική πρωτεύουσα, Τομ Έλβιτζ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«3.5 εκατομμύρια κάτοικοι του Λονδίνου που χρησιμοποιούν την εφαρμογή και περισσότεροι από 40.000 αδειοδοτημένοι οδηγοί που βασίζονται στην Uber για να ζήσουν μένουν έκπληκτοι από αυτή την απόφαση.

 

Με το να επιθυμούν να αποκλείσουν την εφαρμογή μας στο Λονδίνο, η Ρυθμιστική Αρχή Μεταφορών και ο Δήμαρχος υποκύπτουν σε ένα μικρό αριθμό ανθρώπων που θέλουν να περιορίσουν τις επιλογές του καταναλωτή. Αν η απόφαση αυτή παραμείνει, θα θέσει εκτός εργασίας 40.000 αδειοδοτημένους οδηγούς και θα στερήσει από τους Λονδρέζους ένα άνετο και οικονομικό τρόπο μετακίνησης.

 

Για να υπερασπιστούμε την επιβίωση αυτών των οδηγών και εκατομμύρια Λονδρέζους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας, σκοπεύουμε άμεσα να κινηθούμε δικαστικά.

 

Η Uber λειτουργεί σε περισσότερες από 600 πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 40 πόλεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η απαγόρευση θα έδειχνε στον κόσμο ότι -αντί να παραμένει ανοικτό- το Λονδίνο είναι κλειστό για καινοτόμες εταιρείες που δίνουν ευκαιρίες επιλογής στους καταναλωτές».

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι